31 august a devenit de astăzi oficial Ziua Limbii Române şi …în România.

1
85


Ziua Limbii Române şi la Bucureşti

 Platforma Civică Acţiunea 2012 salută desemnarea zilei de 31 august drept Ziua Limbii Române şi la Bucureşti. După adoptarea Zilei Limbii Române ca sărbătoare oficială la Chişinău, iată că a venit rândul şi capitalei tuturor românilor să acorde acest statut zilei de 31 august.

 Platforma Civică Acţiunea 2012 felicită parlamentarii din întreg spectrul politic care au susţinut adoptarea proiectului de lege privind instituirea zilei de 31 august ca zi a Limbii Române şi pe iniţiatorul acestuia, senatorul Viorel Badea.

 Finalizarea procedurilor de adoptare a Zilei Limbii Române ca sărbătoare legală de către Parlamentul României reprezintă cel de-al doilea punct prevăzut în Pactul pentru Basarabia care se îndeplineşte, după numirea la conducerea Institutului Cultural Român de la Chişinău a academicianului Valeriu Matei.

Platforma Civică Acţiunea 2012                                                                    19 februarie 2013

 

——————

După cum bine ştiţi acesta este un alt punct al Pactului pentru Basarabia care a fost atins de către noi. Vedeţi majoritatea covârşitoare din parlament şi nu are rost să mai purtăm alte discuţii. Mare parte din acei oameni au auzit de Basarabia în campania electorală iar acum din parlament fac ceea ce trebuie: respectă înţelegerea.

 

1 COMENTARIU

  1. E CLAR UNIREA E FACUTA DE ILUSTRII NOSTRII INAINTASI LA 1918 noitrebuie sa o luam…dacii basarabeni treceti PRUTU ..VEZI SI MELODIA LUI PALADI DORUL BASARABIEI..noi toti plingem aici in tara ..vai mama voastra prin ce ati trecut …ASA CA mama voastra indurerata iubitoare va asteapta cu brate deschise…..

LĂSAȚI UN MESAJ