23 decembrie – Ziua protestelor la Chişinău

0
62

Foto: cimislia.wordpress.com

 

Cu toate că suntem în preajma sărbătorilor de iarnă oamenii nu stau acasă, ci ies în stradă pentru a protesta faţă de fărădelegile guvernării actuale. O dezbatere publică a organizat Uniunea Jurnaliştilor cu începere de la ora 14:00 în scuarul Operei Naţionale, cu o oră întîrziere din cauza lipsei energiei electrice (!). La eveniment s-au adunat circa 300 persoane, care au binevoit să vină pe frig şi să “pună ţara la cale”. Printre mulţime s-au evidenţiat Constantin şi Alexandru Tănase, Val Butnaru, Petru Bogatu, Valeriu Matei, Mihai Cimpoi ş.a. Tema principală au fost recentele declaraţii antiromâneşti şi anticonstituţionale ale preşedintelui Voronin.

Tot astăzi, mai mulţi tineri de la Asociaţia “Deşteptarea” au adus şi au amplasat mai mulţi brăduţi roşii în locul unde a fost exilat Pomul de Crăciun a primăriei la 10 decembrie – în spatele Arcului de Triumf. Gestul a atras mult atenţia trecătorilor, dar mai ales poliţiştilor care priveau nedumeriţi la tinerii ingenioşi. La o distanţă de numai 200 metri Anatol Grubaru şi-a adus toată colecţia sa de materiale anticomuniste şi a creat în spatele monumentului Ştefan cel Mare şi Sfînt “Zona democraţiei anticomuniste”. Cetăţeanul respectiv a primit autorizaţie de la primarul mun.Chişinău pentru demonstraţii zilnice pînă pe 24 februarie. În acelaşi fel, Maria Zîngan protestează în faţa parlamentului din vară şi o va face pînă în luna martie 2008.

Mai jos plasez imagini de la toate cele 4 proteste ce au avut loc astăzi, care reprezintă doar un început. Tinerii de la “Deşteptarea” organizează mîine la ora 14:00 un protest la locul unde a stat Pomul de Crăciun, iar jurnaliştii promit că următorul protest al lor va avea loc la 30 decembrie. În concluzie aş vrea să spun că toate aceste atitudini sunt binevenite într-o democraţie veritabilă, dar în cazul nostru doar stîrnesc unele reacţii mai mult sau mai puţin adecvate, deoarece s-a străduit cineva foarte mult să compromită mitingurile de protest.

Sursa: Blogul Cimişlienilor

NICIUN COMENTARIU

 1. frati romani,fiti tari in continuare!cred ca oameni asemeni voua ar putea pune umarul spre o reconstructie.nimic nu poate opri vointa omeneasca,decat cea dumnezeiasca.nici in romania clasa politica nu este una asa
  buna cum credeti…ma intreb cati dintre ei mai cred in romania,in notiunea de pamant romanesc
  ,de nationalist.oricum majoritatea oamenilor nu fac diferenta dintre nationalisti si extremisti…
  mi-ar placea tare mult sa creem o punte mai activa intre tinerii romani de aici si cei de acolo.
  singura cale prin care se poate face ceva…oare exista o cale spre a trezi in oamenii de acolo
  spiritul?in romania si acum la 17 ani dupa caderea comunismului,el inca mai persista…
  totul are o forta mai mare atunci cand suntem mai multi,nu-i asa?si fara frica,o gloata de
  ipocriti si oameni infecti,corupti,nu pot face la infinit mizeria sa curga,sper ca mailul
  meu sa poata fi accesat de cine trebuie,si acolo vom dicuta mai multe lucruri.nu de alta,
  dar lucrurile bune se intampla in liniste

LĂSAȚI UN MESAJ