10000 de români așteptați, săptămâna viitoare, la Marșul pentru Basarabia

0
197
 1. Decizia Primăriei Capitalei sau cum a îngrădit prostia Marșul pentru Basarabia

Primăria Capitalei a autorizat Marşul pentru Basarabia numai pe traseul dintre Hanul lui Manuc și Guvern şi nu acceptă deplasarea celor peste 10.000 de participanţi anunţaţi spre Parlament.

Cât de aberante sunt argumentele instituției conduse de Gabriela Firea reise din simpla enumerare a acestora: pentru Calea Victoriei nu există autorizaţie ISU, se produc pagube RATB şi se încurcă traficul.

”Pentru al cincilea an consecutiv organizăm în Bucureşti Marşul pentru Basarabia, care va începe la Hanul lui Manuc pe 22 octombrie, sâmbătă, la ora 14. Ca de fiecare dată am anunţat Primăria Generală. Am fost până acum de două ori în Comisia pentru aprobarea manifestărilor publice, unde ni s-a spus că traseul pe care-l voiam noi, să mergem şi la Parlament, şi la Guvern, nu ne poate fi aprobat decât până la Piaţa Victoriei”, a spus Simion.

http://www.cotidianul.ro/decizia-primariei-capitalei-sau-cum-a-ingradit-prostia-marsul-pentru-basarabia-289457/

 

 1. De ce nu autorizează Primăria Bucureşti întregul traseu al Marşului pentru Basarabia până la Parlament

În urma celei de-a treia discuţii cu viceprimarul Aurelian Bădulescu, unioniştilor li s-a promis că vor putea să se întoarcă de la guvern spre Piaţa Universităţii, aşa cum solicitaseră iniţial.

”Sperăm că reprezentanţii Primăriei vor respecta această înţelegere pentru că este în interesul tuturor părţilor să se respecte libertatea de exprimare. Comisia de aprobare a adunărilor publice aduce de multe ori argumente foarte ciudate. Ni s-a spus că nu o putem lua pe Calea Victoriei pentru că nu există autorizaţie ISU. Ca să ce? Ni s-a spus că nu putem s-o luăm pe alt traseu ca să ajungem la Parlament pentru că încurcăm circulaţia. Special am pus-o sâmbătă ca să nu încurcăm traficul. De multe ori se aduc argumente aberante precum că aducem pagube importante RATB-ului, dar nu poţi pune preţ pe libertatea de exprimare pentru care au murit mii de români la Revoluţie”, a precizat George Simion.

http://epochtimes.ro/news/de-ce-nu-autorizeaza-primaria-bucuresti-intregul-traseu-al-marsului-pentru-basarabia-pana-la-parlament-video—253039

 

 1. 10000 de români așteptați, săptămâna viitoare, la Marșul pentru Basarabia

Unioniștii anunță cea mai mare manifestație din România din acest an, pe 22 octombrie, când 10.000 de oameni sunt așteptați în Piața Unirii din Capitală pentru a participa la Marșul pentru Basarabia. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează, pe data de 22 octombrie, pentru al cincilea an consecutiv, Marșul pentru Basarabia. Manifestanții sunt așteptați în Piața Unirii din București pentru a cere unirea României cu Basarabia.

Organizatorii au cerut Primăriei Capitalei aviz pentru traseul Hanul lui Manuc – Piața Victoriei – Palatul Parlamentului, însă până în acest moment au primit doar pentru Hanul lui Manuc – Piața Victoriei. După ce au discutat, joi, cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, unioniștii au primit promisiunea că Primăria le va acorda aviz și pentru traseul de la Piața Victoriei până la Universitate.

http://www.reporterntv.ro/flux/10-000-de-romani-asteptati-saptamana-viitoare-la-marsul-pentru-basarabia

 

 1. Constănțenii participă la marșul „Luptă pentru Basarabia”, din 22 octombrie, la București

„Cel mai bun mod de a realiza cele două aspecte este participarea la Marșul „Luptă pentru Basarabia”, care va avea loc la București, sâmbătă, 22 octombrie, ora 14:00, cu plecare de la Hanul lui Manuc (Piața Unirii). Vom rămâne în stradă până când politicienii de la București, reprezentanți ai Guvernului și ai partidelor politice care au șansa de a accede în viitorul Parlament recunosc necesitatea Reunirii și își asumă acțiunile care vor duce la împlinirea acestui deziderat!”, se arată pe pagina evenimentului, intitulat „Constanța la marșul unionist – Luptă pentru Basarabia”.

Unul dintre organizatorii de la Constanța, Codruț Burdujan, a anunțat miercuri:

„Primul autocar cu studenți de la Constanța este confirmat și pregătit! Felicitări Patricia Iercoșan, unul dintre cei mai puternici lideri ai studenților de la malul mării dar și al Mișcării de la Harta Mozaic. Transportul este gratuit!
Confirmările la acțiune se fac pe pagina evenimentului sau prin mesaj privat”, a precizat Burdujan.

http://tomisnews.ro/constantenii-participa-la-marsul-lupta-pentru-basarabia-din-22-octombrie-la-bucuresti/

 

 1. Cursa aeriană Chișinău – București, relansată de Air Moldova din decembrie

Începând cu data de 19 decembrie 2016 Air Moldova va opera din nou zborul pe ruta Chișinău- București, la tarife începând de la 55 EUR/sens.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cursa-aeriana-chisinau-bucuresti-relansata-de-air-moldova-din-decembrie–141548.html

 

 1. Mihai Ghimpu: „Dodon minte ca un criminal, aşa cum minţea Stalin când spunea că URSS aduce fericirea popoarelor”

Dodon ştie că limba noastră este cea română, dar spune că va introduce ” limba moldovenească” dintr-un anume motiv ascuns. Se ştie că separatiştii de la Tiraspol dar şi analiticii lor spun mereu că în cazul unei federalizări a Moldovei limbile oficiale vor fi numaidecât acelea din Republica Moldova şi rmn/transnistria, unde pe lângă rusă şi ucraineană mai este oficială şi „limba moldovenească cu grafie chirilică”. Cu scopul federalizării, pentru a face pe plac Moscovei şi Tiraspolului, Dodon vrea să introducă la noi „limba moldovenească cu grafie chirilică” ca limbă oficială.

http://www.evz.ro/mihai-ghimpu-dodon-minte-ca-un-criminal-asa-cum-mintea-stalin.html

 

 1. ÎNFRĂŢIRE! CĂLĂRAŞI (ROMÂNIA) – CĂLĂRAŞI (REPUBLICA MOLDOVA)! – Jurnalul de Calarasi

După protocolul de înfrăţire dintre oraşul Călăraşi din Republica Moldova şi municipiul Călăraşi din România, JUDEŢUL CĂLĂRAŞI şi RAIONUL CĂLĂRAŞI s-au înfrăţit! *De data aceasta este vorba despre câteva direcţii absolut noi pe care noii preşedinţi ai Consiliilor le promovează!

http://www.soridapress.ro/infratire-calarasi-romania-calarasi-republica-moldova/

 

 1. Marșul Unirii: LUPTĂ pentru Basarabia! (22 Octombrie 2016) Cea mai mare ieşire în stradă a anului! Milioane de români VOR asta!

Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 14:00, zeci de mii de bucureşteni şi basarabeni şi-au dat întâlnire la Hanul lui Manuc (Piaţa Unirii). O să fie o ieşire în stradă masivă, cum nu s-a mai întâmplat în Bucureşti în ultimul an. Organizatorii principali, Platforma Unionistă Acţiunea 2012, spun că e al cincilea an când organizează aceste Marşuri ale Unirii în Bucureşti şi Chişinău dar că, de fiecare dată, mai mulţi oameni ies la Chişinău. Acum este rândul Bucureştiului!

http://www.cunoastelumea.ro/marsul-unirii-lupta-pentru-basarabia-22-octombrie-2016-cea-mai-mare-iesire-in-strada-a-anului-milioane-de-romani-vor-asta/

 

 1. Limba română, vorbită la 6000 de kilometri de Chişinău

În luna septembrie, un grup de istorici, jurnaliști, regizori și studenți din Republica Moldova a efectuat o expediție a memoriei în regiunea Irkutsk, din Rusia. În căutarea memoriei pierdute, pe urmele basarabenilor deportați în această zonă îndepărtată a Rusiei, cercetătorii au descoperit, la o distanță de peste șase mii de km, locuri pline de încărcătură emoțională și istorică, dar, cel mai important, oameni care mai vorbesc limba română.

http://tvri.tvr.ro/limba-romana-vorbita-la-6000-de-kilometri-de-chisinau_17919.html

 

 1. Cronica unionistă de toamnă

Perspectiva împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire ne găsește incompleți, fără Basarabia în granițele firești ale Țării;
• Vara aceasta, aproximativ 50 000 de cetățeni ai Republicii Moldova au vizitat România în premieră, în cadrul programului „Cunoaște-ți Țara” și au revenit acasă conștienți că își vor putea alege singuri destinul, în cunoștință de cauză; în peste 70% din satele Republicii Moldova s-a mers din casă în casă pentru a se face cunoscut adevărul, iar proiectul mediatic Unirea.TV a început să emită programe către toată populația Republicii Moldova;

 • Atât în România, cât și în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare, respectiv prezidențiale, de o importanță crucială pentru viitorul nostru comun, tema Unirii fiind speculată fără scrupule din punct de vedere electoral;
 • Realizarea dreptului la unitatea națională a românilor de pe ambele maluri ale Prutului este un deziderat care nu mai suportă amânare

http://www.timpul.md/articol/cronica-unionista-de-toamna-98501.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ