A 18-a localitate din R.Moldova a semnat Declarația de Unire cu România

0
201
  1. A 18-a localitate din R.Moldova a semnat Declarația de Unire cu România

A optsprezecea localitate a semnat astăzi Declarația de Unire cu România, după ce 11 consilierii din localitatea Măgurele, raionul Ungheni au votat „pentru”.

Contactat de 10TV, primarul satului Măgurele, Sergiu Bodrug, a declarat că unul dintre consilierii care a semnat declarația de unire este Andrei Căldare, consilier PSRM.

https://deschide.md/ro/stiri/social/26083/DOC–A-18-a-localitate-din-RMoldova-a-semnat-Declara%C8%9Bia-de-Unire-cu-Rom%C3%A2nia.htm

 

  1. Republica Moldova trimite 60 de militari pentru exerciţii militare în România

Un contingent de militari ai armatei Republicii Moldova va participa, în perioada 11-17 februarie, la exerciţiul multinaţional „Platinum Eagle 18.1”, organizat la Centrul de Instruire Babadag din România, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Chişinău.

https://www.romaniatv.net/republica-moldova-trimite-trupe-si-echipamente-pentru-exercitii-militare-in-romania_403067.html

 

  1. România ca o mamă pentru Republica Moldova. VESTE BUNĂ pentru copiii moldovenilor care deţin cetăţenia română

O veste bună vine pentru moldovenilor care deţin cetăţenia română care s-au născut sau se vor naşte după data de 1 ianuarie 2018. Statul român vrea să le ofere câte 10.000 de euro pentru a putea să îşi continue studiile, să-şi deschidă o afacere sau să îşi cumpere o casă.

http://www.evzmd.md/component/k2/459-anunt/70015-romania-ca-o-mama-pentru-republica-moldova-veste-buna-pentru-copiii-moldovenilor-care-detin-cetatenia-romana.html

 

  1. Dodon EXPLODEAZĂ: Republica Moldova își PIERDE NEUTRALITATEA. Militari din Basarabia, în România

Republica Moldova a transmis că va trimite trupe în România care vor participa la un exercițiu militar multinațional din țara noastră.

Anunțul făcut de Ministerul Apărării de la Chișinău a atras criticile președintelui moldovean, Igor Dodon, care se teme că participarea la astfel de manifestații periclitează statutul internațional neutru al statului său.

 

http://evz.ro/dodon-ingrijorat-amenintari-moldova.html

 

  1. Reportaj RFI: ”Vrea sau nu Igor Dodon, Unirea cu România va fi”

Vasile Dogot, pensionar, fost profesor de geografie la gimnaziul din Sadova: ”Dacă s-ar putea, cât mai rapid să facem unirea. Poate s-ar ridica nivelul de trai şi la noi, mai ales pentru vârstnici. Ei suferă mult mai mult decât tineretul. Unirea ar duce la schimbare. La noi în sat mai mulţi sunt pentru unire. Sperăm că declaraţia simbolică de unire cu România va fi semnată şi la Sadova”.

http://tvrmoldova.md/actualitate/reportaj-rfi-vrea-sau-nu-igor-dodon-unirea-cu-romania-va-fi/

 

  1. Suceava și Soroca au semnat un acord de înfrățire. Primarul din Soroca: Acest acord să dea un imbold autorităților centrale să înceapă tratativele ca Basarabia și Bucovina să se înfrățească într-o țară mai mare și unită

Primarul Sucevei, Ion Lungu și primarul municipiului Soroca, Victor Său, au semnat, sâmbătă, în Sala Voievozilor din Cetatea de Scaun a Sucevei un protocol de colaborare între cele două localități în prezența prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi și a președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ion Lungu a spus că protocolul prevede colaborarea între cele două localități în mai multe domenii, între care economic, turism, cultură, sau administrație locale.

https://www.newsbucovina.ro/actualitate/214936/suceava-si-soroca-au-semnat-un-acord-de-infratire-primarul-din-soroca-acest-acord-sa-dea-un-imbold-autoritatilor-centrale-sa-inceapa-tratativele-ca-basarabia-si-bucovina-sa-se-infrateasca-intr-o-ta

 

  1. Anul Centenar: Mioveni și Măgdăcești, pod de cărți poștale

Demers inedit de apropiere a localităților de pe cele două maluri de Prut. Tinerii din Asociația Inițiativele Voluntarilor „FOR” Mioveni au făcut un schimb de cărți poștale cu elevii de la Liceul Teoretic Măgdăcești din Republica Moldova în cadrul proiectului ,,Sentimente şi cuvinte”.

http://stirimd.net/?p=12959

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ