„1918 – Unire. 2018 – Reunire”

0
336
 1. Parada de 1 decembrie 2017: 3.500 de militari români şi străini au defilat

La manifestări au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ai Serviciului Român de Informaţii, precum şi militari din ţări aliate sau partenere, cu peste 350 de mijloace tehnice.

http://stirileprotv.ro/stiri/1-decembrie/ziua-nac-ionala-parada-la-arcul-de-triumf-cu-3-500-de-militari-romani-si-straini-autovehicule-de-lupta-si-aeronave.html

 

 1. 1 Decembrie 2017, Ziua Națională a României

Pe 1 decembrie 2017, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României, ocazie cu care va fi organizată parada de 1 decembrie, dar și numeroase evenimente și manifestații de Ziua Națională. Ziua de 1 decembrie 2017 marchează împlinirea a 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Români, eveniment care a avut loc la 1 decembrie 1918.

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/1-decembrie-2017-ziua-nationala-a-romaniei-repetitii-pentru-parada-militara-833839

 

 1. Mesaj de Ziua Națională a României la Alba Iulia: „1918 – Unire. 2018 – Reunire”

La Alba Iulia, orașul în care în urmă cu 99 de ani s-a semnat actul Marii Uniri, s-a făcut auzit mesajul generațiilor trecute și prezente: „1918 – Unire. 2018 – Reunire”.

http://infoprut.ro/48804-foto-mesaj-de-ziua-nationala-romaniei-la-alba-iulia-1918-unire-2018-reunire.html

 

 1. O delegație de profesori din România a venit astăzi în Republica Moldova

O delegație de 30 de profesori și inspectori școlari din România au venit într-o vizită de studiu la Liceul Teoretic Român-Francez “Gh.Asachi”.

http://libertv.md/actualitati/o-delegatie-de-profesori-din-romania-a-venit-astazi-in-republica-moldova

 

 1. Mii de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la Marşul Unirii

Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire din 1918, Alianţa pentru Centenar invită pe toţi cei care simt româneşte la Marşul Unirii. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 14:00, la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău.

http://libertv.md/actualitati/video-mii-de-oameni-sunt-asteptati-sambata-la-marsul-unirii

 

 1. Vlad Bileţchi, tânărul care promovează activ valorile româneşti

Este cunoscut în Republica Moldova ca un promotor activ al valorilor româneşti. Poartă tricolorul în piept şi în suflet, iar de câte ori are ocazia îl şi dăruieşte. Pentru Vlad Bileţchi, România înseamnă acasă, adică valori europene, sprijin, siguranţă şi multe posibilităţi.

http://tvrmoldova.md/actualitate/video-vlad-biletchi-tanarul-care-promoveaza-activ-valorile-romanesti/

 

 1. Andrian Candu: La 99 de ani de ani distanţă de la Marea Unire, România continuă să sprijine Republica Moldova

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, a transmis un mesaj de felicitare în contextul Zilei Naţionale a României. Speakerul moldovean a menţionat că la 99 de ani de ani distanţă de la înfăptuirea Marii Uniri, România continuă să sprijine Republica Moldova în procesul de dezvoltare şi parcursul său european.

http://adevarul.ro/moldova/politica/andrian-candu-99-ani-ani-distanta-marea-unire-romania-continua-sprijine-republica-moldova-1_5a211f1b5ab6550cb8ba6f13/index.html

 

 1. MESAJUL Ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, cu prilejul Zilei Naționale a României

1 Decembrie este momentul în care privim cu gratitudine către trecut și cu speranță spre viitor. Într-o astfel de zi solemnă, trebuie să ni-i amintim pe cei care prin jertfă de sânge, muncă și năzuință au făcut posibilă această mare sărbătoare a întregii suflări românești: ostașii români căzuți pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial; oamenii politici și diplomații care s-au dedicat acestui deziderat; personalitățile marcante ale culturii române și oamenii simpli – români din toate provinciile istorice, munteni, moldoveni, transilvăneni, bănăţeni, bihoreni, bucovineni, basarabeni, maramureşeni, dobrogeni sau aromâni – care au crezut mereu în idealul de unitate națională.

https://www.publika.md/mesajul-ambasadorului-romaniei-in-republica-moldova-daniel-ionita-cu-prilejul-zilei-nationale-a-romaniei-video_2988459.html

 

 1. Klaus Iohannis: 1 Decembrie, idealul nostru ca naţiune de a fi liberi, uniţi într-o Românie condusă de politicieni integri

„1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca naţiune de a fi liberi şi uniţi într-o Românie prosperă, condusă de politicieni responsabili şi integri”, arată preşedintele Klaus Iohannis în mesajul de Ziua Naţională postat pe contul său de Facebook.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/video-klaus-iohannis-1-decembrie-idealul-nostru-ca-natiune-de-a-fi-liberi-uniti-intr-o-romanie-condusa-de-politicieni-integri/

 

 1. Unioniştii speră să atingă cifra de un milion până la finele lui 2018

Cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire din 1918, Alianţa pentru Centenar invită pe toţi cei care simt româneşte la Marşul Unirii. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 14:00, la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău. Potrivit organizatorilor, Marşul Unirii va aduna sub cele trei culori ale drapelului românesc pe toţi cei care, consideră dezideratul unirii ca fiind unica soluţie viabilă şi unicul proiect de ţară ce poate schimba soarta întregului neam românesc.

http://tvrmoldova.md/actualitate/unionistii-spera-sa-atinga-cifra-de-un-milion-pana-la-finele-lui-2018/

 

 1. De 1 Decembrie 2017, Ziua Naţională a României, Judeţul Dâmboviţa s-a înfrăţit cu Raionul Căuşeni din Republica Moldova

1 Decembrie 2017, Ziua Naţională a României, reprezintă o nouă filă în istoria  judeţului Dâmboviţa  dar şi în istoria Raionul Căuşeni din Republica Moldova. La sediul Consiliului Județean Dâmbovița,a avut loc evenimentul de semnare a Înțelegerii de Cooperare între Județul Dâmbovița din România și Raionul Căușeni din Republica Moldova, stabilită prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 295/24.10.2017, privind aprobarea înfrățirii Județului Dâmbovița cu Raionul Căușeni.

http://www.tvpartener.ro/2017/12/01/video-de-1-decembrie-2017-ziua-nationala-a-romaniei-judetul-dambovita-s-a-infratit-cu-raionul-causeni-din-republica-moldova/

 

 1. România, te iubesc! Studenţii basarabeni au încins Hora Unirii în parcul 1 Decembrie din Oradea

Hai să dăm mână cu mână! Studenţii basarabeni au încins vineri după-amiază Hora Unirii pe platoul Statuii Ostaşului Român din Parcul 1 Decembrie proaspăt eliberat de militari după festivităţile din prima parte a zilei.

http://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-48/romania-te-iubesc-studentii-basarabeni-au-incins-hora-unirii-in-parcul-1-decembrie-din-oradea-138281.html

 

 1. Zi grea pentru Dodon. În satul său natal, copiii au cântat „Treceţi, batalioane române, Carpaţii!”

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cu bucurie în satul natal al lui Igor Dodon, Sadova, mai mult ca sigur spre iritarea preşedintelui pro-rus al Republicii Moldova.

http://infoprut.ro/48799-video-zi-grea-pentru-dodon-in-satul-sau-natal-copiii-au-cantat-treceti-batalioane-romane-carpatii.html

 

 1. Mândria de a fi român basarabean

Ziua Națională a României, celebrată la București și la Chișinău, ne arată o dată în plus că suntem același sânge, aceeași Țară. Români, am fost cu toți odinioară!

http://www.timpul.md/articol/mandria-de-a-fi-roman-basarabean-124518.html

 

 1. Doi artişti plastici din R. Moldova şi România şi-au expus lucrările la Biblioteca Naţională

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a organizat astăzi, de Ziua Naţională a Românei, vernisajul expoziţiei de acuarelă „Delta Dunării. Ambele maluri” a artiștilor plastici Grigore Carata din Tulcea,  România și Anatolie Gherasimov, originar din sudul Basarabiei, stabilit la Chişinău, informează MOLDPRES.

https://www.moldpres.md/news/2017/12/01/17009385

 

 1. ACTUL de la Casa Albă care poate SCHIMBA istoria! Este INVOCATĂ UNIREA României cu BASARABIA

Potrivit fostului președinte, chiar Congresul Statelor Unite a emis în urmă cu ceva ani un document care vorbeşte despre drepturile României de a se uni cu Republica Moldova.

http://evz.ro/casa-alba-unirea-romaniei.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ