#116! Orașul Durlești a votat o Declarație de Unire cu România

0
192
  1. #116! Orașul Durlești a votat o Declarație de Unire cu România

Orașul Durlești din municipiul Chișinău este cea de-a 116-a localitate din Republica Moldova care votează o Declarație de Unire cu România. Documentul a fost semnat de foștii primari și de consilierii locali.

http://infoprut.ro/49566-116-orasul-durlesti-votat-o-declaratie-de-unire-cu-romania.html

 

  1. Steagul Unirii, în drum spre Chișinău. Află cine a preluat ștafeta de la Vatra Dornei

Ștafeta Steagului Unirii era până astăzi la catedrala Sfânta Treime din Vatra Dornei. A fost dusă până acolo de bistriţeanul Antal Francisc care a parcurs pe jos 80 de km venind din Bistriţa.

În aşteptarea unioniştilor suceveni şi ieşeni, care sunt chemaţi să răspundă provocării lansate de către unioniştii bistriţeni de a alătura steagurile judeţelor lor şi a duce mai departe spre Chişinău Steagul Unirii celor trei judeţe: Bistriţa-Năsăud, Suceava şi Iaşi cu Republica Moldova; un atelet ridică din nou steagul lăsat de Antal şi vrea să-l ducă mai departe pentru o zi.

https://10tv.md/2018/03/17/video-steagul-unirii-in-drum-spre-chisinau-afla-cine-a-preluat-stafeta-de-la-vatra-dornei/

 

  1. “ECOUL UNIRII LA 100 DE ANI”

Câteva lucrări rare, foarte importante prin mesajul lor, mai cu seamă, în Anul Centenarului Marii Uniri, au fost incluse în volumul “Ecoul Unirii la 100 de ani”, care a fost lansat recent la Biblioteca Municipală “Bogdan Petriceicu Hașdeu” în cadrul ședinței Clubului Istoricilor din Republica Moldova. Lucrările “Unirea, analiza psihologică a evenimentelor din 1918-1928”, “Roirea familiilor românești peste Nistru” și “Românii și imperialismul ucrainean”, semnate respectiv de Alexandru Boldur, Gheorghe Bevziconi și Emil Diaconescu sunt pagini prețioase din istoria poporului român, care acum un secol a făcut Marea Unire  și a dat naștere statului național România. Toate aceste lucrări mai puțin cunoscute publicului au fost descoperite de istoricul arhivist Alexandru Moraru, șeful serviciului  Colecții de Carte Veche și Rară a Bibliotecii Municipale” Bogdan Petriceicu Hașdeu”, care împreună cu istoricul și publicistul Alexandru  Ganenco le-au editat în volumul “Ecoul Unirii la 100 de ani”.

https://10tv.md/2018/03/17/ecoul-unirii-la-100-de-ani/

 

  1. Concert dedicat centenarului unirii Basarabiei cu România, la Buzău

La Buzău este programat astăzi un concert dedicat Unirii Basarabiei cu România acum 100 de ani şi celebrării prim-ministrului de la acea dată, buzoianul Alexandru Marghiloman.

http://www.romania-actualitati.ro/concert_dedicat_centenarului_unirii_basarabiei_cu_romania_la_buzau-113642

 

  1. Festivalul Zilele Basarabiei 2018 va avea loc în Piața Unirii din Timișoara

Deschiderea grandiosului proiect intitulat Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” 2018 va avea loc în Piața Unirii, în 23 martie, de la ora 19, printr-un concert de anvergură în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.
Scopul este de a se revitaliza puntea de legătură între cele două maluri ale Prutului.  “Vrei să petreci seara de vineri într-o atmosferă incendiară? Atunci, hai cu noi în Piața Unirii și vei fi parte a legendei!

http://www.ziuadevest.ro/festivalul-zilele-basarabiei-2018-va-avea-loc-piata-unirii-din-timisoara/

 

  1. Germania va oferi două milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii din Republica Moldova

Germania va oferi două milioane de euro pentru realizarea proiectelor de infrastructură, potrivit celei de-a treia părţi a Programului „Infrastructură Socială şi Eficienţă Energetică” pentru anul 2018, care a fost lansat la Chişinău. La eveniment au participat mai mulţi oficiali şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale de pe întreg teritoriul ţării.

http://tvrmoldova.md/economic/germania-va-oferi-doua-milioane-de-euro-pentru-dezvoltarea-infrastructurii-din-republica-moldova/

 

  1. Igor Dodon anunţă crearea unui „Front naţional” împotriva unioniştilor

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat vineri crearea unui aşa-zis ‘Front naţional’ care, în caz că ‘situaţia va ieşi de sub control la 25-27 martie’, să devină – potrivit lui – o platformă de rezistenţă pentru moldovenii care nu împărtăşesc ideea Unirii Republicii Moldova cu România şi vor să se pronunţe împotrivă, informează Deschide.md.

http://www.romaniatv.net/igor-dodon-anunta-crearea-unui-front-national-impotriva-unionistilor_409513.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ