„În 2018, sper să ne unim cu Țara-Mamă”

0
170
  1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acţiunea 2012

Mii de oameni sunt aşteptaţi la Prut, în localitatea Fălciu, la trecerea dintre ani. Intrarea în 2018 – Anul Centenarului Unirii va fi marcată prin întinderea unui steag de 100 de metri care va trece podul de peste Prut din zonă. Pe 31 decembrie, la ora 14:00, din faţa primăriei din Fălciu, coloana de manifestanţi va porni înspre podul de la Prut, care în acest moment nu mai este funcţional. La 100 de ani de la Marea Unire, românii de pe cele două maluri ale Prutului vor trece steagul de 100 de metri peste pod, cerând astfel, alături de autorităţile locale, ca acest pod şi celelalte 22 existente în perioada interbelică să fie reabilitate şi funcţionale, pentru ca râul să nu mai fie o barieră între fraţi.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/12/18/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012–24169

 

  1. Comunicat de presă – Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare Prut

În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri din anul 2018, Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare Prut (CIDP), se adresează primăriilor tuturor oraşelor din România să analizeze propunerea ca una din străzi să poarte numele ’27 Martie 1918′.

Pe 27 Martie 1918 Basarabia a fost prima provincie românească care, după mai bine de 100 de ani de ocupaţie, s-a unit cu ţara, demarând astfel procesul Marii Uniri, finalizat la 1 decembrie 1918. Prin legea nr. 36/2017 ziua de 27 Martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România a fost declarată zi de sărbătoare naţională.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/12/18/comunicat-de-presa-centrul-pentru-integrare-si-dezvoltare-prut–24342

 

  1. Moldova și-a chemat ambasadorul din Rusia: Probleme între Chișinău și Moscova

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţă, a fost chemat luni la Chişinău pentru consultări, pe o durată nedeterminată, relevă un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, relatează UNIMEDIA şi deschide.md.

https://www.stiripesurse.ro/moldova-i-a-chemat-ambasadorul-din-rusia-probleme-intre-chi-inau-i-moscova_1238454.html

 

  1. VOTAT: Județul Prahova se înfrățește cu raioanele Glodeni și Strășeni

Consiliul Județean Prahova a votat luni în unanimitate propunerea de înfrățire cu raioanele Glodeni și Strășeni.

http://infoprut.ro/48933-votat-judetul-prahova-se-infrateste-cu-raioanele-glodeni-si-straseni.html

 

  1. Organizația Studenților Basarabeni din Constanța are un nou președinte

Organizația Studenților Basarabeni din Constanța și-a ales noua conducere, în cadrul unei întrunire care s-a desfășurat duminică, 17 decembrie a.c.. În urma voturilor exprimate de membri, noul președinte al asociației este Cristi Brumă.

https://www.replicaonline.ro/organizatia-studentilor-basarabeni-din-constanta-are-un-nou-presedinte-339461/

 

  1. „În 2018, sper să ne unim cu Țara-Mamă”

Pentru Maria Stoianov, 2017 a fost un an bun și bogat. Îl cataloghează aşa chiar dacă emoţiile pe care le-a trăit în această perioadă nu au fost doar dintre cele mai frumoase, căci îndrăgita textieră și compozitoare s-a simţit trădată. A depăşit însă acest episod neplăcut și se focusează asupra spectacolului pe care-l organizează, tradițional, de 15 ani. Continuă să semneze melodii pentru artiștii de pe ambele maluri ale Prutului, iar între timp, alături de Ansamblul Etnofolcloric „Ștefan-Vodă”, susține spectacole în România, dar și în alte ţări ale lumii, pentru conaţionalii noştri care au emigrat peste hotare. De la 2018 are așteptări mari, însă cea mai mare dorință e ca Republica Moldova să revină în componenţa României întregite.

http://www.jc.md/in-2018-sper-sa-ne-unim-cu-tara-mama/

 

  1. Mitropolitul Basarabiei, la Catedrala patriarhală din București

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat duminică, în ziua sărbătorii Sfântului Proroc Daniel, Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de ierarhi, preoți și diaconi în Catedrala patriarhală din București. Printre aceștia s-a aflat și Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Petru.

http://infoprut.ro/48926-mitropolitul-basarabiei-la-catedrala-patriarhala-din-bucuresti.html

 

  1. SA Transgaz România şi-a deschis o reprezentanţă în Republica Moldova

Agenţia Servicii Publice a înregistrat astăzi în Registrul de Stat al persoanelor juridice Societatea cu Răspundere Limitată ”EuroTransgaz”, care este reprezentanţa SA Transgaz România în Republica Moldova.

http://tvrmoldova.md/economic/sa-transgaz-romania-si-a-deschis-o-reprezentanta-in-republica-moldova/

 

  1. Premieră în audiovizual: Dan Negru, prezintă două show-uri în acelaşi timp de la Bucureşti şi Chişinău!

Dan Negru va prezenta, sâmbătă 23 decembrie două show-uri, care vor fi difuzate în acelaşi timp la posturile de televiziune Antena 1 şi Prime TV din Republica Moldova.

http://www.radardemedia.ro/dan-negru-prezinta-doua-show-uri-in-acelasi-timp-de-la-bucuresti-si-chisinau/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ