„Reglementare echitabilă” cu tancuri ruseşti!

1
214

Ieri, ambasadorul Rusiei în R. Moldova a oferit un interviu pentru Info-Prim Neo pe marginea reglementării conflictului transnistrean. După ce răspunde diplomatic la câteva întrebări, pune piciorul în prag: „Rusia este gata nu numai să susţină procesul de negocieri, dar şi să garanteze rezultatele lor coordonate”.

Deci, Rusia vrea, chiar şi după o eventuală reglementare a conflictului transnistrean, să se amestece în treburile interne ale R. Moldova. Vorbind despre acordarea statutului special şi garantat Transnistriei în cadrul R. Moldova, Valeri Kuzmin sugerează că „integritatea teritorială nu înseamnă deloc caracterul unitar al orânduirii de stat”, dând drept exemplu federaţii ca Germania, Rusia, SUA ş.a. De ce, în cazul Rusiei, el nu spune că Moscova n-a permis niciodată republicilor Daghestan, Cecenia sau Inguşetia să aibă un „statut special”, care să contravină caracterului unitar al orânduirii de stat din cadrul ţării sale?

Referitor la forţele militare ruseşti din R. Moldova, el reia placa stricată: „Pacificatorii din Rusia sunt… garanţia nu doar a neadmiterii declanşării unei noi vărsări de sânge, dar şi a unei reglementări echitabile în general”. Numai un rus poate vorbi de o „reglementare echitabilă” cu tancuri ruseşti la masa de convorbiri… Kuzmin aminteşte de bazele NATO din Balcani, ca să înţelegem că Rusia nu va ceda acest cap de pod de la Nistru. Iar asta pune în pericol securitatea Europei…

Gheorghe Budeanu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ