RSS Feed

200 de ani de la ocupație … provinciile vor și cer UNIREA!!! // foto și video

3

mai 18, 2012 by

UNIREA, actuală nu numai în cele două capitale românești, ci și în provincii

După ce duminică, 13 mai, circa 7000 de persoane au ieșit pe străzile Chișinăului pentru a marca împlinirea a 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei, la 16 mai a venit timpul ca și provinciile să-și facă auzită dorința de UNIRE!!! Cetatea de strajă de pe Nistru, Cetatea Soroca, a fost gazda a peste 200 de persoane venite aici pentru a-și face auzită vocea.

La acțiunea de comemorare organizată de către românii de bună credință din Soroca ne-am alăturat și noi, un grup de 30 de tineri din Sângerei și Bălți, membri ai Platformei Civice Acțiunea 2012. Microbul românismului și al unirii ne-a intrat în sânge, iar ceea ce am încercat a fost să contagiem sorocenii cu atmosfera creată la Chișinău cu ocazia aceluiași eveniment.

În cadrul acțiunii de comemorare s-au ținut discursuri, au fost recitate versuri, s-a oficiat o slujbă de pomenire în memoria eroilor neamului românesc, dar și s-a scandat cu foc. Indiferent de toate cele câte sunt și au fost, BASARABIA e PĂMÂNT ROMÂNESC, iar ceasul UNIRII bate la ușă!!! UNIREA trebuie să aibă loc ACUM, iar noi, tinerii suntem forța ei motrică!

Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este formată din ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

                  


3 comments »

  1. Catalin Vasile spune:

    Bravo voua, fratilor!

  2. Serj spune:

    Vrem concretizari! Daca statu vostru are bani si posibilitati de unire. Sunteti saraci si fara noi. Cum vreti sa ne retineti???

  3. CEZAR spune:

    Ma la noi mai este cum mai este,dar la voi….prapastia-i mare ! Gasiti drumul cel bun !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Caută

Comentarii Recente

ChatVorbește instant cu noi !+