500 de copii din diaspora vor învăța mai ușor limba română: Ce cadou le face Guvernul Republicii Moldova

0
82
  1. 500 de copii din diaspora vor învăța mai ușor limba română: Ce cadou le face Guvernul Republicii Moldova

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Guvernul Republicii Moldova donează în diasporă, prin intermediul Biroului relații cu diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat, 500 de abecedare „Albinuța”, semnate de Grigore Vieru, copiilor născuți în afara hotarelor. Scopul acțiunii constă în încurajarea copiilor din diasporă să învețe limba română și, astfel, să dezvolte legături emoționale cu țara de origine a părinților lor.

http://independent.md/500-de-copii-din-diaspora-vor-invata-mai-usor-limba-romana-ce-cadou-le-face-guvernul-republicii-moldova/

 

  1. Copilărie în singurătate: Mii de copii din Republica Moldova au părinții plecați peste hotare

Conform datelor Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, în anul 2016 au fost luaţi la evidenţă 4.448 copii rămaşi fără îngrijire părintească, ceea ce este cu 6,6% mai mult față de anul precedent. Fiecare al treilea copil are vârsta de 7-10 ani (30,8%), iar 76,2% sunt copii din mediul rural.

http://independent.md/copilarie-singuratate-mii-de-copii-din-republica-moldova-au-parintii-plecati-peste-hotare/

 

  1. Motivul pentru care emigrează tinerii din Rep. Moldova, în viziunea premierului Filip

Premierul de la Chișinău Pavel Filip  este convins că tinerii din Republica Moldova pleacă peste hotare pentru că nu au oportunitatea de a-și cumpăra o locuință. În acest sens, șeful Executivului a găsit și o soluție: programul „Prima casă”.

http://infoprut.ro/47366-motivul-pentru-care-emigreaza-tinerii-din-rep-moldova-in-viziunea-premierului-filip.html

 

  1. Încă un oficial rus a fost expulzat din Republica Moldova, afirmă separatiștii de la Tiraspol

Adjunctul șefului Centrului analitic al Guvernului rus, Gleb Pokatovici, a fost reținut în această dimineață, pe 1 iunie, pe aeroportul Chișinău și expulzat în Federația Rusă, potrivit unui comunicat difuzat de autoritățile separatiste de la Tiraspol.

Oficialul rus ar fi urmat să realizeze un audit financiar-economic, în cadrul unui program de colaborare între Federația Rusă și administrația transnistreană, scrie „Novosti PMR”.

http://radiochisinau.md/inca-un-oficial-rus-a-fost-expulzat-din-republica-moldova-afirma-separatistii-de-la-tiraspol—51312.html

 

  1. Presa italiană despre locurile turistice din Republica Moldova: ”Este o bucățică de Europă nedescoperită”

Turismul și zonele turistice din Republica Moldova au ajuns nu o singură dată în vizorul presei internaționale. Deși nu avem prea multe atracții turistice, acestea sunt lăudate de către turiștii străini. 

De această dată, în vizorul presei italiene au ajuns numeroase obiective turistice din țara noastră precum Orheiul Vechi, Mănăstirile Saharna, Țîpova și altele.

http://bani.md/presa-italiana-despre-obiectivele-turistice-din-republica-moldova-exista-o-bucatica-de-europa-nedescoperita—93772.html

 

  1. Președintele cărui stat este Igor Dodon?

Liderii separatiști de la Tiraspol îl percep pe președintele moldovean pro-rus, Igor Dodon, ca pe un aliat în efortul lor de a zădărnici tentativa Chișinăului și Kievului de a opri contrabanda prin „frontiera spartă” moldo-ucraineană de pe segmentul transnistrean. Șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, i-a cerut anterior lui Igor Dodon să intervină în această chestiune, iar Dodon a promis că va încerca să soluționeze problema.

http://www.dw.com/ro/pre%C8%99edintele-c%C4%83rui-stat-este-igor-dodon/a-39079342

 

  1. Schimbări în sectorul energetic: Romgaz vrea să exporte gaze, pentru că nu are ce face cu producția

Compania de stat Romgaz are în plan să exporte o parte din producția realizată, pentru a-și menține sondele în funcțiune, în condițiile în care pe piața internă nu poate rezista cu prețurile joase actuale.

Piețele potențiale de export sunt Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, dar și Croația, a declarat Dan Paul Ștefănescu, director de explorare și producție în cadrul companiei.

http://romanialibera.ro/economie/companii/corespondeta-de-la-bruxelles–schimbari-in-sectorul-energetic–romgaz-vrea-sa-exporte-gaze–pentru-ca-nu-are-ce-face-cu-productia-452177

 

  1. Șalaru face dezvăluiri despre diplomații ruși expulzați din Republica Moldova: „Sunt ofițeri ai serviciilor secrete rusești”

„Încă din anul 2015 am cerut MAEIE să ia atitudine față de acțiunile diplomaților ruși de susținere a separatismului transnistrean, de ațâțare a acțiunilor separatiste din Găgăuzia, de spionaj sau de finanțare a unor acțiuni specifice războiului hibrid. În 2015 am dispus ruperea legăturilor Ministerului Apărării cu fostul atașat militar rus. De asemenea, în 2016 i-am atras atenția actualului atașat militar, Igor Dobvnea, să nu mai gireze acțiunile separatiștilor din Transnistria și am cerut MAEIE să ia măsuri împotriva sa”, anunță Șalaru pe o rețea de socializare.

http://independent.md/salaru-face-dezvaluiri-despre-diplomatii-rusi-expulzati-din-republica-moldova-sunt-ofiteri-ai-serviciilor-secrete-rusesti/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ