“România are nevoie de un ministru de Externe care să meargă la Chişinău”

0
156

Această declaraţie este doar una dintre acuzaţiile pe care Mihai Răzvan Ungureanu, fostul şef al diplomaţiei române, i le aduce lui Adrian Cioroianu, actualul ministru de externe al României, în cadrul unui interviu acordat postului Deutsche Welle. Ungureanu îi reproşează actualului ministru, Adrian Cioroianu, faptul că de la investirea sa în fucţie nu a mers măcar o dată la Chişinău pentru a discuta direct cu oficialii moldoven.

Romania nu are capacitatea de a sesiza problemele sensibile ale relaţiei cu Republica Moldova, ori, în acest context, avem nevoie de un ministru de Externe „care să meargă totuşi la Chişinău”, subliniază fostul ministru.

„Transformarea în realitate a proiectului european pe care il clamează astăzi conducerea de la Chişinău are nevoie de o susţinere sinceră”, care „nu vine cu ghionturi, ci în primul rând cu înţelegere profundă”, transmite romanialibera.ro.

„Dar nu mă refer la o atitudine docilă. Ferească Dumnezeu! Mă refer la inteligenţă şi creativitate politică”, explică Ungureanu, citat de Mediafax.

Mihai Ungureanu ofera şi o pistă pe care actualul ministru de Externe ar trebui să o urmeze: la mai bine de opt luni de la preluarea mandatului, şeful diplomatiei ar trebui să iniţieze o discuţie directă şi „un tip de înţelegere istorică”, prin care România să-şi poata exprima sprijinul faţă de Republica Moldova, precizează romanialibera.ro.

UNIMEDIA aminteşte că Mihai Răzvan Ungureanu este născut la 22 septembrie 1968 la Iaşi şi a fost numit ministru de externe a României la 29 decembrie 2004 şi a demisionat din funcţie la 4 februarie 2007, la insistenţa premierului român Călin-Popescu Tăriceanu.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ