„UE preseaza voalat Romania in privinta acordarii cetateniei romane”, sustine un eurparlamentar roman

0
105

� � � � � Exista o presiune europeana voalata asupra Romaniei in ceea ce priveste redobandirea cetateniei statului roman, a declarat, la Chisinau, europarlamentarul din partea Partidului National Liberal, Cristian Busoi, membru al Comisiei pentru Politica Externa a Parlamentului European.
„In conditiile in care persoanele care obtin cetatenia romana devin cetateni europeni, comunitatea europeana este ingrijorata de riscurile prezentate de o majorare brusca a numarului cetatenilor europeni”, a mai spus Cristian Busoi, precizand, in acelasi timp, a mai mentionat ca pana acum oficialii europeni nu au abordat transant problema cetateniei romane.
Potrivit sursei citate de Agentia DECA-press, Ministerul Justitiei din Romania lucreaza in prezent la o serie de amendamente a legii cetateniei, concentrandu-se la aspectele procedurale ale functionarii respectivei legi.
In ultimii 16 ani, conform datelor autoritatilor romane, circa o suta de mii de cetateni moldoveni si-au redobandit cetatenia romana.

Sursa: Deca Press�

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ