2016 bate 2015: Rep. Moldova a exportat mai mult în România

0
261
  1. Relaţia Republicii Moldova cu România este una „specială”, dar asistența financiară ar putea suferi schimbări

Cea de-a doua tranşă din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova de 150 de milioane de euro oferită de Guvernul României va fi deblocată, deoarece nu există indicii că acest lucru nu s-ar întâmpla. Totuși, nu este clar dacă în anii viitori Republica Moldova va putea beneficia de suport direct bugetar în aceeaşi manieră în care a obţinut-o până acum. De această părere este Iulian Groza, director executiv la Institutul de Politici şi Reforme Europene din Chișinău.

http://independent.md/relatia-republicii-moldova-cu-romania-este-una-speciala-dar-asistenta-financiar-ar-putea-suferi-schimbari/

 

  1. Băsescu: Geopolitrucul, o specie agresiva în România, creează val de propaganda pro-Moscova

Traian Băsescu acuză faptul că existenţa în România propagandişti pro-ruşi, care încearcă, prin declaraţiile lor, să genereze neîncredere în aliaţii noştri, precum SUA, afirmând că apropierea de Moscova este o soluţie.

http://revista22.ro/70259508/bsescu-geopolitrucul-o-specie-agresiva-n-romnia-creeaz-val-de-propaganda-pro-moscova.html

 

  1. Cine este Igor Dodon, noul preşedinte al R.Moldova ?

Igor Dodon, noul preşedinte pro-rus al R.Moldova a debutat în viaţa publică după înscrierea sa în Partidul Comuniştilor al lui Vladimir Voronin. A fost ministru al economiei timp de trei ani, iar în perioada martie 2008 – septembrie 2009, prim – viceprim-ministru, ministru al economiei şi comerţului.

În aprilie 2009 a ajuns deputat în Parlamentul R. Moldova pe listele comuniştilor, dar după doi ani a schimbat macazul, preluând conducerea Partidului Socialiştilor.

Politica lui Dodon e clară, aceasta urmărind denunţarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, aderarea la Uniunea vamală Rusia- Belarus şi îndepărtarea R.Moldova de România şi de Occident, el exprimându-şi deschis orientarea pro-rusă şi preferinţa pentru o relaţie privilegiată a ţării sale cu Rusia.

http://ro.blastingnews.com/actual/2017/01/cine-este-igor-dodon-noul-pre-edinte-al-r-moldova-001385751.html

 

  1. Ghimpu cântă placa lui Dodon: Băsescu nu a primit legal cetățenia moldovenească

„Sunt niște cerințe, dacă acestea nu corespund, legea-i lege”, a declarat Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal din Republica Moldova, la TVR Moldova, răspunzând unei întrebări legate de retragerea cetățeniei moldovenești senatorului român Traian Băsescu. Ghimpu a adăugat, referitor la planurile de viitor ale liderului PMP, că acesta nu poate fi parlamentar și la București și la Chișinău.

http://www.puterea.ro/politica/ghimpu-canta-placa-lui-dodon-basescu-nu-a-primit-legal-cetatenia-moldoveneasca-150897.html

 

  1. CSM din Republica Moldova felicită noul CSM din România

Consiliul Superior al Magistraturii din Republica Moldova vine cu un mesaj de felicitare în legătură cu constituirea Consiliului Superior al Magistraturii din România și cu alegerea primei conduceri în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

http://www.universuljuridic.ro/csm-din-republica-moldova-felicita-noul-csm-din-romania/

 

  1. Cel mai căutat om din România s-ar afla în Republica Moldova, sub protecția oligarhului Plahotniuc

Cel mai căutat om al momentului în România, Sebastian Ghiță, s-ar afla în Republica Moldova, scrie presa de la București.

Ghiță s-ar afla acum sub protecția oligarhului și președintelui PDM Vladimir Plahotniuc supranumit Cardinalul sau Păpușarul de la Chișinău, scrie FLUX 24.

http://glasul.md/cel-mai-cautat-om-din-romania-s-ar-afla-in-republica-moldova-sub-protectia-oligarhului-plahotniuc/

 

  1. 2016 bate 2015: Rep. Moldova a exportat mai mult în România

Republica Moldova a exportat mai multe mărfuri în România în anul 2016 față de 2015, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Astfel, în perioada ianuarie-noiembrie 2016 s-a observat o majorare a exporturilor către România (+11,9%), Bulgaria (de 2,7 ori), Irak (de 1,9 ori), Germania (+7,7%), Elveția (+22,3%), Malaysia (de 3,2 ori), China (de 1,8 ori), Israel (de 3,7 ori), Polonia (+5,0%), Ucraina (+8,2%), Austria (+17,9%), Ungaria (de 2,0 ori) şi Myanmar (de 4,9 ori).

http://infoprut.ro/46259-2016-bate-2015-rep-moldova-exportat-mai-mult-romania.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ