“Rusia nu are de gând să cedeze nici un metru pătrat de pământ României”, susţine un lider politic de la Chişinău.

0
100

Potrivit lui Oleg Serebrean, în conflictul actual dintre Republica Moldova şi România, Rusia are o implicare incontestabilă. “Declaraţiile lui Lavrov au fost cele care au suscitat ulterioarele declaraţii ale Chişinăului care vrea să placă Moscovei”, a afirmat Serebrean, ieri, în cadrul unei emisiuni televizate.

Întrebat dacă are sau nu Rusia vreun interes în conflictul dintre Chişinău şi Bucureşti liderul PSL a opinat că “Federaţia Rusă este sensibilă la tot ceea ce ţine de spaţiul CSI. Consideră că este, oarecum, o zonă de influenţă predestinată dominaţiei ruseşti sau sferei de interese prioritare ale Federaţiei Ruse. Probabil că la Moscova se consideră că oferirea cetăţeniei româneşti pentru o parte importantă a românilor din Basarabia va conduce la scoaterea R. Moldova din zona de influenţă a Federaţiei Ruse.
In acest context Serebrean a reamintit de ‘’planul Belkovski’’ de acum 3 ani potrivit căruia Moscova ar fi fost gata să cedeze României Basarabia, în schimbul independenţei Transnistriei. ‘’Am zis şi atunci că acest plan era o capcană întinsă Românieie, o testarea a stării de spirit a Bucureştiului. Acum vedem că Federaţia Rusă nu intenţionează să cedeze nuci un metru pătrat de pământ’’, a mai adăugat acesta.

Oleg Serebrean a motivat acest interes vădit al Moscovei pentru Moldova prin integrarea României în NATO şi UE. “Rusia e foarte sensibilă la tot ceea ce înseamnă expansiune a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene inclusiv. Ei şi-ar dori menţinerea Republicii Moldova în sfera lor de influenţă, ca şi menţinerea Ucrainei, de altfel”, a conchis politicianul.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ