130 de liceeni excepţionali din România şi Basarabia vor avea o săptămână extraordinară la Cluj-Napoca

0
94
  1. 130 de liceeni excepţionali din România şi Basarabia vor avea o săptămână extraordinară la Cluj-Napoca

În perioada 23-29 iulie 2016 va avea loc în Cluj Napoca o nouă ediţie a unuia din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanţe deosebite, „Creatori de Viitor – Champions United”. Proiectul, aflat la cea de-a treia ediţie, va reuni 130 de elevi de liceu cu performanţe deosebite în educaţie, cultură, sport şi leadership şcolar, profesori de top din România, mentori din diverse domenii. Programul este organizat de Asociaţia 11even, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca precum şi cu o serie de parteneri instituţionali, parteneri corporate şi media.

http://epochtimes-romania.com/news/130-de-liceeni-exceptionali-din-romania-si-basarabia-vor-avea-o-saptamana-extraordinara-la-cluj-napoca—250036

 

  1. 250 de unionişti basarabeni au invadat Palatul Roznovanu

Peste 250 de basarabeni au vizitat ieri Palatul Roznovanu, evenimentul făcând parte din programul „Cunoaşte-ţi Ţara” iniţiat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Oaspeţii de peste Prut au fost întâmpinaţi în Sala „Vasile Pogor” de către viceprimarul Gabriel Harabagiu. „Sunt un iubitor al Republicii Moldova, iar domnul primar Mihai Chirica este la fel de ataşat de Basarabia şi astfel se justifică prezenţa domniei sale în fiecare an, pe 27 martie, la Chişinău. Ne-am dori să nu mai existe bariere între noi, între moldoveni şi români. Când veniţi la noi, în Iaşi, de fapt veniţi acasă şi ne dorim să avem cât mai multe proiecte împreună, care să ne apropie şi mai mult”, le-a spus Gabriel Harabagiu celor prezenţi.

http://m.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/250-de-unionisti-basarabeni-au-invadat-palatul-roznovanu–217326723.html

 

  1. Tinerii care vor la studii în România au făcut coadă la Liceului Teoretic ”Gheorghe Asachi”

Până la ora 10, peste 700 de tineri doritori de a-și face studiile peste Prut, s-au înscris în lista pentru a depune actele.

Încă de la primele ore ale dimineții sute de tineri basarabeni, absolvenți de liceu, unii însoțiți de părinți, au venit să depună actele pentru a merge la studii peste Prut.

În fața clădirii Liceului ”Gheorghe Asachi”, bobocii sunt ajutați de voluntari – alți tineri basarabeni care deja sunt studenți în România.

http://radiochisinau.md/tinerii-care-vor-la-studii-in-romania-au-facut-coada-la-liceului-teoretic-gheorghe-asachi-35930

 

  1. In Basarabia, istoria românilor se rescrie: Regele Ferdinand Intregitorul a revenit la Nisporeni

Faptul că, în Moldova din stânga Prutului, adevărata istorie a românilor se rescrie, după ce a fost distrusă/furată de sovietici în 1940, este ilustrat şi de un eveniment care a avut loc sâmbătă, în satul basarabean Bardar.

La începutul acestei luni, din Ploieşti spre această localitate a “zburat” un VULTUR cruciat, din bronz (donaţie a Fundaţiei “C.Stere” Ploieşti, reprezentată de Mircea Cosma – in foto), care a fost montat pe monumentul eroilor români căzuţi în războiul pentru reîntregirea neamului românesc.

La evenimentul de dezvelire, în noua sa înfăţişare a monumentului, a participat, alături de oficialităţile locale, şi delegaţia prahoveană condusă de vicepreşedintele CJ Prahova, dna Ludmila Sfîrloagă.

http://stiriactuale.ro/basarabia/16576-in-basarabia-istoria-romanilor-se-rescrie-regele-ferdinand-intregitorul-a-revenit-la-nisporeni.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ