#35! Localitatea Cenac din Rep. Moldova spune „DA!” Unirii cu România

0
165
  1. #35! Localitatea Cenac din Rep. Moldova spune „DA!” Unirii cu România

Satul Cenac din raionul Cimișlia este a 35-a localitate din Republica Moldova care votează o Declarație de Unire cu România.

http://infoprut.ro/49292-35-localitatea-cenac-din-rep-moldova-da-unirii-cu-romania.html

 

  1. Băsescu, despre unirea cu R. Moldova: ”A început. 34 de localități au votat în consiliile locale”

Liderul PMP Traian Băsescu scrie, pe Facebook, că „a început Unirea”, precizând că, până în acest moment, 34 de localităţi din Republica Moldova au votat în consiliile locale unirea cu România.

A început Unirea! Acum, când postez, 34 de localităţi din Republica Moldova au votat în consiliile locale Unirea cu România. Au fost emise Hotărâri semnate de primari şi de consilierii locali. Alooooo! Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Palatul Parlamentului! Se aude? A început Unirea!”, scrie Traian Băsescu.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/basescu-despre-unirea-cu-republica-moldova-a-inceput-34-de-localitati-au-votat-in-consiliile-locale.html

 

  1. Parteneriat educaţional între Casa Corpului Didactic Suceava şi Muzeul Bucovinei

Casa Corpului Didactic (CCD) „George Tofan” Suceava şi Muzeul Bucovinei Suceava au dezvoltat mai multe colaborări rodnice, potrivit reprezentanţilor CCD, perspectiva unui parteneriat durabil între cele două instituţii bazându-se, de la bun început, pe transparenţă şi comunicare continuă.

https://www.monitorulsv.ro/Local/2018-02-17/Parteneriat-educational-intre-Casa-Corpului-Didactic-Suceava-si-Muzeul-Bucovinei

 

  1. Opera Română Craiova va fi reabilitată prin Programul Centenar

Opera Română Craiova şi-a găsit, în sfârşit, salvarea. Sediul în care funcţionează instituţia de cultură, parte componentă a Colegiului Naţional „Carol I”, va fi reabilitat cu fonduri de la bugetul de stat, prin programul Centenar. Reprezentanţii Primăriei Craiova au confirmat că toată documentaţia legată de reabilitarea acestui obiectiv a fost solicitată şi transmisă, încă de săptămâna trecută, către Compania Naţională de Investiţii (CNI). Ca şi în cazul stadionului, CNI se va ocupa în întregime de proiect, de la organizarea licitaţiei şi până la terminarea efectivă a lucrărilor.

http://www.cvlpress.ro/17.02.2018/opera-romana-craiova-va-fi-reabilitata-prin-programul-centenar/

 

  1. Valeriu Munteanu ar putea fi noul candidat PL la funcția de Primar General al mun. Chișinău

Valeriu Munteanu, ex-ministrul Mediului ar putea fi noul candidat PL la fotoliul Primăriei în alegeriile municipale din primăvara acestui an. Cel puțin asta suțin surse demne de încredere scrie 10tv.md.

https://www.timpul.md/articol/breaking-news—-valeriu-munteanu-ar-putea-fi-noul-candidat-pl-la-funcia-de-primar-general-al-mun–chiinau-127490.html

 

  1. Banca Mondială oferă suplimentar 10 milioane de dolari pentru reforma educaţiei din Republica Moldova

Reforma sistemului de învăţământ din Republica Moldova va beneficia de o finanţare adiţională de 10 milioane de dolari. Consiliul director al Băncii Mondiale a aprobat o decizie în acest sens vineri, 16 februarie, se spune într-un comunicat de presă al instituţiei.

http://tvrmoldova.md/economic/banca-mondiala-ofera-suplimentar-10-milioane-de-dolari-pentru-reforma-educatiei-din-republica-moldova/

 

  1. Filmuleţ de promovare a Campaniei „Donează o carte pentru copiii din regiunea transnistreană”

Campania „O carte pentru educaţia ta” cu genericul „Donează o carte, investeşte în viitor” a fost lansată la 15 februarie de Biroul politici de reintegrare. Acţiunea va dura până la sfârşitul lunii martie 2018 şi îşi propune să vină în sprijinul elevilor şi al altor copii din stânga Nistrului.

http://tvrmoldova.md/cultura/video-filmulet-de-promovare-a-campaniei-doneaza-o-carte-pentru-copiii-din-regiunea-transnistreana/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ