„Tricolorii” rămân pe ultimul loc în grupă

0
110

Naţionala Ungariei, care a fost umilită la finele anului trecut de către Malta pe teren propriu, s-a impus cu 2-0 în faţa reprezentativei Moldovei în cadrul preliminariilor pentru EURO 2008.

Frunză a marcat, dar golul nu a fost validat
Cu orgoliul rănit, gazdele au început să atace din startul partidei, iar din minutul nouă au deschis scorul după un şut cu capul al lui Tamas Priskin, care a fost deviat de fundaşul Alexandru Epureanu. La acest şut nu a putut ajunge Sergiu Paşcenco, iar naţionala era condusă cu 1-0. După golul primit, discipolii lui Igor Dobrovolski nu s-au cramponat în apărare ci au ieşit la joc. Ba mai mult, Viorel Frunză a şi marcat golul egalizator, dar nu a fost validat pe motiv de offside.
Golul lui Frunză, care a fost anulat eronat de centralul întâlnirii, i-a trezit pe maghiari, care şi-au reluat atacurile. În două rânduri, portarul Paşcenco a fost salvat de bară după şuturile puternice ale aceluiaşi Priskin şi Krisztian Vadocz. Inevitabilul s-a produs în minutul 63 al întâlnirii, când Gero a marcat la o fază asemănătoare cu primul gol. Scorul putea să ia proporţii, însă Szabolcs Huszti nu a nimerit poarta dintr-o situaţie favorabilă.
Omagiatul Pavel Ciobanu a rămas dezamăgit
„Tricolorii” puteau să marcheze cu 12 minute înainte de finalul partidei prin Sergiu Alexeev, dar atacantul nostru a şutat pe direcţia portarului. Dacă marca Alexeev, trupa lui Dobrovolski putea să reintre în joc, iar ulterior să obţină un rezultat de egalitate. În aceste condiţii, scorul a rămas de 2-0 în favoarea ungurilor, iar preşedintele FMF, Pavel Ciobanu, care a bifat chiar în ziua meciului 52 de ani, nu a primit cadoul pe care şi-l dorea – un rezultat bun contra Ungariei.
Grecia a câştigat, iar turcii au obţinut un egal

În celălalt meci din grupă, Turcia nu a putut câştiga pe teren propriu naţionala Norvegiei. Vikingii, care au pierdut în etapa trecută de la Bosnia-Herţegovina cu scorul de 2-1, puteau să plece cu toate cele trei puncte de pe Commerzbank Arena din Frankfurt pe Main, dar în cele din urmă s-au mulţumit cu un singur punct. Norvegienii au deschis scorul în minutul 31 prin Brenne, iar peste nouă minute şi-au mărit avantajul prin golul marcat de Andresen. Totuşi, în urma a două lovituri libere din minutele 72 şi 90, atacantul Hamit Altintop a marcat două goluri, care menţin Turcia pe primul loc în Grupa C, cu 13 puncte.

Malta a primit pe teren propriu Grecia. Elenii au dominat partida, dar au marcat doar în minutul 66. Căpitanul grecilor, Angelos Basinas, a executat perfect lovitura de la 11 metri, iar scorul a rămas neschimbat până la finalul partidei.

autor: Vitalie Hadei

sursa: http://www.jurnal.md/article/2906/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ