„România nu va face niciodată uniune statală cu o provincie a ei”

0
52

PNL a propus proiectul Uniunea Interstatală România – R. Moldova, iar noi considerăm că orice proiect merită discutat. Spiritele s-au încins pe forumul JURNALULUI (www.jurnal.md). În ediţia de astăzi, publicăm câteva reacţii de pe forum care se referă strict la ipotetica Uniune Interstatală.

Uniunea interstatală – ficţiune delirantă
autor: Gerula

Pentru a suta oară spun: ca RM să poată intra într-o uniune statala cu România (asemănătoare Benelux-ului), RM trebuie să fie membru UE, altfel nu este posibil. Cei care lansează iniţiative-bombă sunt neserioşi şi infantili. Aceste iniţiative pot avea doar efecte adverse. Dacă vreţi cu adevărat binele basarabenilor, trebuie să militaţi susţinut şi consecvent pentru singura variantă posibilă şi viabilă: Unirea!
10:56, 20-Martie-2007

Proiect nul
autor: amelia

Oare să nu înţeleagă „laboratorul” partidului că ce era bun cu un an în urmă, acum nu mai merge? Să nu ştiţi oare că România face parte din UE? Acum trebuie să ne integrăm în Europa şi acolo să reîntregim ţara.
12:29, 20-Martie-2007

Unica soluţie
autor: Vintilă

Uniunea interstatală este unica soluţie în situaţia actuală. Iar ideea cu pensii comune pentru două state este genială. Îi lipseşti pe comunişti de baza electorală. Nu invocaţi UE în calitate de obstrucţie pentru Uniunea interstatală. UE va susţine cu fonduri acest proiect. Va trece un timp şi acest proiect politic va schimba faţa spaţiului românesc.
15:53, 20-Martie-2007

Pensii comune?
autor: Gerula

Pensii comune? Şi cine să le plătească? Adică românii să asude, iar alţii să trăiască pe banii acestora şi să voteze comuniştii în continuare? România nu va face niciodată uniune statală cu nicio provincie de-a ei.
16:08, 20-Martie-2007

Să perfecţioneze oferta
autor: Radio Erevan

E datoria partidelor să ofere soluţii şi e dreptul electoratului să decidă. Faptul că Ghimpu i-a atacat cu atâta vehemenţă mă miră. Că PNL a propus ceva, nu înseamnă că aşa o sa fie, e doar o minge de încercare. Ar fi aiurea dacă ar insista pe proiectul ăsta până-n pânzele albe, indiferent de comentarii.
Este o soluţie cam fantezistă, neordinară. Ar fi foarte greu să-i convingă pe cei de la Bucureşti să discute o asemenea posibilitate. Dar important este să nu pună cornul în pământ acum şi să perfecţioneze oferta sau să o schimbe. În loc de o uniune interstatală, să insiste pe investiţii strategice româneşti în economia RM, să se creeze pieţe comune şi să se caute nişte garanţii de stabilitate a valutei, legând leul moldovenesc de cel românesc.
20:32, 20-Martie-2007

PNL-ul nu s-a consultat cu cei de la Bucureşti
autor: Radio Erevan

PNL-ul nu s-a consultat cu cei de la Bucureşti (sau cel puţin nu s-a spus nimic despre lucrul ăsta) şi nu poţi cere uniune interstatală fără a avea OK-ul forţelor politice din cealaltă ţară.
04:12, 21-Martie-2007

sursa:http://www.jurnal.md/article/2869/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ