10TV/Unirea TV, un an de activitate în slujba cetățenilor R. Moldova

0
101
  1. 10TV/Unirea TV, un an de activitate în slujba cetățenilor R. Moldova

Primul post de televiziune independent din Republica Moldova, care funcționează exclusiv pe bază de donații, 10TV, împlinește duminică un an de activitate.

http://infoprut.ro/48167-10tvunirea-tv-un-de-activitate-slujba-cetatenilor-r-moldova.html

 

  1. Familia Carpenco din Drochia, din nou cu zâmbetul pe buze! Casa construită cu bani din România, inaugurată

Zi importantă pentru Rodica Carpenco și cei cinci copii ai săi. După luni de zile în care asociațiile unioniste din România și Republica Moldova au derulat o campanie de strângere de fonduri, sub genericul „O casă pentru o luptătoare!”, pentru a-i asigura familiei trecute prin multe dificultăți o locuință, iată că așteptarea a luat sfârșit. Casa de pe strada Pan Halippa din Drochia a fost inaugurată sâmbătă.

http://infoprut.ro/48168-foto-familia-carpenco-din-drochia-din-nou-cu-zambetul-pe-buze-casa-construita-cu-bani-din-romania-inaugurata.html

 

  1. Avram Iancu, comemorat la Ţebea. Ceremonial militar şi religios de rang înalt pentru Crăişorul Munţilor

Momente solemne la Ţebea, în inima Ardealului, acolo unde mii de oameni au luat parte la festivitatea de comemorare a eroului naţional Avram Iancu. Astăzi se împlinesc 145 de ani de la moartea celui supranumit Crăişorul Munţilor.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/avram-iancu-comemorat-la-tebea-ceremonial-militar-si-religios-de-rang-inalt-pentru-craisorul-muntilor/

 

  1. Chişinăul şi Bucureştiul negociază deschiderea punctului comun de control Oancea-Cahul

Autorităţile de la Chişinău şi Bucureşti au negocieri cu privire la deschiderea punctului comun de control Oancea-Cahul. Anunţul a fost făcut de către directorul adjunct al Serviciului Vamal, Iurie Ceban, în cadrul unui eveniment dedicat împlinirii a 26 de ani ai instituţiei, potrivit mybusiness.md.

http://tvrmoldova.md/social/chisinaul-si-bucurestiul-negociaza-deschiderea-punctului-comun-de-control-oancea-cahul/

 

  1. Igor Dodon, anunț războinic la adresa Executivului de la Chișinău: ‘Acest guvern ar fi fost demis…’

”Dacă am fi avut o republică prezidenţială, acest guvern (n.r. guvernul Filip) ar fi fost demis noaptea trecută pentru încălcarea Constituţiei şi a legislaţiei. Din păcate, în acest moment, nu avem o formă de guvernare prezidenţială. Dar oamenii au încredere în preşedinte, nu în Guvern”, a afirmat Dodon pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/igor-dodon-anun-razboinic-la-adresa-executivului-de-la-chi-inau-acest-guvern-ar-fi-fost-demis_1218238.html

 

  1. Studenţii din Republica Moldova pot studia la Bucureşti şi Suceava

Studenţii din Republica Moldova pot studia la Bucureşti şi Suceava, în urma unui acord semnat între Universitatea Tehnică din Chişinău şi două instituţii universitare din România.

http://radioiasi.ro/stiri/national/studentii-din-republica-moldova-pot-studia-la-bucuresti-si-suceava/

 

  1. Eveniment cultural românesc la Cernăuți în cadrul Festivalului Internațional de Poezie Meridian Czernowitz

Orașul Cernăuți a găzduit al șaptelea an consecutiv Festivalul Internațional de poezie Meridian Czernowitz – cel mai important eveniment literar din istoria contemporană a vechii urbe de pe malul Prutului, cu participanți (poeți, prozatori, critici literari) din zeci de state ale lumii. În data de 9 septembrie, Corporația Literară Meridian Czernowitz în parteneriat cu Centrul Media BucPress – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina a organizat o întâlnire a cernăuțenilor cu poeți din România și Republica Moldova.

http://bucpress.eu/cultura/eveniment-cultural-romanesc-la-cernauti-4860

 

  1. Guvernarea este obligată să-l demită pe Igor Dodon

Când mi-am dat seama că urmează să scriu încă un text despre ultimele mârşăvenii ale lui Dodon, iar ziua în care îl scriam era 31 August, am realizat exact proporţiile grotescului cotidian în care ne-am pomenit, în acest an, 2017.

http://www.timpul.md/articol/guvernarea-este-obligata-sa-l-demita-pe-igor-dodon-118377.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ