100+5// Crihana Veche este localitatea cu numărul 105 care a semnat Unirea

1
502
  1. DOC | 100+5// Crihana Veche este localitatea cu numărul 105 care a semnat Unirea

Astăzi, celor 104 localități s-a alăturat Crihana Veche din raionul Cahul.

http://10tv.md/2018/03/08/doc-1005-crihana-veche-este-localitatea-cu-numarul-105-care-semnat-unirea/

 

  1. Prima școală semnatară a Declarației de Unire cu România. Vezi ce instituție vrea UNIREA

Gimnaziul din satul Bogzești, raionul Telenești, este prima instituție de învățământ care a adoptat Declarația de Unire cu România. Declarația a fost semnată de 8 profesori, inclusiv și de directorul gimnaziului, Catrinescu Olga. În textul declarației se arată că este o datorie de onoare pentru instituția dată să semneze aceste document.

http://10tv.md/2018/03/08/prima-scoala-semnatara-declaratiei-de-unire-cu-romania-vezi-ce-institutie-vrea-unirea/

 

  1. DOC Premieră // O biserică din raionul Orhei a semnat Declarația de Unire cu România

În premieră, o biserică din Moldova a semnat pentru Unire cu România. Este vorba de Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, raionul Orhei, care a semnat Declarația simbolică.

https://deschide.md/ro/stiri/social/27558/DOC-Premier%C4%83–O-biseric%C4%83-din-raionul-Orhei-a-semnat-Declara%C8%9Bia-de-Unire-cu-Rom%E2nia.htm

 

  1. NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă.

Acum e momentul nostru și nu avem timp să dăm atenție acestor secături. Dumnezeu se va ocupa de ei, pentru că nici la nivel internațional serviciile lor nu mai sunt atât de căutate. Ne apropiem de momentul în care națiunea noastră va repurta o victorie, prin eliminarea graniței nedrepte de la Prut.

https://www.timpul.md/articol/nu-e-acum-momentul-128039.html

 

  1. Ana Guțu: „Unirea este de genul feminin”

Președinta Organizației de Femei a PUN consideră că doar miopii nu înțeleg că parlamentarele din toamnă vor fi despre Unire.

https://www.timpul.md/articol/ana-guu-unirea-este-de-genul-feminin-128046.html

 

  1. EXCLUSIV// VIDEO// DEDEMAN se va întoarce la Chișinău

Investițiile și afacerile din România trec Prutul. În Republica Moldova, Asociația Investitorilor din România va consolida mediul de afaceri transparent, va crea noi locuri de muncă și va atrage investitori străini pe piața moldovenească. În cadrul emisiunii Sfatul Țării de la 10 TV, reprezentanții Asociației au declarat că Dedeman va reveni în Republica Moldova, iar domeniul IT va crește în următorii ani considerabil în Republica Moldova, astfel încât un specialist să câștige 5000 de euro.

http://10tv.md/2018/03/08/exclusiv-video-dedeman-se-va-intoarce-la-chisinau/

 

  1. Excursie în Republica Moldova, la sărbătorirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Cincizeci de persoane din Întorsura Buzăului vor vizita Republica Moldova, în perioada 24-27 martie a.c., cu ocazia sărbătoririi Centenarului unirii Basarabiei cu România.

http://mesageruldecovasna.ro/excursie-republica-moldova-la-sarbatorirea-100-de-ani-de-la-unirea-basarabiei-cu-romania/

 

  1. Un nou episod din retorica anti-românească marca Igor Dodon. Liderul de la Chișinău amenință că ne reclamă la ONU și Consiliul Europei: Acțiunile României reprezintă „acțiuni de lichidare a statalității R.Moldova”

În Anul Centenarului, președintele Republicii Moldova continuă declarațiile anti-românești și anti-unioniste. Igor Dodon va cere Organizației Națiunilor Unite și Consiliului Europei să-și definească atitudinea față de ceea ce președintele moldovean consideră că ar fi „acțiuni de lichidare a statalității Republicii Moldova, întreprinse de România”. Anunțul a fost făcut miercuri de liderul de la Chișinău,  tot mai deranjat de acțiunile României, despre care spune că reprezintă „riscuri pentru statalitatea R.Moldova”.

https://www.activenews.ro/stiri/Un-nou-episod-din-retorica-anti-romaneasca-marca-Igor-Dodon.-Liderul-de-la-Chisinau-ameninta-ca-ne-reclama-la-ONU-si-Consiliul-Europei-Actiunile-Romaniei-reprezinta-%E2%80%9Eactiuni-de-lichidare-a-statalitatii-R.Moldova-149689

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ