A 108-a Declarație de Unire cu România! Un sat din Ialoveni spune „DA” Reîntregirii

0
171
  1. MESAJ EMOȚIONANT DIN BISTRIȚA! Vezi ce mesaj a transmis un antreprenor UNIONIȘTILOR

Într-un comentariu lăsat pe pagina lui Emil Radu Moldovan, președintele Consiliul Județean Bistrița, un participant la evenimentele de duminică din Măgura Ilvei a rămas impresionat de cele petrecute.

Amintim că, în acest weekend, primarii Unioniști din Republica Moldova și România au constituit Liga Aleșilor Locali din cele două state. Peste 200 de reprezentanți ai administrației locale din Republica Moldova și România s-au întâlnit sâmbătă la Iași pentru a solicita Parlamentelor de la București și Chișinău să emită o declarație comună „privind reîntregirea națională prin Unirea celor două state. Rezoluția de la Iași a fost semnată de către toți oficialii prezenți la evenimentul istoric.

http://10tv.md/2018/03/12/mesaj-emotionant-din-bistrita-vezi-ce-mesaj-a-transmis-un-antreprenor-unionistilor/

 

  1. Consilier păşcănean, proiect pentru unirea cu Republica Moldova

Mişcarea unionistă ia amploare de o parte şi de alta a Prutului. După ce la începutul lunii martie peste 100 de primari din Basarabia şi România s-au întrunit la Iaşi pentru a semna o declaraţie de unire, unii politicieni susţin că această temă ar trebui să fie cel mai important proiect de ţară. Subiectul ar urma să fie dezbătut şi în legislativul păşcănean la propunerea unui ales local.

Consilierul PMP Sorin Olariu vrea să depună un proiect de hotărâre pentru semnarea unei declaraţii simbolice de unire cu Republica Moldova. Iniţiative ar urma să fie dezbătuta şi aprobată de consilierii păşcăneni.

http://bittv.info/consilier-pascanean-proiect-pentru-unirea-cu-republica-moldova/

 

  1. A 108-a Declarație de Unire cu România! Un sat din Ialoveni spune „DA” Reîntregirii

Satul Malcoci din raionul Ialoveni s-a alăturat localităților care au adoptat Declarații de Unire cu România. Majoritatea consilierilor locali şi cetăţeni ai satului au votat şi semnat documentul simbolic prin care își exprimă dorința de reîntregire cu România.

http://infoprut.ro/49514-108-declaratie-de-unire-cu-romania-un-sat-din-ialoveni-spune-da-reintregirii.html

 

  1. Încă un pas spre facilitarea construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău

În scopul facilitării construcţiei gazoductului Ungheni-Chişinău, Executivul a aprobat astăzi modificarea şi completarea Legii privind declararea utilităţii publice pentru lucrările de interes naţional de construcţie a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni-Chişinău. Mai exact, documentul detaliază procedura de plată a despăgubirii persoanelor care deţin bunuri imobile pe direcţia construcţiei gazoductului.

http://10tv.md/2018/03/12/inca-un-pas-spre-facilitarea-constructiei-gazoductului-ungheni-chisinau/

 

  1. Uniunea Scriitorilor din R.Moldova a semnat Declarația de Unire cu România

Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova a hotărât să se alăture celor 108 localități și 3 raioane și a semnat astăzi Declarația de Unire cu România.

https://deschide.md/ro/stiri/social/27697/Uniunea-Scriitorilor-din-RMoldova-a-semnat-Declara%C8%9Bia-de-Unire-cu-Rom%C3%A2nia.htm

 

  1. Panouri cu mesaje antiunioniste, semnate de Igor Dodon, au fost montate în Chişinău

Numărul tot mai mare de localităţi care semnează declaraţiile simbolice de reunire cu România nu este pe placul preşedintelui. Deşi curentul unionist ia amploare tot mai mult în anul Centenarului, Igor Dodon scrie pe o reţea socială că „ce e val ca valul trece”.

http://tvrmoldova.md/politic/panouri-cu-mesaje-antiunioniste-semnate-de-igor-dodon-au-fost-montate-in-chisinau/

 

  1. Alegerile locale în municipiile Chișinău și Bălți vor avea loc pe data de 20 mai 2018

Alegerile locale în municipiile Chișinău și Bălți vor avea loc pe data de 20 mai 2018. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva clipe de președintele CEC, Alina Rusu.

https://www.timpul.md/articol/alegerile-locale-in-municipiile-chiinau-i-bali-vor-avea-loc-pe-data-de-20-mai-2018-128161.html

 

  1. De Ziua Unirii Basarabiei cu România, separatiștii găgăuzi vor „serba 100 de ani de la ocupație”

Pe data de 27 marite în ziua în care țara va sărbători 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, separatiștii din Găgăuzia vor organiza un miting pentru a marca „100 de ani de la ocupație”.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/27702/De-Ziua-Unirii-Basarabiei-cu-Rom%E2nia-separati%C8%99tii-g%C4%83g%C4%83uzi-vor-%E2%80%9Eserba-100-de-ani-de-la-ocupa%C8%9Bie%E2%80%9D.htm

 

  1. Casă de cultură din stânga Nistrului, modernizată cu ajutorul UE, care a oferit peste 150.000 de euro

A fost ultima iarnă în care în sălile Casei de cultură din satul Carmanova, din stânga Nistrului, era la fel de frig ca și afară. Uniunea Europeană a acordat finanțare în proporție de 150.795 euro pentru reparația instituției și instalarea unui sistem de încălzire modern, se arată într-un comunicat al PNUD Moldova.

http://10tv.md/2018/03/12/casa-de-cultura-din-stanga-nistrului-modernizata-cu-ajutorul-ue-care-a-oferit-peste-150-000-de-euro/

 

  1. Bistriţeanul Antal Francisc a pornit, pe jos, spre Chişinău (FOTO-VIDEO)

După ce a plecat din Bistriţa, Antal Francisc a ajuns spre seară pe Valea Bârgăului unde a fost aşteptat cu pâine şi sare, iar o tânără i-a cântat temerarului care vrea să parcurgă toată distanţa între Bistriţa şi Chişinău pe jos.

https://www.timponline.ro/bistriteanul-antal-francisc-pornit-spre-chisinau-foto-video/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ