„Trebuie să ne calificăm”

0
110

Acesta este sloganul celor de la Zimbru, pentru partida de răspuns din turul întâi preliminar al Cupei UEFA. După rezultatul bun scos în deplasare de la Bratislava, Zimbru porneşte în această seară cu prima şansă în returul de la Chişinău în faţa Artmediei. Înaintea acestei partide în tabăra „galben-verzilor” domină o atmosferă optimistă. Atât antrenorul Alexanr Sevidov, cât şi jucătorii sunt încrezuţi în puterea de a trece de vicecampioana Slovaciei.
„Dacă am reuşit să scoatem acest rezultat favorabil în deplasare în faţa unei echipe redutabile ca Artmedia, atunci trebuie să profităm la maxim de aceasta şi acasă trebuie să obţinem calificarea” a declarat pentru Flux tehnicianul ucrainean. Aceiaşi părere o împărtăşesc şi jucătorii Zimbrului:
„Avem şanse mari să ne calificăm. Suntem pregătiţi de aceasta. Totuşi după această remiză obţinută în tur nu înseamnă ca vom presta un joc închis ca să încercăm să conservam acest rezultat”- a spus mijlocaşul „zimbrilor” Maxim Franţuz. Dacă Zimbru reuşeşte să treacă de cei de la Artmedia Bratislava, conducerea clubului a anunţat ca le va acorda o prima bănească jucătorilor, suma căreia nu a fost divulgată. Între timp, Artmedia
l-a achiziţionat pe mijlocaşul ceh de la Spartak Moscova Aleş Urbanek. În ciuda acestui rezultat obţinut de către echipa sa pe teren propriu, antrenorul slovak Vladimir Weiss este convins că Artmedia este echipa care va merge mai departe. Ambele formaţii au obţinut victorie în meciurile lor de campionat cu acelaşi scor de 3-2. Zimbru a bătut pe CSCA Steaua, în timp ce Artmedia a învins pe Trocin, după ce era condusă cu 0-2. Partida dintre Zimbru Chişinău şi Artmedia Bratislava va începe la ora 19.00 pe stadionul Zimbru.

Nistru mai are speranţe
O altă reprezentantă de-a noastră în Cupa UEFA, echipa Nistru Otaci are de îndeplinit o misiune dificilă în Ungaria. Să bată pe Honved sau să scoată cel puţin o remiză de 1-1. Totuşi, după rezultatul de la Chişinău, conducerea echipei mai speră în calificare în turul doi preliminar al competiţiei. Patronul clubului Vasile Traghira a declarat că Nistru e în stare să învingă în Ungaria şi să mearga mai departe. De partea cealaltă, antrenorul lui Honved Attlila Supka priveşte cu mult optimism partida de răspuns. „Teoretic, remiza de 1-1 din tur e un rezultat favorabil pentru noi. Însă, dacă eram mai bine concentraţi puteam obţine şi victoria în acel meci. Sperăm ca în meciul din această seară să nu comitem acele greşeli din meciul din deplasare şi să reuşim sa trecem de Nistru” –a declarat Attila Supka pentru presa maghiară. Honved nu va putea beneficia în această partidă de serviciile golgheterului din sezon trecut al campionatului ungar Tomas Oravec. Partida se va disputa pe stadionul József Bozsik cu începere de la 21.30

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ