1 milion din toată țara. Alianța pentru Centenar, proiect de anvergură care vizează Constituția României

0
149
  1. 1 milion din toată țara. Alianța pentru Centenar, proiect de anvergură care vizează Constituția României

Alianța pentru Centenar va demara o campanie de strângere a unui milion de semnături pentru modificarea Constituției României, inclusiv în Republica Moldova.

Detalii despre această acțiune de anvergură vor fi oferite de inițiatori într-un mod inedit: pe marile aeroporturi și în inima Europei.

Astfel, o conferință de presă va avea loc miercuri, 18 aprilie, ora 15:00, în Aeroportul Internațional Chișinău.

http://infoprut.ro/49811-1-milion-din-toata-tara-alianta-pentru-centenar-proiect-de-anvergura-care-vizeaza-constitutia-romaniei.html

 

  1. Pădure centenar, plantată astăzi la Dobrina-Huși

Silvicultori din România și Republica Moldova au plantat astăzi, 17 aprilie, Pădurea Centenar, pe ambele maluri ale Prutului, marcând simbolic un secol de la decizia Sfatului Țării de la Chișinău prin care Republica Democrată Moldovenească a votat unirea cu Regatul României, la 27 martie 1918, primul pas în unificarea tuturor provinciilor românești într-un singur stat unitar, proces încheiat la 1 decembrie 1918.

http://www.ziaruldevaslui.ro/padure-centenar-plantata-astazi-la-dobrina-husi/

 

  1. Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului.

Doar noi, unioniștii, acționând unitar, mai putem schimba șansa acestor alegeri. Până atunci, doar în această săptămână, ne putem exprima în favoarea UNIRII în cadrul consultării publice, la corturile amenajate în Chişinău sau pe portalul www.decid.md.

https://www.timpul.md/articol/cum-evitam-infrangerea-la-primaria-chiinaului-pe-modelul-maia-sandu–129250.html

 

  1. La Chișinău vor fi deschise 306 secții de votare

În municipiul Chișinău, pentru alegerile locale noi din 20 mai vor fi deschise 306 secții de votare.

https://www.timpul.md/articol/la-chiinau-vor-fi-deschise-306-secii-de-votare-129354.html

 

  1. Centenarul Marii Uniri va fi marcat la Galaţi şi la Roma

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin Centrul de Studii Internaţionale şi Drepturile Omului, din cadrul Institutului Transfrontalier de Studii Internaţionale şi Justiţie Penală, şi Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie, consideră ca pe o datorie de onoare să celebreze Centenarul Marii Uniri într-un mod demn de realizările trecutului, dar şi de aspiraţiile privind viitorul.

https://www.viata-libera.ro/educatie/107295-centenarul-marii-uniri-va-fi-marcat-la-galati-si-la-roma

 

  1. Oficial american: Republica Moldova se bucură de susținerea SUA

Potrivit unui comunicat al parlamentului, Wess Mitchell a declarat că Washingtonul este impresionat de eforturile depuse de Republica Moldova pentru promovarea reformelor şi că încurajează Chişinăul să continue. ‘SUA vor acorda Republicii Moldova întreg suportul pentru apropierea de Uniunea Europeană şi de SUA’, a declarat oficialul american în timpul întrevederii cu Andrian Candu.

https://m.romanialibera.ro/international/oficial-american-republica-moldova-se-bucura-de-sustinerea-sua-722289

 

  1. Se face UNIREA? Ucraina îi face o OFERTĂ-BOMBĂ Rusiei, iar Moldova și România sunt vizate

Ucraina este pregătită să ofere Rusiei un coridor pentru retragerea trupelor acesteia din Transnistria, a declarat marţi reprezentantul special al Kievului în procesul de reglementare a diferendului transnistrean Viktor Krâjanovski, care a apreciat totodată că Moscova nu pare dispusă să le retragă, relatează agenţia de presă Unian.

https://www.stiripesurse.ro/se-face-unirea-ucraina-ii-face-o-oferta-bomba-rusiei-iar-moldova-i-romania-sunt-vizate_1260377.html

 

  1. UE oferă sprijin pentru regiunile Cahul şi Ungheni

Uniunea Europeană intenţionează să-şi consolideze sprijinul pentru regiunile Cahul şi Ungheni din Republica Moldova pentru a stimula dezvoltarea socio-economică locală şi pentru a reduce decalajul dintre Chişinău şi regiunile Republicii Moldova, transmite IPN.

http://tvrmoldova.md/economic/ue-ofera-sprijin-pentru-regiunile-cahul-si-ungheni/

 

  1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acţiunea 2012

Alianţa pentru Centenar va demara o campanie de strângere a unui milion de semnături pentru modificarea Constituţiei României.

Detalii despre această acţiune de anvergură vor fi oferite de iniţiatori într-un mod inedit: pe marile aeroporturi româneşti şi din inima Europei.

Astfel, o conferinţă de presă va avea loc miercuri, 18 aprilie, ora 07:00, la terminalul plecări al Aeroportului Internaţional Timişoara „Traian Vuia”, sub genericul „În Timişoara, apoi în toată ţara!”.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/04/17/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012–92031

 

  1. Cele mai importante trei premii la o gală din România, luate de artiști basarabeni

Luni seara, în cadrul Galei Premiilor Muzicale Radio România, artiștii basarabeni care fac furori peste Prut au luat cele mai importante trei premii. Trofeul pentru Cel mai bun artist pop a fost adjudecat de The Motans, iar Denis a urcat pe scenă pentru a mulțumi ascultătorilor. Piesa anului 2017 a fost desemnată „Bolnavi amândoi” a Irinei Rimes, iar Carla’s Dreams a primit distincția Big like video 2017 pentru „Antiexemplu”. Alte 14 trofee au fost înmânate cântăreţilor premiaţi pentru performanţele lor din anul 2017, în cadrul celei de-a XVI-a ediţie a Galei Premiilor Muzicale Radio România.

http://ea.md/cele-mai-importante-trei-premii-la-o-gala-din-romania-luate-de-artisti-basarabeni/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ