150 de elevi olimpici din R. Moldova se vor bucura de o săptămână de vacanță oferită de Guvernul României

0
96
  1. 150 de elevi olimpici din R. Moldova se vor bucura de o săptămână de vacanță oferită de Guvernul României

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la București oferă, în această vară, 450 de locuri la Centrul de Agrement Sulina, județul Tulcea, şi 200 de locuri în Tabăra „Oglinzi”, județul Neamț, pentru elevii din Republica Moldova, în cadrul Programului „ARC”, aflat la a noua ediție. Dintre acestea, 150 de locuri sunt destinate pentru olimpicii din Republica Moldova.

http://unimedia.info/stiri/150-de-elevi-olimpici-din-r–moldova-se-vor-bucura-de-o-saptamana-de-vacanta-oferita-de-guvernul-romaniei-137275.html

 

  1. Rogozin a sters de pe retelele de socializare amenintarile la adresa Romaniei si Republicii Moldova

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a sters de pe Twitter si Facebook postarile in care ameninta Romania si Republica Moldova.

De asemenea, a fost sters si mesajul in care scria ca autoritatile de la Chisinau incearca sa opreasca aterizarea cursei sale.

http://www.business24.ro/international/stiri-international/rogozin-a-sters-de-pe-retelele-de-socializare-amenintarile-la-adresa-romaniei-si-republicii-moldova-1586226

 

  1. Centenarul la Focşani! Jos pălăria, coane Oprişan!

Înţeleg perfect disperarea celor care se uită cu groază că Centenarul se aproprie, iar noi încercăm să încropim ceva în grabă. Şi eu fac parte din aceeaşi categorie de disperaţi, doar că nu dau vina pe neputinţa românească, ci pe indolenţa politicienilor.

http://evz.ro/centenarul-focsani-coane-oprisan.html

 

  1. Ansambluri artistice din Chișinău, Erdek-Burnu și Voievodina, la Arad

La Arad, în incinta Parohiei Ortodoxe Grădiște 1, s-a desfășurat duminică cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Românilor de Pretutindeni. Manifestarea, patronată de Arhiepiscopia Aradului și susținută de Consiliul Județean Arad, s-a bucurat de participarea unor reprezentanți ai comunităților românești din jurul granițelor României.

http://infoprut.ro/47869-ansambluri-artistice-din-chisinau-erdek-burnu-si-voievodina-la-arad.html

 

  1. Anatol Șalaru: „Militarii pleacă pe capete din Armata Națională, deoarece nu mai văd perspective”

Militarii din Republica Moldova nu au mai participat la vreun antrenament în străinătate din luna februarie, când Igor Dodon blocase plecarea lor la un exerciţiu în România, ce avusese loc în cadrul programului NATO Parteneriatul pentru Pace. Ambasadorii român şi american, Daniel Ioniță și James D. Pettit, i-au spus atunci într-o scrisoare președintelui Dodon că a dat dovadă de atitudine „neprietenoasă” față de cele două țări, care ajută Republica Moldova să-și consolideze instituțiile. Nu este demult vorba doar despre lipsirea armatei de acces la instruire, vizată este, de fapt, blocarea activităţii armatei, crede Anatol Şalaru, fostul ministru al apărării, demis la sfârşitul lui 2016 de Igor Dodon.

https://www.europalibera.org/a/interviu-anatol-salaru-armata-aplicatii-nato/28652912.html

 

  1. Republica Moldova și România continuă să-și intensifice colaborarea transfrontalieră

Serviciul Vamal al Republicii Moldova și Direcția Generală a Vămilor din România continuă să-și intensifice colaborarea transfrontalieră, prin coordonarea acțiunilor menite să asigure un control expeditiv pe ambele părți ale frontierei în perioada 01 – 31 august a.c.

http://radiochisinau.md/republica-moldova-si-romania-continua-sasi-intensifice-colaborarea-transfrontaliera—54124.html

 

  1. Băsescu se pregătește să cucerească scena politică din Republica Moldova

Pe lângă unirea României cu Republica Moldova, fostul șef preşedinte al României, Traian Băsescu, are în vedere și accederea la funcții-cheie peste Prut, începând chiar cu 2020. Declarația îi aparține preşedintelui executiv al Partidul Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/15744/B%C4%83sescu-se-preg%C4%83te%C8%99te-s%C4%83-cucereasc%C4%83-scena-politic%C4%83-din-Republica-Moldova.htm

 

  1. Comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, comentariu despre cei 1500 de militari ruși de pe teritoriul Rep. Moldova

Generalul Ben Hodges, comandantul trupelor armate ale SUA în Europa, a discutat într-un interviu acordat publicației ucrainene Censor.net despre invazia rusească, strategia militară a Statelor Unite pentru Ucraina, dezvoltarea armatei ucrainene și prioritățile în reformarea domeniului militar de către Kiev, după modelul american. Totodată, Hodges a făcut un comentariu referitor la armata rusă staționată în regiunea transnistreană.

http://infoprut.ro/47876-comandantul-trupelor-armate-ale-sua-europa-comentariu-despre-armata-rusa-de-pe-teritoriul-rep-moldova.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ