#45 pentru România Mare. Gura Galbenei a semnat Declarația de UNIRE

0
263
  1. #45 pentru România Mare. Gura Galbenei a semnat Declarația de UNIRE

Numărul localităţilor care au semnat Declaraţia de Unire cu România a ajuns la 45. Consiliului Local Gura Galbenei din raionul Cimișlia a semnat astăzi actul de Unire cu Țara.

Pe rețelele de socializare, primarul Victor Stîna, scrie „Basarabia românească, în spirit și în trup, devine românească în lege și cuvânt, de acum înainte viitorul românismului este predestinat înfloririi sub culorile marelui tricolor”. Acesta își începe postarea cu citatul lui  A.I. Cuza: ,,Prefer să mor în mocirlă într-o Românie Mare, decât în paradisul unei Românii mici”.

http://10tv.md/2018/02/22/45-pentru-romania-mare-gura-galbenei-semnat-declaratia-de-unire/

 

  1. Curent unionist la Primăria Blândeşti

După comunele din Republica Moldova care au proclamat unirea cu România, curentul unionist începe să se facă simţit şi în administraţia locală din partea stângă a Prutului.

Un consilier local liberal dintr-o comună a judeţului Botoşani a depus un proiect de hotărâre pentru ca această comunitate să declare unirea cu Basarabia.

Este vorba despre omul de afaceri Ducu Bucşinescu, cel care deţine Pensiunea „Fată Verde” în Şoldăneşti, şi care a depus proiectul în calitate de consilier local al comunei Blândeşti.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/curent-unionist-la-primaria-blandesti–217420327.html

 

  1. Declarație de solidaritate cu primarii din Basarabia, asumată de Primăria comunei Hodac pentru REÎNTREGIREA ROMÂNIEI

Declarația a fost adresată Președinției, Parlamentului și Guvernului României. Redăm, integral, textul acestei declarații.

https://www.punctul.ro/declaratie-de-solidaritate-cu-primarii-din-basarabia-asumata-de-primaria-comunei-hodac-pentru-reintregirea-romaniei/

 

  1. Victorie a limbii române în UTA Găgăuzia!

Peste 230 de copii din zece grădinițe ale UTA Găgăuzia vor fi parte a unui program de învățare simultană a limbilor română și găgăuză. Inițiativa aparține Asociației Naționale a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) și se va derula în parteneriat cu Executivul de la Comrat. De program vor beneficia și părinții preșcolarilor.

http://infoprut.ro/49331-victorie-limbii-romane-gagauzia.html

 

  1. Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă au SEMNAT Declarația de Unire cu România

Colonița, satul de baștină al desidentului politic Gheorghe Ghimpu, al poetului Simion Ghimpu și al politicianului Mihai Ghimpu a votat în această seară Declrația de Unire cu România.

https://www.timpul.md/articol/ultima-ora-mihai-ghimpu-i-dorin-chirtoaca-au-semnat-declaraia-de-unire-cu-romania-127660.html

 

  1. Domnitorii se reîntorc! Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza, ridicați pe soclu la Călărași

Executivul a aprobat edificarea busturilor domnitorilor Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza. Acestea vor fi instalate în Scuarul Domnitorilor din str. Biruinței 1/1, orașul Călărași. Cheltuielile vor fi acoperite din donații și sponsorizări, transmite IPN.

http://10tv.md/2018/02/22/domnitorii-se-reintorc-mihai-viteazul-si-alexandru-ioan-cuza-ridicati-pe-soclu-la-calarasi/

 

  1. Socialiştii îi numesc „Trădători de neam şi ţară” pe cei care au votat declaraţiile de unire cu Româniaâ

Socialiştii moldoveni continuă atacurile la adresa unioniştilor din Republica Moldova. Mai nou, aceştia ar fi început să distribuie pliante prin sate, care reprezintă copiile declaraţiilor simbolice de unire semnate de mai multe primării din ţară, pe care este scris: „Trădători de neam şi ţară”.

http://adevarul.ro/moldova/politica/socialistii-numesc-tradatori-neam-tara-cei-votat-declaratiile-unire-romania-1_5a8e909cdf52022f75d8a45e/index.html

 

  1. Aradul se înfrățește cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova

Președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, va semna în luna martie acordul de cooperare cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova! În anul Centenarului Marii Uniri, Aradul oficializează relația cu Raionul Ialoveni, după câțiva ani de contacte administrative.

http://radioresita.ro/285131/aradul-se-infrateste-cu-raionul-ialoveni-din-republica-moldova

 

  1. Ministerul de Externe din România reacționează la acuzele PSRM și președinției R.Moldova

În urma atacurilor PSRM și preșidenției Republicii Moldova la adresa consulului român la Bălți, redacția Deschide.md a solicitat Ministerul Afacerilor Externe al României un punct de vedere asupra acestor acuzații. Urmare a solicitării Deschide.md, MAE al României susține că informațiile din spațiul public privind activitatea consulului României la Bălți, Mihai Baciu, „se înscriu într-o logică specifică campaniei electorale locale” și, continuă comunicatul diplomației românești, se observă „intensificarea în anumite cercuri politice din Republica Moldova a retoricii îndreptate împotriva României”.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/26812/Ministerul-de-Externe-din-Rom%C3%A2nia-reac%C8%9Bioneaz%C4%83-la-acuzele-PSRM-%C8%99i-pre%C8%99edin%C8%9Biei-RMoldova.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ