RSS Feed

„Ziua Nationala a Vinului” se va desfasura in acest cu o amploare mai mare decat in editiile anterioare

1

septembrie 16, 2008 by Românism

ziua vinului

Editia din acest an a „Zilei Nationale a Vinului” se va desfasura in zilele de 11-12 octombrie, informeaza Agentia DECA-press.
O decizie in acest sens a luat Comisia republicana pentru organizarea si desfasurarea acestei sarbatori.
Conform Comisiei, sarbatoarea va fi inaugurata la 11 septembrie, in Chisinau, in Piata Marii Adunari Nationale, unde vor fi expuse standurile expozitionale ale participantilor – productpri de vin. Pentru a doua zi sunt planificate manifestari ample si in raioanele Moldovei.
Autoritatile sustin ca in acest an, sarbatoarea „Ziua Nationala a Vinului” va avea o amploare mai mare decat in anii precedenti. In anii precedenti, manifestarile din cadrul „Zilei Nationale a Vinului” durau o zi.
In acest an se asteapta participarea unui numar mai mare de producatori de vin, potentiali investitori si turisti.
„Ziua Nationala a Vinului” este marcata anual in a doua duminica a lunii octombrie si reprezinta o intrunire a vinificatorilor moldoveni, fiin o actiune de promovare a imaginiii tarii. Prima editie a sarbatorii a fost organizata in 2002, la initiativa presedintelui Vladimir Voronin.

http://www.deca.md/?cat=eco_and_bus&id=1713


1 comment »

  1. SERGIU NaŢIONALISTu spune:

    Bun e vinul Ghiurgiuliu Şai la la la la la la.Vinul e cea mai bună băutură pentru Români-basarabeni şi nu vom lăsa ruşii să-l bea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

ChatVorbește instant cu noi !+