10 TV propune o ofertă comercială partenerilor

0
57
  1. 10 TV propune o ofertă comercială partenerilor

10 TV este primul post de televiziune independent, fondat din donații și granturi, ce își propune să informeze echidistant telespectatorii, privind realitățile din Republica Moldova și din lume.

Oferta specială este valabilă până în 1 iulie 2018.

Mai jos este atașată oferta comercială.

https://10tv.md/2018/06/13/foto-10-tv-o-oferta-comerciala/

 

  1. Președintele Centrului „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți: „Persecutarea comunității românești a atins apogeul”

Vasile Tărâțeanu, președintele Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, oferă într-un comunicat de presă mai multe detalii legate de descinderile agenților Serviciului de Securitate al Uncrainei (SBU).

http://infoprut.ro/50183-presedintele-centrului-eudoxiu-hurmuzachi-din-cernauti-persecutarea-comunitatii-romanesti-a-atins-apogeul.html

 

  1. Membrii Partidului Liberal au depus flori la Monumentul „Trenul Durerii”

Este ziua memoriei, a conştiinţei şi a demnităţii. Acum 77 de ani, a avut loc primul val de deportări care a lăsat satele Basarabiei pustii. Cei mai mulţi deportaţi nu au aflat niciodată motivul chinului. Unora li s-a spus că sunt arestaţi pentru infracţiuni săvârşite împotriva statului. Potrivit istoricilor, erau lichidaţi toţi cei care nu se încadrau în filosofia omului sovietic. Astăzi, doar membrii Partidului Liberal au depus flori la monumentul „Trenul Durerii” din scuarul Gării din Chişinău.

http://tvrmoldova.md/social/membrii-partidului-liberal-au-depus-flori-la-monumentul-trenul-durerii/

 

  1. Republica Moldova cere sprijinul României în negocierile cu UE

„Dorim suportul părţii române în negocierile cu Uniunea Europeană, privind creşterea cotelor de export şi diversificarea gamei de produse exportate”. Solicitarea a fost făcută marţi de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, la întrevederea cu delegaţia Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României.

http://tvrmoldova.md/politic/republica-moldova-cere-sprijinul-romaniei-in-negocierile-cu-ue/

 

  1. În premieră, Televiziunea Română aduce TELECINEMATECA peste Prut

Unul dintre cele mai valoroase şi îndrăgite branduri ale Televiziunii Române, TELECINEMATECA, trece în premieră graniţa şi ajunge la românii de peste Prut. Din 15 iunie, în fiecare vineri seară, de la ora 22.00, la postul nostru de televiziune, TVR MOLDOVA, va fi difuzată o selecţie a celor mai bune filme din această serie. Este cea de-a doua surpriză pe care Televiziunea Română o face nouă românilor din Republica Moldova după difuzarea, recentă, a celor cinci sezoane ale serialului italian „Onoare şi Respect”.

http://tvrmoldova.md/actualitate/in-premiera-televiziunea-romana-aduce-telecinemateca-peste-prut/

 

  1. 70 de copii din satul Ciulucani au parte de condiţii mai bune, în noua lor grădiniţă

70 de copii din satul Ciulucani, raionul Teleneşti au parte de condiţii mai bune, în noua lor grădiniţă. În Instituţia renovată din banii României au fost efectuate lucrări de modernizare.

Până în prezent, copiii din Ciulucani erau nevoiţi să meargă la o grădiniţă amplasată într-o casă de locuit. Din banii oferiţi de Guvernul României, a fost renovat un bloc al gimnaziului din localitate.

„Avem spaţiu, avem săli luminoase şi copilaşi vom avea. Totul s-a făcut de la zero”, a menţionat directoarea grădiniţei, Olga Ceban.

https://www.canal3.md/ro/70-de-copii-din-satul-ciulucani-au-parte-de-conditii-mai-bune-in-noua-lor-gradinita_69570.html

 

  1. Șalaru: Acțiunile Ucrainei asupra comunității românești din Cernăuți sunt de tip sovietic

Președintele Executiv al Partidului Unității Naționale face apel la autoritățile Ucrainei să oprească „prigonirea comunității românești din Bucovina de Nord și să nu îngrădească drepturile culturale și istorice ale românilor bucovineni”.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/32428/%C8%98alaru-Ac%C8%9Biunile-Ucrainei-asupra-comunit%C4%83%C8%9Bii-rom%C3%A2ne%C8%99ti-din-Cern%C4%83u%C8%9Bi-sunt-de-tip-sovietic.htm

 

  1. Dodon îl felicită pe Iohannis

După ce marți l-a felicitat pe șeful de stat al Rusiei, Vladimir Putin, cu prilejul Zilei Naționale a Rusiei, Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, și-a îndreptat atenția asupra Bucureștiului. Miercuri, Dodon i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, un mesaj de felicitare cu ocazia zilei sale de naștere.

http://infoprut.ro/50181-dodon-il-felicita-pe-iohannis.html

 

  1. Moldova a fost inclusă în grupul parlamentar de prietenie Germania-Bulgaria-România (FOTO)

Bundestagul Germaniei a inclus Republica Moldova în grupul de prietenie, alături de Bulgaria și România  – țări membre ale Uniunii Europene. Acest lucru a fost realizat în cadrul unei vizitei de lucru în Germania, a unei delegații moldovenești, condusă de vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi.

http://www.realitatea.md/r–moldova-a-fost-inclusa-in-grupul-parlamentar-de-prietenie-germania-bulgaria-romania–foto-_79062.html

 

  1. Primul val de deportări // Aproape 30 de mii de români basarabeni, victime ale terorii staliniste

Aproape 30 de mii de persoane nevinovate au fost ridicate în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941 din Basarabia și nordul Bucovinei de trupele staliniste. Potrivit datelor de arhivă, 5 479 de persoane, „membri ai organizațiilor contrarevoluționare și alte elemente antisovietice”, au fost arestate, iar alte 24 360 de persoane deportate în cele mai îndepărtate regiuni ale fostei Uniuni Sovietice.

https://deschide.md/ro/stiri/social/32382/Primul-val-de-deport%C4%83ri–Aproape-30-de-mii-de-rom%E2ni-basarabeni-victime-ale-terorii-staliniste.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ