154 de flori pentru Unirea Principatelor Române, la Balş

1
83

Asociaţiile ,,Salvaţi Identitatea Satului” şi ,,Renaştem Împreună”, membre ale Platformei Civice Acţiunea 2012 , vă invită joi, 24 ianuarie 2013, începând cu orele 16°° pe Platoul ,,Casei Tineretului” din Balş, Olt, pe toţi cei ,,cu inima română’’.

Prezenta activitate face parte din Proiectul ,,Mândri că suntem români”şi constă în participarea la un miting unionist pe traseul Casa Tineretului – zona Monument, dedicat zilei de 24 ianuarie, depunerea unor coroane de flori la Monumentul Eroilor din Balş. Cu această ocazie vor fi distribuite 154 de flori simbolizând tot atâţia ani care s-au scurs de la desfăşurarea acestui eveniment istoric, iar participanţii vor avea prilejul să ,,dea mână cu mână” într-o ,,Horă a Unirii şi a Speranţei” la Balş, ca urmaşi ai lui Alexandru Ioan Cuza.

Profesorul Iulian Viorel Călugăru, preşedinte al Asocieţiei ,,Salvaţi Identitatea Satului” : „Scopul adunării publice (marş) îl constituie sărbătorirea zilei ,,24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane”. Considerăm că este o datorie de onoare a generaţiilor noastre să cinstească evenimentul crucial de la 24 ianuarie 1859 şi să fie recunoscătoare faţă de cei care l-au făcut posibil prin puternicul spirit de luptă pentru unitate, pentru respectarea voinţei naţionale a tuturor românilor.În acelaşi timp trebuie să nu uităm că România nu este întreagă fără provinciile care i-au fost smulse din trup. Avem datoria să milităm pentru MAREA UNIRE. Şi nouă tinerilor din Olt ne pasă!”

1 COMENTARIU

  1. UNIREA E FACUTA ..TESTAMENTUL VESNICIEI EI E IN DOSARELE UNIRII DIN 1918…acum nu trebuie decit sa votam un presedinte sau un rege autohton ce are aceasta teza in program ..VIRF DE LANCE e mult prea celebru =Miron Cozma ce are acest deziderat…schimbarea formalitatilor administrative in fapt…acum sintem in ilegalitate …VZ. IN ACST SENS ULUITOARELE FULMINANTELE rezultate genetice de la HAMBURG..=SINTEM DACI ==nu ne tragem din romani…La activitate stimatii daciii…amin…asa sa ne ajute ..dumnezeu AMIN.

LĂSAȚI UN MESAJ