10 tineri deghizati in Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazul sau Stefan cel Mare au cerut unirea Romaniei cu R. Moldova

0
148

 

  1. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 propune partidelor să își asume ca proiect de țară unirea cu Basarabia

Reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat joi flash-mob-uri la sediile mai multor partide – PSD, PNL, ALDE, PMP și USR – pentru a transmite un mesaj către actuala clasă politică privind unirea României cu Republica Moldova.

http://www.agerpres.ro/social/2016/10/20/platforma-unionista-actiunea-2012-propune-partidelor-sa-isi-asume-ca-proiect-de-tara-unirea-cu-basarabia-13-33-03

 

  1. 10 tineri deghizati in Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazul sau Stefan cel Mare au cerut unirea Romaniei cu R. Moldova

Oamenii au cerut politicienilor sa faca posibila reintregirea tarii, in perspectiva anului 2018, cand se implinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Sambata, membrii Platformei Unioniste 2012, organizeaza un mars in centrul Capitalei sub sloganul „Lupta pentru Basarabia”. Zece mii de oameni si-au anuntat participarea pe Facebook.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/10-tineri-deghizati-in-alexandru-ioan-cuza-mihai-viteazul-sau-stefan-cel-mare-au-cerut-unirea-romaniei-cu-r-moldova.html

 

  1. Zece personalităţi istorice, flash-mob în numele Unirii la sediile partidelor din România

„Ne-am adunat astăzi aici, simbolic, conducători ai României din diferite epoci, figuri istorice, pentru a da trezirea clasei politice din România. Mergem la toate partidele politice, PSD, PNL, ALDE, PMP, USR, pentru a anunţa că noi am aflat că sunt în căutarea unui proiect de ţară. Am venit să le arătăm care e proiectul de ţară, proiectul pe care l-am avut şi noi dintotdeauna, unirea românilor în acelaşi stat. Azi venim simbolic să transmitem un mesaj din trecut, pentru ca sâmbătă să strângem oastea ce mare: 10 -20.000 de bucureşteni vor da un semnal pentru întreaga clasă politică – singurul proiect de ţară este Unirea! Aşteptăm de la viitorii concurenţi electorali să-şi asume proiectul nostru şi după marş, să înceapă asumarea acestui proiect de ţară. Toată clasa politică trebuie să-l asume. Invităm toţi bucureştenii să se alăture la oastea cea mare pe care domnitorii o convoacă la Hanul lui Manuc şi invităm politicienii să se trezească”, a  declarat liderul Acţiunii 2012, George Simion, purtând o mască cu figura lui Mihai Viteazul.

Acest flash-mob a prefaţat marşul de amploare pe care Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îl va organiza sâmbătă, 22 octombrie, în capitala României, de la ora 14:00.

http://radiochisinau.md/zece-personalitati-istorice-flashmob-in-numele-unirii-la-sediile-partidelor-din-romania—39527.html

 

  1. Curtea Constituţională de la Chişinău a decis că Traian Băsescu rămâne cetăţean al Republicii Moldova

Curtea Constituţională de la Chişinău a respins sesizarea socialistului Igor Dodon privind acordarea cetăţeniei moldoveneşti fostului preşedinte al României, Traian Basescu. Prin umare, decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat în acest sens, este constituţional, anunţă Deschide.md.

Curtea a reţinut că prevederile articolului 88 lit.c) din Constituţie îl abilitează pe preşedintele Republicii Moldova cu una din principalele atribuţii în exercitarea puterii de stat, care vizează statutul juridic al persoanei: acordarea cetăţeniei. Astfel, conform normei constituţionale, preşedintele ‘soluţionează problemele cetăţeniei Republicii Moldova şi acordă azil politic”.

http://jurnalul.ro/stiri/politica/curtea-constitutionala-de-la-chisinau-a-decis-ca-traian-basescu-ramane-cetatean-al-republicii-moldova-726673.html

 

  1. La Biblioteca Naţională a fost comemorat poetul român Vasile Militaru, la 130 de ani de la naştere

Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Un simpozion sub genericul „Vasile Militaru – 130 ani de la naştere” şi  lansarea cărţii ”Divina zidire. Biblia în versuri”, semnată de poetul-martir român au avut loc astăzi la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

La eveniment au fost prezenţi scriitori, bibliotecari, profesori şi elevi de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din capitală şi de la Centrul de Excelenţă în Viticultură şi Vinificaţie din Stăuceni, municipiul Chişinău, precum şi oaspeţi din România, în frunte cu preşedintele Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”, Eugen Petrescu.

http://www.moldpres.md/news/2016/10/20/16008318

 

  1. Echipaj de terapie intensivă SMURD, pregătit să îşi înceapă activitatea la Chişinău

Chişinăul ar putea avea în scurt timp un echipaj SMURD.

Ministerul Afacerilor Interne de la Bucureşti a donat autorităţilor de la Chişinău o ambulanţă mobilă de terapie intensivă prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Echipajul SMURD putea să–și înceapă activitatea pentru a testa posibilitatea acordării primului ajutor calificat și pentru oamenii din municipiul Chișinău. Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii recente dintre şeful Serviciului de Excepţionale din Republica Moldova, Mihail Harabagiu, şi secretarul de Stat al României Raed Arafat.

http://infoprut.ro/45508-echipaj-de-terapie-intensiva-smurd-pregatit-sa-isi-inceapa-activitatea-la-chisinau.html

 

  1. Pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova / Basarabenii pot să voteze şi la Craiova

Studenţii basarabeni din Craiova, ambiţioşi din fire, nu s-au lăsat până când nu au obţinut acordul autorităţilor în ceea ce priveşte deschiderea la Craiova a unei  secţii de votare. Eforturi s-au făcut şi în anii precedenţi. Chiar europarlamentarul Marian Jean Marinescu, care a fost membru în Comisia de Asociere UE-Republica Moldova, în mandatul trecut, s-a adresat premierului de atunci Iurie Leancă, căruia i-a reproşat faptul că tinerii, care studiază în România, mai exact, in Oltenia, nu pot să-şi exercite cel mai elementar drept democratic – dreptul la vot, decât dacă pierd o zi pe drum. Acum, basarabenii se pregătesc pentru alegerile prezidenţiale, care se vor desfăşura la finele acestei luni. Am discutat despre aceste alegeri, dar şi despre dreptul la vot a tinerilor din Republica Moldoba cu Liuba Eremia, studentă la Master, la Universitatea din Craiova, secretar  al Asociaţiei Studenţilor Basarabeni din Craiova.

http://www.cvlpress.ro/20.10.2016/pentru-alegerile-prezidentiale-din-republica-moldova-basarabenii-pot-sa-voteze-si-la-craiova/

 

  1. SERIAL RL. Românii evacuați din Basarabia din motive religioase

Sovieticii au suprimat libertatea credinței în teritoriul românesc din stânga Prutului. Persecuțiile au vizat atât majoritatea ortodoxă, cât și celelalte culte.

„România liberă“ continuă serialul dedicat crimelor comise de ruși împotriva românilor. În săptămânile trecute, am relatat despre primele două valuri ale deportărilor din Basarabia, cele din 1941 și 1949. Cel de-al treilea val de deportări, din 1951, a fost motivat de persecuțiile religioase ale rușilor împotriva românilor.

http://www.romanialibera.ro/aldine/history/romani-evacuati-din-basarabia–din-motive-religioase–iii–430994

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ