100 de primari din Republica Moldova, apel către Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu

0
75
  1. 100 de primari din Republica Moldova, apel către Dăncilă, Dragnea și Tăriceanu

Liga Aleșilor Locali unioniști, întrunită la Chișinău, solicită Vioricăi Dăncilă și Cabinetului său, lui Liviu Dragnea și Camerei Deputaților, lui Călin Popescu-Tăriceanu și Senatului, să primească în audiență delegații din partea primăriilor unioniste din Republica Moldova și să înființeze o instituție care să coordoneze relaționarea cu acestea.

https://www.dcnews.ro/100-de-primari-din-republica-moldova-apel-catre-dancila-dragnea-i-tariceanu_594798.html

 

  1. S-a făcut dreptate! Limba rusă nu va mai avea statut de limbă de comunicare în Rep. Moldova

Legea din 1989 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldovenești a fost declarată desuetă, ceea ce înseamnă că nu mai este actuală. Curtea Constituțională a stabilit astfel că limba rusă nu va mai avea statut de limbă de comunicare pe teritoriul Republicii Moldova.

http://infoprut.ro/50134-s-facut-dreptate-limba-rusa-nu-va-mai-avea-statut-de-limba-de-comunicare-rep-moldova.html

 

  1. Legea securizării spaţiului informaţional a fost declarată constituţională 

Eşec pentru preşedintele Igor Dodon. Sesizarea sa privind controlul constituţionalităţii Legii antipropaganda a fost respinsă de Curtea Constituţională.

http://tvrmoldova.md/actualitate/legea-securizarii-spatiului-informational-a-fost-declarata-constitutionala/

 

  1. Sute de copii au primit în dar cărţi în cadrul Campaniei „AI CARTE, AI PARTE!”

La 1 iunie, TVR MOLDOVA a organizat o petrecere de zile mari pentru 300 de copii care frecventează cele patru grădiniţe din comuna Cărpineni, raionul Hânceşti. Evenimentul a marcat începutul Campaniei de promovare a lecturii şi literaturii române, „AI CARTE, AI PARTE!”.

http://tvrmoldova.md/ai-carte-ai-parte/video-foto-sute-de-copii-au-primit-in-dar-carti-in-cadrul-campaniei-ai-carte-ai-parte/

 

  1. Marșul CENTENARULUI: Alba-Iulia-Chișinău! Unioniștii anunță cea mai MARE AVENTURĂ a verii

Organizațiile unioniste de pe ambele maluri ale Prutului anunță Marșul Centenarului care va începe din Alba-Iulia, de la Cetatea-simbol, pe 1 iulie curent, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook „Marșul centenarului”, preluat de Romanian Global News.

Participanții la marș vor merge la Cluj-Napoca, Târgu Neamț, Sibiu, Ploiești, Mărășești, Vaslui, Iași, Ungheni, Lozova, iar destinația finală va fi Chișinăul, pe 1 septembrie 2018.

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/categorii/eveniment/27842-marul-centenarului-alba-iulia-chiinu-unionitii-anun-cea-mai-mare-aventur-a-verii.html

 

  1. Un important om de afaceri din România caută forță de muncă din Rep. Moldova

Omul de afaceri Nicolae Bucovală, care deţine complexul hotelier Steaua de Mare din Eforie Nord, dar şi hotelul Tomis din Mamaia şi Cupidon din Venus, se numără printre antreprenorii din România care caută forță de muncă din Republica Moldova.

http://infoprut.ro/50132-un-important-om-de-afaceri-din-romania-cauta-forta-de-munca-din-rep-moldova.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ