31 august 2008 – Limba noastra cea ROMÂNĂ la Chişinău

3
108

2008 concert ziua limbii romane chisinauZiua de 31 august, celebrată neîncetat la Chişinău începând cu 1990 ca fiind ZIUA LIMBII ROMÂNE, va fi ocazia unei adevărate sărbători a românismului din dreapta Prutului.

Invitatul special al sărbătorii este maestrul Gheorghe Zamfir, care va fi susţinut de orchestra „Lăutarii” dirijată de Nicolae Botgros. În seara de 31 august vor mai evolua orchestra „Mugurel” cu Ana Barbu, Olga Ciolacu, Mihai Ciobanu, Maria Sarabaş, Silvia Grădinaru, Constantin Rotaru. De asemenea, în concertul dedicat sărbătorii „Limba Noastră cea Română” vor cânta Natalia Barbu, Geta Burlacu, Iurie Sadovnic, Adrian Ursu, Catharsis, Pavel Stratan, Studio One, Cătălin Josan.

Întregul program al sărbătorii, organizate de Primăria Chişinău, este:

31 august 2008

Sărbătoarea „Limba noastră cea Română”

9.00 Depuneri de flori Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt

9.15 Depuneri de flori Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

9.30 Omagiu Limbii Române. Discursuri, Expoziţie de carte, artizanat, ceramică modernă şi arte plastice

Grădina Publică „Ştefan cel Mare”

10.00-12.00 Program pentru copii

Grădina Publică „Ştefan cel Mare”

11.00 Serviciu divin în memoria înaintaşilor

Cimitirul din str. Armenească

12.00 Deschiderea Salonului Internaţional de Carte

Biblioteca Naţională

14.00 Program artistic cu participarea orchestrei municipale a fraţilor Advahov împreună cu Zinaida Julea, Doina Sulac, Igor Cuciuc.

Recital de cîntece dedicate Limbii Române cu: Odri Bîrcă, Maria Drăgan, Corina Ţepeş, Costi Burlacu, Radu Dolgan şi alţii

Grădina Publică „Ştefan cel Mare”

14.00 Un deceniu în serviciul limbii şi culturii noastre – manifestare  culturală

Casa Limbii Române „Nichita Stănescu”, str. M. Kogălniceanu, 90

15.00 Saloanele Moldovei 2008 – expoziţie – concurs de artă plastică organizată de Uniunea Artiştilor Plastici din Moldova în colaborare cu Inspectoratul pentru Cultură Bacău (România)

Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi”

17.00 Spectacol susţinut de interpeţii de muzică populară şi estradă: orchestra „Lăutarii” împreună maestrul Gheorghe Zamfir, Lidia Bejenaru, Nicolae Glib, Adriana Ochişanu,  orchestra „Mugurel” şi Maria Mocanu, Mihai Ciobanu, Maria Sarabaş, Maria Iliuţ, surorile Osoianu, formaţia de dans popular Mărţişor;

Recitaluri susţinute de Natalia Barbu, Geta Burlacu, Iurie Sadovnic, Adrian Ursu, Pavel Stratan, Cătălin Josan, Studio One şi alţii.

Piaţa Marii Adunări Naţionale

Vezi aici cum a fost sărbătoarea

3 COMENTARII

 1. Ce program frumos!
  Cu ani in urma eram si eu prezenta la aceasta sarbatoare!Am participat si la inaugurarea CASEI LIMBII ROMANE din str.M.Kogalniceanu.
  Acum nu-mi mai e’ atat de posibil 🙁
  Transmiteti un calduros salut din partea mea tuturor romanilor din Moldova!

  Mihaela-Italia
  (o romanca vesnic indragostita de Basarabia) 🙂

 2. Limba de stat este tezaurul oricarei tari pentru ca cultura se bazeaza pe limba si traditie.
  Stramosii ne-au lasat o comoara pe care noi trebue sa o folosim si sa o inmultim precum a facut Eminescu si alti mii de oameni care isi respecta stramosii si Patria.

  Alexandru – Chisinau

 3. Noi vorbim o limba, limba ROMANA nu are importanta pe ce mal al prutului suntem, noi suntem ROMANI ori unde nu ne vom afla, este important sa simtem ca suntem ROMANI ca cum simteau si buneii nostri in 1600 si in 1918 trebue sa repetam aceste eveniment dar de acum sa nu ne mai poata desparta nici anii nici vecia „DESTEAPTA-TE POPOR ROMAN”.

LĂSAȚI UN MESAJ