„Vocea Basarabiei” se declară dispusă să transmită în direct şedinţele Legislativului

0
108

Postul de radio „Vocea Basarabiei” îşi declară disponibilitatea să transmită în direct, pe frecvenţele din gestionare, şedinţele plenare ale Parlamentului, începând cu sesiunea din toamnă-iarnă 2007. Fondatorii postului au anunţat marţi, 24 iulie, într-o conferinţă de presă că au făcut deja demersuri în acest sens către Legislativ şi că sunt în aşteptarea deciziei Biroului Permanent.

Potrivit directorului postului, Veaceslav Ţâbuleac, proiectul nu va implica costuri fabuloase pe care le-a invocat Radio Moldova atunci când a sistat transmisiile din Parlament.

„Nu ştim deocamdată cât ne va cere Parlamentul pentru chiria spaţiului în care vom monta aparatajul, dar nu ar trebui să fie o sumă mare, ţinând cont că nu vom ocupa decât 1m2 şi că avem drept scop informarea cetăţenilor. În rest, este vorba de costuri pentru întreţinerea frecvenţei şi consumul de energie electrică, estimativ 200 lei lunar”, a menţionat Ţâbuleac, precizând că transmiterea semnalului către biroul din Chişinău al postului de radio urmează să se facă prin satelit. „Ne asumăm aceste cheltuieli, cât şi costurile de emisie spre beneficiul consumatorului”, a mai spus sursa citată.

„Nu cred că cheltuielile mari au fost adevăratul motiv pentru care Radio Moldova a sistat transmiterea în direct a şedinţelor Parlamentului. S-a renunţat din motive politice”, a opinat Valeriu Saharneanu, unul din fondatorii postului „Vocea Basarabiei”.

„Vocea Basarabiei” dispune la ora actuală de 7 frecvenţe active. Pe parcursul a 7 ani de existenţă a postului, Consiliului Coordonator al Audiovizualului i-a respins peste 70 de cereri de solicitare a frecvenţelor. Actualmente radioul pretinde 7 frecvenţe care vor fi puse în concurs, cel mai probabil, în septembrie curent ( în Proteagailovca – 101,1 MHz, Comrat – 101,6 MHz, Bender – 104,0 MHz, Chişinău – 105,2 MHz, Bălţi – 92,0 MHz, şi Căuşeni – 91,9 MHz).

Fondatorii postului declară drept nefondate insinuările preşedintelui CCA, Corneliu Mihalache, precum că „Vocea Basarabiei” ar fi executat presiuni asupra Consiliului pentru eliberarea frecvenţelor, precizând că a existat doar un apel de susţinere înaintat şi semnat de mai multe partide politice şi reprezentanţi ai societăţii civile.�

http://www.info-prim.md/?x=24&y=9452

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ