2% pentru Basarabia

1
87

basarabia pamant romanesc

Ce este sistemul 2%?
Este o modalitate simplă prin care contribuabilii persoane fizice din România pot direcţiona 2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-guvernamentală.

Poţi alege să susţii acţiunile din cadrul campaniei de informare „Basarabia pământ românesc” cu 2% din impozitul pe venit sau să dai aceşti bani în continuare la bugetul de stat (politicienilor).

Cum se face?
1. Completezi formularul 230 cu datele tale de identificare, data şi semnătura.

2. Depui forumularul completat la registratura Administraţiei Financiare de care aparţii (în funcţie de domiciliul din buletin) sau îl trimiţi printr-o scrisoare recomandată către Administraţia Financiară, până pe 15 mai 2010.

Atât.

Cu câţi bani ajut?
Ajuţi cu 2% din cei 16% pe care ţi-i ia statul anual din venitul tău. Un salariu mediu aduce cam 50 RON la bugetul campaniei.

Ce se va întâmpla cu banii?
În funcţie de data în care banii vor intra in contul Institutul Fraţii Golescu (asociaţia parteneră pentru acest program) şi de suma totală strânsă, banii vor fi folosiţi pentru organizarea de concerte , promovare stradală şi distribuirea de materiale de informare a elevilor din mai multe licee, de pe o parte şi cealaltă a Prutului. La sfârşitul anului fiscal / în momentul în care banii direcţionaţi de voi vor intra în contul nostru vom face publice suma totală strânsă şi pe ce au fost cheltuiţi banii.

REZULTATELE CAMPANIEI 2% PENTRU BASARABIA ÎN 2009:
Până în februarie 2010 am primit de la administraţiile financiare 1400 de lei din programul 2% pe 2009.
Am luat decizia de a folosi aceşti bani pentru consolidarea muzeului ostaşilor români din satul Varvareuca (Floreşti, Basarabia). Fondatorul muzeului, Victor Ţibrigan, a cerut ajutor şi din partea instituţiilor abilitate din România, iar răspunsul a fost unul tipic pentru nesimţirea funcţionarului român: „Da’ ce, te-am pus noi să faci muzeu?”. Mulţumită oamenilor care au ajutat anul trecut, vom putea să ajutăm acest muzeu să continue să existe, lucrările de reparaţie urmând a începe în luna mai. 2 clipuri despre muzeul din Varvareuca:


Sperăm ca şi în 2010 să ne ajutaţi în încercarea de a susţine românismul din Basarabia…

ATENŢIE! Puteţi ajuta această campanie chiar dacă nu sunteţi salariat. Îndrumaţi prietenii, familia sau cunoştinţele să direcţioneze 2% din impozit pentru cauza românilor din Basarabia, sau, de ce nu, donaţi o sumă pentru bunul mers al acestei campanii.

Pentru mai multe informaţii / pentru a ne informa că aţi depus formularul scrieţi-ne la noiigolani@yahoo.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ