2018, Anul Centenarului Marii Uniri și în raionul Ialoveni

0
215
  1. 2018, Anul Centenarului Marii Uniri și în raionul Ialoveni

La Ialoveni va fi marcat Centenarul Marii Unirii pe tot parcursul anului 2018 prin mai multe evenimente educative și cultural-sportive, se arată într-o dispoziție semnată de președintele raionului, Anatolie Dimitriu.

http://infoprut.ro/49013-2018-anul-centenarului-marii-uniri-si-raionul-ialoveni.html

 

  1. Rusia pierde prima poziţie din topul investitorilor în Republica Moldova

Banca Naţională a Republicii Moldova a anunţat joi că investitorii ruşi nu mai deţin prima poziţie printre investitorii străini din ţară, în ceea ce priveşte investiţiile directe în economie, scrie Balkan Insight.

Citând date noi, aceasta a arătat că Olanda şi Spania au ocupat prima şi a doua poziţie în clasamentul investitorilor străini. Locul al treilea a fost acordat Franţei, urmat de Cipru şi România.

Federaţia Rusă a fost liderul investitorilor străini în Moldova până în 2016, căzând brusc anul trecut pe poziţia a şasea în clasament.

http://www.timpul.md/articol/rusia-pierde-prima-pozitie-din-topul-investitorilor-in-republica-moldova-125995.html

 

  1. Peste 1.500 de ortodocși pe rit vechi petrec Crăciunul pe Valea Prahovei. Cât au plătit pentru distracție

Perioada profitabilă pentru  hotelierii de pe Valea Prahovei, începută înainte de Crăciun continuă și zilele acestea. Peste 1.500 de turiști care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi au venit la munte în România să-și petreacă vacanța de iarnă. Pentru ei, prețurile sunt ceva mai mici decât în urmă cu două săptămâni.

https://www.libertatea.ro/stiri/peste-1-500-de-ortodocsi-pe-rit-vechi-petrec-craciunul-pe-valea-prahovei-cat-au-platit-pentru-distractie-2098815

 

  1. Vitalia Pavlicenco: „Reunificarea celor două state românești va însemna șansa noastră de salvare în fața pericolului”

Liderul Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, susține că Republica Moldova se află la „limita încrederii Vestului”, însă, „Occidentul deja a înțeles că România este avocatul Republicii Moldova”, informează Oficial.
„Consemnăm, fără rezerve, că România nu a abandonat Republica Moldova, chiar dacă suntem la limita încrederii Vestului față de clasa politică și de populația credulă de dincoace de Prut. Chiar dacă la București puterea este fracturată și atitudinea față de cel de-al doilea stat românesc putea servi ca obiect de populism pentru unele forțe politice de dincolo de Prut. În general, lasă impresia că și Occidentul deja a înțeles că România este avocatul Republicii Moldova și sperăm că nu e departe ziua când va sprijini și dezideratul de unitate românească al populației de pe ambele maluri ale Prutului”, a precizat liderul PNL.

http://oficial.md/comentarii/pavlicenco-reunificarea-celor-doua-state-romanesti-va-insemna-sansa-noastra-de-salvare-in-fata-pericolului#

 

  1. Mica Unire, serbată la Galaţi printr-o defilare de costume autentice populare vechi de peste 100 de ani. Intrare liberă

Un eveniment de excepţie va avea loc la Galaţi, miercuri, 24 ianuarie 2018, când la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi vor defila 100 de fete îmbrăcate în 100 de costume populare autentice româneşti din colecţia etnografică „Flori de Ie”.

http://presagalati.ro/mica-unire-serbata-la-galati-printr-o-defilare-de-costume-autentice-populare-vechi-de-peste-100-de-ani-intrare-libera/

 

  1. Autorităţile din Vrancea se pregătesc pentru marcarea Zilei Unirii Principatelor Române

Consiliul Judeţean Vrancea a demarat procedurile de atribuire a contractului având ca obiect organizarea evenimentului „24 ianuarie 2018 – 159 de ani de la Unirea Principatelor Române”.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/autoritatile-din-vrancea-se-pregatesc-pentru-marcarea-zilei-unirii-principatelor-romane/

 

  1. Republica Moldova este vizitată de tot mai mulţi străini

În perioada ianurie-septembrie 217, agenţiile de turism şi turoperatorii au acordat servicii turistice la aproximativ 240 de mii de turişti şi excursionişti, adică cu 21,2% mai mult decât în perioada corespunzătoare a anului 2016.

http://tvrmoldova.md/social/republica-moldova-este-vizitata-de-tot-mai-multi-straini/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ