A 22-a localitate din Republica Moldova a votat simbolic Unirea. După Băcioi, semnează și Meleșeni

0
213
  1. A 22-a localitate din Republica Moldova a votat simbolic Unirea. După Băcioi, semnează și Meleșeni

Satul Meleșeni, Călărași este a 22-a localitate care a declarat unirea simbolică cu România, votată de consiliul local Meleșeni.

Consilierii din cadrul Consiliului local Băcioi au votat declarația simbolică de Unire cu România. Astfel Băcioi devine cea de-a 21-a primărie din Republica Moldova și a doua din municipiul Chișinău care votează declarația de Unire.

http://unimedia.info/stiri/a-21-a-localitate-din-republica-moldova-a-votat-simbolic-unirea–comuna-bacioi-se-alatura-declaratie-comune-de-unire-cu-romania-147994.html

 

  1. Parlamentar al României, mesaj pentru primăriile din Rep. Moldova care au votat Unirea

Administrațiile locale din Republica Moldova sunt primele care aduc în atenție dezideratul Unirii cu România, întocmai cum s-a întâmplat la 1918. De această părere este deputatul Constantin Codreanu, care a prezentat la tribuna Camerei Deputaților o Declarație politică intitulată „ReUnirea celor două state românești este inevitabilă”.

http://infoprut.ro/49243-parlamentar-al-romaniei-mesaj-pentru-primariile-din-rep-moldova-care-au-votat-unirea.html

 

  1. Românii din județul Harghita și din Basarabia vor avea activități comune dedicate Centenarului marii Uniri

Mai multe şcoli din judeţul Harghita şi din Republica Moldova vor derula, în acest an, activităţi educative şi culturale comune, în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni şi dedicat Centenarului Marii Uniri, scrie Gina Ștefan pentru www.agerpres.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/categorii/cultura–culte/26946-2018-02-13-09-08-05.html

 

  1. Experţi: Securitatea energetică a Republicii Moldova are nevoie de venirea Transgazului românesc

Dependenţa Republicii Moldova de o singură sursă de gaze naturale, cea rusă, pune în pericol securitatea energetică a ţării. Or, venirea companiei româneşti Transgaz pe piaţa energetică moldovenească ar duce la creşterea securităţii energetice a Republicii Moldova.

http://m.tvrmoldova.md/economic/experti-securitatea-energetica-a-republicii-moldova-are-nevoie-de-venirea-transgazului-romanesc/

 

  1. Comuna Băcioi ţine pasul Unirii. Aleşii locali au semnat declaraţia prin care vor reîntregire naţională

Membrii Consiliului Comunal Băcioi au votat Declaraţia de Unire cu România. Băcioi devine a 21-a primărie din republică şi a doua din municipiul Chişinău care votează astfel de declaraţie.

http://tvrmoldova.md/actualitate/comuna-bacioi-tine-pasul-unirii-alesii-locali-au-semnat-declaratia-prin-care-vor-reintregire-nationala/

 

  1. A apărut harta localităților care au semnat Declarația de Unire

După 27 de ani de așteptări din partea politicului de pe Bâc, oamenii au înțeles necesitatea Unirii. Primarii au preluat inițiativa și au dat start unirii, fiind motivați de importanța anului 2018. Vedeți mai jos harta Unirii în timp real.

http://10tv.md/2018/02/13/foto-a-aparut-harta-declaratiilor-de-unire-semnate-de-localitati/

 

  1. Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om.

https://www.timpul.md/articol/igor-cel-fara-de-ara-127241.html

 

  1. CENTENAR 100. Regele Ferdinand, mobilizare pentru bătălia finală. Manifeste regale către români

Centenar 100 este un proiect pe care DC NEWS îl lansează în perspectiva momentului istoric pe care l-au trăit românii la sfârșitul anului 1918, aducând în conștiința națională evenimentele petrecute acum 100 de ani.

https://www.dcnews.ro/centenar-100-regele-ferdinand-mobilizare-pentru-batalia-finala-manifeste-regale-catre-romani_579505.html

 

  1. Serbarea românilor de pretudineni din anul 1871, rememorată la Mănăstirea Putna

Manifestările dedicate Anului Centenarului se țin lanț la ctitoria domnitorului român Ștefan cel Mare de la Putna. Într-un material video postat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Putna, preoții rememorează serbarea din anul 1871, care, cu 50 de ani înaintea Marii Uniri de la 1918, a adus alături pe cei aflați în toate provinciile istorice românești.

http://10tv.md/2018/02/13/video-serbarea-romanilor-de-pretudineni-din-anul-1871-rememorata-la-manastirea-putna/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ