309 persoane depun jurământul de credinţă pentru dobândirea cetăţeniei române

0
67

309 persoane vor depune jurământul de credinţă pentru dobândirea cetăţeniei române, joi, 29 aprilie 2010, începând cu ora 14.30. Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc la sediul Institutului Naţional al Magistraturii, în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, doamna Nicoleta Eucarie.

Comisia pentru Cetăţenie a soluţionat, de la începutul acestui an, 11.425 cereri de acordare şi redobândire a cetăţeniei române. Dintre acestea, 10.186 de cereri au fost aprobate prin ordin al ministrului Justiţiei, respectiv al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, faţă de 3663 cereri de acordare şi redobândire a cetăţeniei române aprobate în perioada similară a anului 2009.

Precizăm că la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie au fost înregistrate, de la începutul anului în curs, 16.185 cereri de acordare şi redobândire a cetăţeniei române.

Conform legii, cetăţenia română se dobândeşte la data depunerii jurământului de credinţă. După depunerea jurământului, se eliberează certificatul de cetăţenie română, document care atestă calitatea de cetăţean român.

Romanian Global News

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ