„Lupii bătrâni” din primărie încep să-i arate colţii lui Chirtoacă

0
201

Natalia Hadârcă – Timpul

De câţiva ani, în fiecare luni dimineaţă, asist la şedinţele operative ale primăriei capitalei. Între timp, în fotoliul de primar general s-au perindat patru persoane, iar funcţionarii primăriei, cu unele excepţii, au rămas aceiaşi. Oricine ar fi fost primar, aceştia erau binevoitori, docili, plini de zel – cu şeful, bineînţeles, căci cu cetăţeanul de rând e altă discuţie. La şedinţa operativă de ieri, însă, mi s-a părut că lucrurile s-au schimbat. Docilii de pe vremuri au devenit, brusc, provocatori şi sfidători. În loc să conlucreze şi să ia în serios iniţiativele primarului, păreau gata să-l ia în furci, comentând între ei în zeflemea.

Schimbul de replici a început cu reprezentanţii poliţiei, care nicidecum nu au dorit să-i spună primarului dacă poliţistul care, recent, l-a accidentat mortal pe un pompier aflat în exerciţiul funcţiunii în orăşelul Aeroport, era în stare de ebrietate. Primarul îi întreba una, poliţiştii răspundeau cu totul alta, de parcă ar fi vorbit în limbi diferite.

Încă o dovadă că unii funcţionari nu-l iau în serios pe noul primar este felul în care se organizează sărbătoarea „Limba noastră”. În acest caz, nemulţumirea lui Chirtoacă a fost provocată de faptul că Leonid Gorceac, şeful Direcţiei cultură, a spus că la concertul organizat la 31 august în PMAN vor participa doar interpreţi din R. Moldova, deşi, cu două săptămâni în urmă, anunţase că vor fi şi invitaţi din România. Deoarece Gorceac nu a fost destul de convingător când a motivat lipsa artiştilor de peste Prut doar prin faptul că sunt prea scumpi, Chirtoacă l-a rugat să nu se joace „cu cuvintele” şi i-a mai zis că „îi pare foarte rău că nu tratează serios pregătirea pentru 31 august”.

În cadrul aceleaşi şedinţe, primarul a spus că pe străzi ar trebui să apară mai multe coşuri de gunoi şi s-a interesat ce direcţie e responsabilă de acestea. Reprezentanţii a trei direcţii municipale („Ex-Drupo”, „Locativ-comunală” şi „Spaţii verzi”) au început să dea vina unii pe alţii, neştiind în grija cui sunt, totuşi, coşurile de gunoi. Nedumerirea lor este într-un fel justificată. Pur şi simplu, pe străzile Chişinăului nu sunt lăzi de gunoi.

Nu ştiu dacă aceste exemple sunt convingătoare, dar mi s-a părut că unii „funcţionari eterni” – “lupii bătrâni” – au început să-şi arate colţii. Să fi primit oare indicaţii de la… „cel de sus” să saboteze activitatea noului primar?

NICIUN COMENTARIU

  1. nimic surprinzator…schimbarile nu se petrec niciodata fara convulsii…isi inchipuia cineva ca vechii politruci si functionrasi aciuati in colturile racoroase ale primariei chisinaului vor pleca cu capul plecat ?

  2. parerea mea e ca dl. Chirtoaca ar trebui sa inceapa sa inlocuiasca o parte din acesti ,,lupi batrani,,, si anume pe cei mai putin cooperanti, cu tineri din echipa lui, care cu siguranta vor sti sa-l ajute la implementarea programului sau administrativ

LĂSAȚI UN MESAJ