10TV se află în topul surselor de informare din Republica Moldova

0
148
  1. Salvatori fără granițe. Paramedicii SMURD îi ajută pe moldovenii bolnavi să se întoarcă acasă

Salvează vieţi la mii de kilometri distanţă de ţara noastră. Este vorba despre paramedicii SMURD, care efectuează misiuni terestre în ţări precum Grecia sau Italia. Salvatorii de la SMURD intervin pentru a ajuta moldovenii care se află în spitalele din străinătate să fie transportaţi acasă.

https://10tv.md/2018/04/15/salvatori-fara-granite-paramedicii-smurd-ii-ajuta-pe-moldovenii-bolnavi-sa-se-intoarca-acasa/

 

  1. 10TV se află în topul surselor de informare din Republica Moldova

La întrebarea „Dvs. în ce limbă vă informați de obicei?”, 71% dintre respondenți au susținut că în limba română, iar 25% în limba rusă. Peste jumătate din cei chestionați au declarat că știrile citite în mediul online sunt în limba română.

La secțiunea mass media, postul de televiziune 10 TV se află în top 10 pe piața media din Republica Moldova. Mai mult, cei chestionați au susținut că știrile 10 TV sunt cele pe care le urmăresc cel mai des.

https://10tv.md/2018/04/16/10tv-se-afla-in-topul-surselor-de-informare-din-republica-moldova/

 

  1. Candela Marii Uniri, simbol al luminii călăuzitoare care i-a ajutat pe cei care au luptat pe front în Marele Război, se va aprinde la Arad

Centenarul Marii Uniri este sărbătorit la Arad printr-o manifestare culturală care va avea ca motto „Un moment de reculegere pentru Marea Generație a CENTENARULUI. Un moment de reflecție pentru Actuala Generație”. Cu această ocazie, se va aprinde, ca un simbol, Candela Marii Uniri.

https://www.activenews.ro/stiri/Candela-Marii-Uniri-simbol-al-luminii-calauzitoare-care-i-a-ajutat-pe-cei-care-au-luptat-pe-front-in-Marele-Razboi-se-va-aprinde-la-Arad-150333

 

  1. Academicianul Valeriu Matei prezent la Reghin la reuniunea culturală „Fratele e pururea frate”

Primăria municipiului Reghin, Biblioteca Municipală „Petru Maior”, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș au organizat în data de 14 aprilie, începând cu ora 17.00, reuniunea culturală intitulată „Fratele e pururea frate”.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul nou al Bibliotecii Municipale „Petru Maior”, în fosta Casă de Cultură a Tineretului „George Enescu”, din Reghin.

Invitatul de onoare al evenimentului a fost academicianul Valeriu Matei, director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău.

https://www.punctul.ro/academicianul-valeriu-matei-prezent-la-reghin-la-reuniunea-culturala-fratele-e-pururea-frate/

 

  1. Locuitorii Chișinăului pot spune DA sau NU unirii cu România până joi

Pagina online a postului 10TV din Moldova de peste Prut informează că termenul de exprimare a opțiunilor „pentru” sau „contra” unirii Republicii Moldova cu România a fost extins cu aproape o săptămână, până pe 19 aprilie, în urma interesului arătat de populația municipiului Chișinău, care a votat masiv. Prelungirea termenului limită a avut în vedere vacanța de Paști care a redus numărul zilelor de muncă pentru recenzorii care operează partea de teren a cercetării.

https://www.dcnews.ro/locuitorii-chi-inaului-mai-pot-spune-da-sau-nu-unirii-cu-romania-pana-joi_588152.html

 

  1. Paștile Blajinilor, ziua în care sunt pomeniți cei adormiți și întregul neam al strămoșilor comuni: Uitații, Neștiuții, Albii

Paştile Blajinilor, cunoscut şi sub denumirile de Prohoadele, Paştele Morţilor sau Paștele Mic este sărbătoarea legată de cultul morţilor, prin care sunt amintiţi şi cinstiţi cu rugăciuni şi pomeni cei trecuţi din viaţă.

Sărbătoarea este marcată de creștinii ortodocșii de pe cele două maluri ale Prutului, dar și de alți creștini din Europa de Sud-Est. În Republica Moldova, ziua de luni la o săptămână după Paști este declarată zi liberă.

http://infoprut.ro/49806-pastile-blajinilor-ziua-in-care-sunt-pomeniti-cei-adormiti-si-intregul-neam-al-stramosilor-comuni-uitatii-nestiutii-albii.html

 

  1. 150 de edituri vor participa la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău

Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret se va desfăşura la Chişinău, în perioada 19-22 aprilie, la Centrul „Moldexpo”. La ediţia din acest an, inaugurată pe 19 aprilie, vor participa 150 de edituri şi distribuitori de carte din Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Lituania, Rusia, Polonia şi Ucraina.

http://tvrmoldova.md/cultura/150-de-edituri-vor-participa-la-salonul-international-de-carte-pentru-copii-si-tineret-de-la-chisinau/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ