100 de tineri basarabeni au vizitat Mânăstirea Dealu

0
140
  1. Vicepremier moldovean: Fluxurile economice s-au reorientat de la est la vest

Schimburile comerciale dintre Republica Moldova şi România cresc, spaţiul UE, în general, a devenit destinaţia predilectă a exporturilor, dar şi o sursă tot mai semnificativă de investiţii străine. Acest lucru arată o transformare structurală a economiei moldovene, susţin oficialii de la Chişinău, care consideră că firmele româneşti au tot mai multe motive să se instaleze peste Prut.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/vicepremier-moldovean-fluxurile-economice-s-au-reorientat-de-la-est-la-vest-811427

 

  1. Un deputat al României cere clarificări cu privire la reînhumarea rămășițelor pământești ale militarilor români căzuți în luptele de la Stalingrad și Cotul Donului

Președintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților de la București, Constantin Codreanu, îi solicită lui Mihai-Viorel Fifor, ministru al Apărării Naționale al României, clarificări cu privire la reînhumarea rămășițelor pământești ale militarilor români căzuți în luptele de la Stalingrad și Cotul Donului.

http://infoprut.ro/48459-un-deputat-al-romaniei-cere-clarificari-cu-privire-la-reinhumarea-ramasitelor-pamantesti-ale-militarilor-romani-cazuti-luptele-de-la-stalingrad-si-cotul-donului.html

 

  1. Viena: 20-21 octombrie 2017 , „Zilele Teiului Eminescian”

Aceste manifestări culturale se bucură de sprijinul Ambasadei României și Ambasadei Republicii Moldova la Viena, al I.C.R. – Viena, precum și al Primăriei Municipiului Iași și Consiliului Județean Suceava.

https://www.activenews.ro/stiri/Viena-20-21-octombrie-2017-%E2%80%9EZilele-Teiului-Eminescian-146798

 

  1. Mai multi bani europeni pentru gazoductul Iasi-Ungheni-Chisinau

Ministerele Economiei din Romania si Republica Moldova vor actiona in comun pentru suplimentarea finantarii europene a gazoductului Iasi-Ungheni-Chisinau, cu 10 milioane de euro.

http://www.manager.ro/articole/economie-139/mai-multi-bani-europeni-pentru-gazoductul-iasi-ungheni-chisinau-92191.html

 

  1. Octavian Calmîc vrea firme din România ca investitori în Republica Moldova

Vicepremierul și ministrul Economiei Octavian Calmîc a declarat, vineri, pentru TVR că Republica Moldova cheamă companiile din România să investească peste Prut, propunând în schimb mai multe facilități fiscale, forță de muncă ieftină și infrastructura necesară.

http://www.evzmd.md/economic/267-economie/65861-video-octavian-calmic-vrea-firme-din-romania-ca-investitori-in-republica-moldova.html

 

  1. 100 de tineri basarabeni au vizitat Mânăstirea Dealu

Sâmbătă, 14 octombrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, 100 de tineri basarabeni au vizitat mânăstirea Dealu din apropierea Municipiului Târgoviște.

http://targovistenews.ro/live/100-de-tineri-basarabeni-au-vizitat-manastirea-dealu/

 

  1. Autoritati din Republica Moldova, prezente in Prahova la sarbatoarea Sfintei Parascheva

Autoritatile judetene au participat, in trei localitati din Prahova, la sarbatoarea organizata de Sf. Parascheva, evenimente traditionale la care au fost invitati si politicieni si oameni de cultura din Republica Moldova.

Cele trei localitati-gazda au fost Breaza, Bertea si Boldesti-Scaeni, toate fiind infratite cu orase de peste Prut: Nisporeni, Javgur si Leova.

Au fost prezenti vicepresedintele CJ Prahova, Ludmila Sfirloaga, deputatul Rodica Paraschiv, senatorul Radu Oprea, prefectul judetului Prahova, Madalina Lupea, subprefectul Emil Draganescu, senatorul Emanoil Savin si oficiali din R. Moldova.

http://ph-online.ro/politica/item/89938-autoritati-din-republica-moldova-prezente-in-prahova-la-sarbatoarea-sfintei-parascheva

 

  1. Participarea lui Dorin Chirtoacă la referendumul pentru demiterea sa este incertă

Momente de suspans pentru Dorin Chirtoacă. Participarea primarului suspendat la referendumul din 19 noiembrie este incertă. Consiliul Electoral al Circumscripţiei Municipale nu ştie dacă Dorin Chirtoacă poate fi înregistrat ca persoană fizică, în calitate de concurent electoral. Aflaţi într-o situaţie confuză, membrii consiliului au cerut CEC-ului să le spună cum trebuie să procedeze.

http://tvrmoldova.md/politic/video-participarea-lui-dorin-chirtoaca-la-referendumul-pentru-demiterea-sa-este-incerta/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ