„Zimbru” este în finala Cupei Moldovei

0
57

FC „Zimbru” a terminat la egalitate, 1-1, meciul din manşa secundă a Cupei Moldovei cu FC „Sheriff”, dar s-a calificat în finalul competiţiei datorită rezultatului de 2-1 de pe teren propriu.

Antrenorul interimar al „Zimbrului”, Alexandru Curteianu, care a preluat echipa după demisia lui Ivan Tabanov, a început foarte prudent meciul. Surprinzător, dar la fel de prudent a jucat şi FC „Sheriff”, care aveau nevoie să înscrie cel puţin un gol pentru a merge în finala competiţiei. Scorul după prima repriză a fost de 0-0. Cei de la „Sheriff” au ieşit mult mai motivaţi în repriza secundă şi au avut o ocazie foarte bună în minutul 50, doar că Balima a tras peste poarta lui Nicolae Calancea, al cărui frate, Valeriu, a cucerit pentru România titlul continental la CE de haltere din Franţa, la categoria de 85 kg. Tiraspolenii au mai avut câteva ocazii de a înscrie, însă cei de la „Zimbru” au fost cei care au marcat gol prin Andrei Cojocari (min. 67). Gazdele au egalat doar după două minute prin Tarhnişvili, care a înscris din penalty, dar acest gol nu a fost suficient pentru a lăsa fără niciun trofeu pe FC „Zimbru”, care va juca a şaptea finală de Cupă în istoria clubului.

„Am trecut de Sheriff graţie randamentului şi dorinţei”

Cel mai mulţumit la finalul meciului era Alexandru Curteianu. Antrenorul interimar al „zimbrilor” a declarat că această calificare se datorează jucătorilor, care şi-au dorit foarte mult să obţină un trofeu în actualul sezon. Curteianu, care are întotdeauna ceva de împărţit cu presa, pe care o consideră vinovată pentru rezultatele proaste din ultimul timp, a recunoscut că echipa sa a avut şi mare noroc în meciul cu „Sheriff”.

„Zimbrii” vor juca în finală cu FC „Tiraspol” sau FC „Nistru”.

autor: V.H.

sursa:http://www.jurnal.md/article/3036/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ