„Zimbru” şi „Dacia” sunt în degringoladă

0
96

Echipa „Zimbru” Chişinău a pierdut primele meciuri oficiale din 2007, iar distanţa de prima clasată, FC „Sheriff”, nu s-a micşorat la patru puncte, aşa cum îşi dorea antrenorul „zimbrilor”, Ivan Tabanov, ci a crescut la 14 puncte.

Sunt 14 puncte, care nu vor fi recuperate prea uşor, pentru că „Zimbru” este o echipă previzibilă, care nu poate ca altădată să surprindă adversarul. Mai mult, după acest rezultat, postul lui Tabanov este în pericol, deoarece conducerea „zimbrilor” s-a simţit umilită după înfrângerea de pe teren propriu în faţa rivalei „Sheriff”, cu scorul de 2-1.

Tabanov a fost depăşit tactic

Echipa lui Tabanov, care nici nu a vrut să dea ochii cu presa la finalul meciului, a condus printr-un gol norocos al armeanului Galust Petrosyian din minutul 50. Totuşi, duelul tactic dintre cei doi antrenori a fost câştigat de belarusul Leonid Kuciuk. Acesta a schimbat tactica din mers. În minutul 57, acesta a efectuat o dublă schimbare: în locul lui Oleg Gumeniuc şi Sergiu Alexeev, pe teren au fost introduşi Aleksei Kuciuk şi Benjamin Balima. La prima atingere a balonului, fiul antrenorului de la „Sheriff”, Aleksei Kuciuk, a egalat, preluând cu capul o centrare din corner a lui Alberto Tiago. „Zimbrii” au contat prea puţin în atac pentru a marca golul câştigător, lucru care le-a dat curaj tiraspolenilor. În minutul 89, fundaşul Ibrahim Gnanu a marcat pentru „Sheriff” la o fază asemănătoare cu golul marcat de Kuciuk. Se pare că „Sheriff” şi-a atins obiectivul, deoarece în ultima etapă a obţinut pe teren propriu o remiză, 0-0, în compania echipei Iskra Staly.
„Sheriff” îşi merită titlul de campioană”

Cel mai fericit după această victorie a fost antrenorul oaspeţilor, Leonid Kuciuk. „Chiar dacă în pauza de iarnă am pierdut mai mulţi jucători, cei rămaşi au demonstrat că au valoare. Jocul a fost destul de înverşunat. Dacă vor fi mai multe asemenea meciuri, campionatul naţional va avea doar de câştigat. În repriza secundă am reuşit să schimbăm cursul jocului. Rezultatul partidei ne-a demonstrat încă o dată că „Sheriff” îşi merită titlul de campioană”, a punctat Leonid Kuciuk.

„Modificările făcute au fost greşite”

La rândul său, antrenorul secund al „zimbrilor”, Vlad Goian, a recunoscut că meciul a fost pierdut din cauza că modificările făcute au fost greşite. „Din păcate, nu am reuşit să profităm de această excelentă şansă pentru a reduce din diferenţa de puncte faţă de „Sheriff”. Echipa a început meciul foarte bine, dar nu a putut să-şi protejeze avantajul creat. Spre deosebire de adversar, noi nu am reuşit să efectuăm modificări adecvate”, a spus Goian, care a venit la conferinţa de presă în locul lui Tabanov.

Postul lui Tabanov este în pericol

Surse bine informate susţin că postul lui Ivan Tabanov este în pericol. Acesta avea drept obiectiv să se apropie cât mai mult de „Sheriff”, însă acesta a pierdut duelurile cu Olimpia Bălţi şi „Sheriff”. Potrivit aceloraşi surse, conducerea clubului este conştientă că echipa este în picaj şi este nevoie de o schimbare. Dacă lucrurile nu se schimbă rapid, „Zimbru” poate pierde şi poziţia a doua, dat fiind faptul că Nistru Otaci s-a apropiat la patru puncte. Dacă Tabanov ratează şi Cupa Moldovei, atunci cu siguranţă suporterii vor flutura batistele albe.

Jucătorii lui „Zimbru” trebuie să ia exemplu de la Portsmouth

Jucătorii echipei „Zimbru” trebuie să ia exemplu de la colegii lor de la echipa engleză „Portsmounth”. Portarul acestei echipe, David James, a propus ca fotbaliştii care joacă prost să ramburseze biletele fanilor. Fostul goalkeeper al naţionalei Albionului a împărtăşit năstruşnica idee şi colegilor săi, imediat după înfrângerea echipei lor cu scorul de 3-0 în faţa lui „Blackburn Rovers”. „Am jucat cu toţii execrabil! Eu am scăpat o grămadă de mingi… În acel moment mi-a venit ideea: să rambursăm biletele suporterilor. Băieţii au fost imediat de acord. Trebuie să plătim cumva fanilor într-un fel pentru că au asistat la aşa ceva”, a declarat James. Cu toate acestea, portarul celor de la „Portsmouth” a ţinut să precizeze: „Există însă şi un risc în rambursarea biletelor fanilor. Ne este frică să nu dăm prea des…” Bilete la meciurile „zimbrilor” nu costă zeci de lire sterline ca în Marea Britanie, dar la ceea ce arată pe teren fotbaliştii vicecampioanei, spectatorii nu merită să plătească nici cei 15-100 de lei.
„Dacii” se distanţează de locul III
FC „Dacia” Chişinău a cedat în faţa formaţiei FC Nistru Otaci, cu scorul de 0-2, pe stadionul artificial de la Vadul lui Vodă. Partida a contat pentru etapa a XXIV-a a Campionatului Moldovei la fotbal. „Dacii” s-au văzut conduşi chiar din minutul 11 al partidei, când Colince Ngaha marchează pentru 0-1, în urma unei greşeli a gazdelor. După încasarea golului „dacii” încep să-şi revină din şoc, dar nu reuşesc să marcheze la ocaziile clare de gol ale lui Dumitru Guşilă (min. 14) şi Potrâmba (33). În repriza secundă „otăcenii” s-au retras în apărare, dar au rămas periculoşi pe contraatac. În minutul 80, cei de la Nistru Otaci au marcat al doilea gol prin Mamandu Sangare şi „dacii” au coborât pe poziţia a patra în clasamentul Diviziei Naţionale.

autor: Vitalie HADEI

sursa:http://www.jurnal.md/article/2783/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ