#122. Încă o localitate din Rep. Moldova a votat Declarația de Unire cu România

0
175

 

 1. Se cere UNIREA cu Republica Moldova în Consiliul Judeţean Galați

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi ar putea adopta, peste doar câteva zile, o declaraţie simbolică de unire cu Republica Moldova. Consilierul judeţean Romulus Iaru, secretarul general al PMP Galaţi, a depus un proiect în acest sens la CJ, prin care le solicită aleşilor din forul deliberativ judeţean să acorde un vot favorabil înfrăţirii „cu localităţile din Republica Moldova, care în mod deschis şi asumat şi-au exprimat sau îşi vor exprima dorinţa de unire cu patria-mamă, România”.

https://www.viata-libera.ro/eveniment/105911-se-cere-unirea-cu-republica-moldova-in-consiliul-judetean-galati

 

 1. #121 O altă localitate din Republica Moldova a semnat Declarația de Unire

Satul Cioara din raionul Hâncești a devenit localitatea cu numărul 121 care a adoptat Declarația de Unire cu România.

Documentul cu valoare de simbol a fost semnat de către primar, majoritatea consilierilor locali și peste 200 de locuitori ai satului.

https://10tv.md/2018/03/20/121-o-alta-localitate-din-republica-moldova-a-semnat-declaratia-de-unire/

 

 1. Unul dintre cele mai importante județe din România a semnat Declarația de Unire

Județul Timiș s-a alăturat sutelor de localități care au votat simbolica Declarație de Unire a Basarabiei cu România.

Aleşii judeţeni din Timiş au acordat marţi un vot simbolic în unanimitate pentru Declarația de Reunire a Basarabiei cu România, prin care şi-au exprimat susţinerea pentru „dreptul la autodeterminare al basarabenilor”.

https://deschide.md/ro/stiri/social/28142/Unul-dintre-cele-mai-importante-jude%C8%9Be-din-Rom%C3%A2nia-a-semnat-Declara%C8%9Bia-de-Unire.htm

 

 1. Steagul Unirii a ajuns la Prut! Doi nevăzători l-au purtat pe traseul Iași – Vama Sculeni

Pornit pe 12 martie din județul Bistrița-Năsăud, regiunea Transilvania a României, Steagul Unirii a ajuns marți seară la râul Prut.

În jurul după-amiezii de marți, Steagul Unirii a ajuns în Iași. La Palatul Culturii, în fața statuii lui domnitorului român Ștefan cel Mare, simbolul unității celor două maluri de Prut a fost preluat de unioniștii din capitala Moldovei.

https://deschide.md/ro/stiri/social/28129/FOTO-Steagul-Unirii-a-ajuns-la-Prut!-Doi-nev%C4%83z%C4%83tori-l-au-purtat-pe-traseul-Ia%C8%99i—Vama-Sculeni.htm

 

 1. #122. Încă o localitate din Rep. Moldova a votat Declarația de Unire cu România

O altă localitate din Republica Moldova a votat marți o Declarație de Unire cu România.

http://infoprut.ro/49613-122-inca-o-localitate-din-rep-moldova-votat-declaratia-de-unire-cu-romania.html

 

 1. Chișinăul cere Moscovei să înceteze presiunile și retragerea trupelor din stânga Nistrului

Chişinăul cere Moscovei să înceteze presiunile asupra oficialilor moldoveni care vizitează Rusia. Anunţul a fost făcut de către şeful diplomaţiei din ţara noastră, Tudor Ulianovschi, după întrevederea cu viceministrul rus de Externe Grigori Karasin, care efectuează o vizită oficială la Chişinău.

https://www.timpul.md/articol/chiinaul-cere-moscovei-sa-inceteze-presiunile-i-retragerea-trupelor-din-stanga-nistrului-128393.html

 

 1. Localităţile care au semnat Declaraţii de Unire vor primi drapele nominale la Marea Adunare Centenară din 25 martie

La Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018, organizată de către Alianţa pentru Centenar, din care fac parte mai multe organizaţii unioniste, vor participa oameni din toate localităţile din Republica Moldova care au semnat declaraţii de unire cu România. De asemenea, la eveniment sunt aşteptaţi reprezentanţi ai formaţiunilor politice pro-europene şi unioniste, atât din Republica Moldova, cât şi din România.

http://tvrmoldova.md/centenar/localitatile-care-au-semnat-declaratii-de-unire-vor-primi-drapele-nominale-la-marea-adunare-centenara-din-25-martie/

 

 1. Kaufland anunţă investiţii de peste 100 milioane de euro şi crearea a 1000 de locuri de muncă în Republica Moldova

Kaufland intenţionează să investească peste 100 de milioane de euro în primii trei ani de activitate în Republica Moldova. Totodată, vor fi create cel puţin 1000 de locuri de muncă în următorii 5 ani. Compania a început construcţia primelor trei magazine în municipiul Chişinău, iar ulterior reţeaua va fi extinsă şi în afara capitalei.

http://tvrmoldova.md/economic/kaufland-anunta-investitii-de-peste-100-milioane-de-euro-si-crearea-a-1000-de-locuri-de-munca-in-republica-moldova/

 

 1. Principele Radu al României va efectua o vizită în Republica Moldova

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României va efectua o vizită de două zile în Republica Moldova, pe 23 şi 24 martie. Principele Radu va avea întâlniri cu oficiali de la noi şi va merge în mai multe localităţi din ţară.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/principele-radu-al-romaniei-va-efectua-o-vizita-in-republica-moldova/

 

 1. PNL Bacău a depus o declarație de unire cu Republica Moldova la Consiliul Județean Bacău

Consilierii judeţfeni ai PNL Bacău au depus, astăzi, la Consiliul Judeţean Bacău o Declaraţie de Reunire cu Republica Moldova pentru a fi adoptată în următoarea şedinţă de plen.

https://www.desteptarea.ro/pnl-bacau-depus-o-declaratie-de-unire-cu-republica-moldova-la-consiliul-judetean-bacau/

 

 1. Consultare publică la Chișinău pe tema Unirii cu România

Toți locuitorii din municipiul Chișinău vor fi chestionați în perioada 1-14 aprilie în cadrul unei consultări publice pe subiectul unirii cu România.

http://infoprut.ro/49607-consultare-publica-la-chisinau-pe-tema-unirii-cu-romania.html

 

 1. FOTOGALERIE: Despre unirea României cu Basarabia, între voință și putință la Universitatea „Dimitrie Cantemir”

Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș a marcat luni, 19 martie, începând cu ora 11:00, evenimentul aniversării Centenarului Unirii Basarabiei cu România. Potrivit organizatorilor, demersul a vizat desfășurarea într-un cadru de dezbateri oneste și profesioniste, în care să contureze o viziune de ansamblu asupra acestui eveniment din perspectiva coordonatelor istorice, a impactului actual și a consecințelor viitoare abordate într-o manieră polivalentă.

http://www.zi-de-zi.ro/2018/03/20/fotogalerie-despre-unirea-romaniei-cu-basarabia-intre-vointa-si-putinta-la-universitatea-dimitrie-cantemir/

 

 1. Conferinţă internaţională despre Unire, organizată de Facultatea de Istorie

Facultatea de Istorie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi organizează în colaborare cu Institutul de Istorie „Nicolae Iorga“ din Bucureşti şi facultăţile de profil de la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, conferinţa internaţională cu tema „Marea Unire a românilor (1819) – istorie şi actualitate“.

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/conferinta-internationala-despre-unire-organizata-de-facultatea-de-istorie–185371.html

 

 1. Berăria H: 100 de ani de la unirea Basarabiei, spectacol organizat de Primăria Sectorului 1

Pe data de 27 martie 2018 se împlinesc 100 de ani de când Basarabia se unea cu Regatul României. Pentru a marca acest moment de sărbătoare, în anul Centenarului Marii Uniri, Primăria Sectorului 1 a pregătit un spectacol de muzică și dansuri populare românești, duminică, 25 martie 2018, începând cu ora 16:00, în Berăria H din Parcul Herăstrău.

https://www.dcnews.ro/beraria-h-100-de-ani-de-la-unirea-basarabiei-spectacol-organizat-de-primaria-sectorului-1_584764.html

 

 1. Mare forfotă centenară la Chișinău. Unioniștii se pregătesc să marcheze aniversarea

Toate localitățile din Republica Moldova care au semnat Declarații de Unire cu România și-au anunțat prezența la Marea Adunare Centenară din 25 martie 2018.

La manifestație vor participa reprezentanți ai formațiunilor politice pro-europene și unioniste atât din Republica Moldova, cât și din România.

http://impacttv.md/mare-forfota-centenara-la-chisinau-unionistii-se-pregatesc-sa-marcheze-aniversarea/

 

 1. Unioniştii anunţă „un spectacol tricolor de excepţie” la Chişinău

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 anunţă „un spectacol tricolor de excepţie” care va fi organizat duminică la Chişinău, 25 martie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău la „Marea Adunare Centenară”. Potrivit organizatorilor Alianţa pentru Centenar, toate primăriile care au semnat declaraţiile de unire vor primi un steag personalizat cu numele localităţii, sub care să se poziţioneze participanţii la manifestaţie.

http://adevarul.ro/moldova/politica/unionistii-anunta-un-spectacol-tricolor-exceptie-chisinau-1_5ab1129adf52022f75cf71e8/index.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ