40000 de basarabeni au vizitat România pentru prima dată

0
144
  1. Proiectul „Cunoaşte-ţi Ţara” aduce vizitatori basarabeni la Timişoara

50 de basarabeni vizitează  în aceste zile, Timișoara în cadrul proiectului „Cunoaşte-ţi ţara”.

Cetățenii moldoveni  au venit la iniţiativa unei asociații care militează pentru unirea României cu Moldova.

Reprezentantul organizației, Cătălin Holciu, spune că până acum peste 40 de mii de oameni au ajuns în țara noastră.

http://radiotimisoara.ro/2016/09/07/proiectul-cunoaste-ti-tara-aduce-vizitatori-basarabeni-la-timisoara/

 

  1. 40000 de basarabeni au vizitat România pentru prima dată

Cu ajutorul proiectului ”Vizitează-ți țara”!, un grup de peste 50 de basarabeni a avut ocazia să vină pentru prima dată în România. Una dintre destinațiile principale vizate de către organizatorii proiectului a fost chiar Timișoara. Proiectul are ca scop aducerea basarabenilor împreună cu românii și cunoașterea țării mamă. Vizitatorii au posibilitatea să își cunoască originile, să interacționeze cu cetățeni români, în aceeași limbă. Locuitorii de peste Prut susțin că se înțeleg foarte bine cu gazdele din Banat, mai ales că au un numitor comun, dialectul.

http://www.banatulazi.ro/40-000-de-basarabeni-au-vizitat-romania-pentru-prima-data-video/

 

  1. Elevi din Republica Moldova, premiați la Olimpiada Internațională de Lectură din România

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut la Olimpiada Internațională de Lectură din România o medalie de aur, o mențiune și premii speciale.

http://infoprut.ro/45117-elevi-din-republica-moldova-premiati-la-olimpiada-internationala-de-lectura-din-romania.html

 

  1. MAI protejează identitatea membrilor trupei Carla’s Dreams: Datele au caracter personal

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reacţionează după ce presă rusă a dezvăluit identitatea membrilor trupei Carla’s Dreams, anunţând pe Facebook că aceştia au intrat în ţară cu documente valabile însă că în România datele personale sunt protejate prin lege.

http://www.mediafax.ro/social/mai-protejeaza-identitatea-membrilor-trupei-carla-s-dreams-datele-au-caracter-personal-15672097

 

  1. Ministerul de Interne al României precizează că NU va dezvălui identitatea membrilor formației Carla’s Dreams

„Am fost întrebați dacă putem să confirmăm identitatea membrilor trupei Carla’s Dreams din fotografiile recent apărute în spațiul virtual. Vă spunem că informațiile referitoare la o persoană (nume, imagine, adresă, informații bancare, informații medicale etc.) sunt date cu caracter personal, iar în România legea protejează dreptul la viața intimă, familială și privată a tuturor persoanelor’, menționează oficialii MAI, citați de Agerpres.

http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/timp-liber/ministerul-de-interne-al-romaniei-precizeaza-ca-nu-va-dezvalui-identitatea-membrilor-formatiei-carla-s-dreams-427416

 

  1. PMP caută candidaţi pentru Diaspora: Ce trebuie să îndeplinească

„Pentru a obţine nominalizarea, candidatul va îndeplini trei condiţii esenţiale: va fi sau va deveni membru al PMP şi îşi va asuma linia politică a PMP, partid de dreapta, membru al PPE, promotor al Unirii României cu R. Moldova, va elabora un proiect politic destinat românilor de peste hotare, cu soluţii concrete care urmează a fi promovate şi implementate în calitatea ulterioară de deputat sau senator PMP în Parlamentul României şi îşi va crea o echipă de campanie formată din minimum 20 de membri”, se arată în comunicatul PMP. Campania de selecţie a candidaţilor începe de miercuri şi se termină pe 27 septembrie.

http://www.stiripesurse.ro/pmp-cauta-candidati-pentru-diaspora-ce-trebuie-sa-indeplineasca_1150654.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ