Un lider politic de la Chișinău explică de ce ajută România Republica Moldova

0
203
  1. Un lider politic de la Chișinău explică de ce ajută România Republica Moldova

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, consideră că România ajută Republica Moldova pentru că în stânga Prutului trăiesc români. De asemenea, politicianul susține că România se află în cea mai bună poziție să  impună ordine în Republica Moldova. Liderul PAS a atras atenția asupra propagandei rusești în Republica Moldova.

Kremlinul încearcă și reușește, în anumită măsură, să inducă în eroare anumite categorii de cetățeni: cei cărora le este frică de NATO, cei care cred că România este dușman. Așa prezintă presa rusească – NATO înseamnă război. Sau că România este cea mai mare problemă a Republicii Moldova, nu guvernarea proastă de la Chișinău”, a punctat Maia Sandu.

http://infoprut.ro/47507-lider-politic-chisinau-de-ce-ajuta-romania-republica-moldova.html

 

  1. Colaborare economică în Cornova

Administrația orașului Ștefănești a semnat acordul de colaborare cu omologii săi din localitatea Cornova, din raionul Ungheni, Republica Moldova.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/colaborare-economica-in-cornova–217392945.html

 

  1. Un radio din Republica Moldova vrea să treacă Prutul

Un radio cu acoperire nationala din Republica Moldova, detinut de un om de afaceri moldovean care desfasoara afaceri si in Romania, vrea sa se extinda in tara noastra.

Postul Radio Plai, care functioneaza in Chisinau din anul 2009, a solicitat astazi de la CNA sapte frecvente de difuzare in Romania. Este vorba de frecventele scoase la concurs de CNA in orasele Iasi, Putna, Suceava si Vatra Dornei.

 

https://www.paginademedia.ro/2017/06/concurs-radio-2017-un-radio-din-republica-moldova-vrea-sa-treaca-prutul

 

 

  1. Arădeanul Antoniu Martin a condus delegaţia economică din Republica Moldova

 

Preşedintele pentru România al Centrului Interregional de Advocacy şi Diplomaţie, dr. Antoniu Martin, a condus o delegaţie economică în Republica Moldova.

http://adevarul.ro/locale/arad/aradeanul-antoniu-martin-condus-delegatia-economica-republica-moldova-1_5948bdca5ab6550cb850726c/index.html

 

  1. Dumitru Vicol: Suntem pe calea de a deveni un stat falit, dar există speranța în alegerile din 2018

Basarabeanul și strategistul la Banca Societe Generale CIB, Dumitru Vicol, susține că Republica Moldova este pe calea de a deveni un stat falit.

Acesta a menționat că mai are speranță în Uniunea Europeană, în România.

http://unimedia.info/stiri/video-dumitru-vicol-suntem-pe-calea-de-a-deveni-un-stat-falit–dar-exista-speranta-in-alegerile-din-2018-135043.html

 

  1. UE cere R. Moldova să respecte autoritatea Comisiei de la Veneția

Uniunea Europeană a anunțat că împărtășește criticile Comisiei de la Veneția și oficiului pentru alegeri OSCE privind inițiativa schimbării sistemului de vot în Moldova. Într-o declarație a purtătoarei de cuvânt a serviciului pentru acțiune externă, Maja Kocijancic, se spune că UE împărtășește opinia că „asemenea schimbare fundamentală, deși este prerogativa suverană a țării, nu este recomandabilă în momentul actual”. „Ne așteptăm ca autoritățile Republicii Moldova să respecte autoritatea Comisiei de la Veneția”, se mai spune în declarația dată publicității luni la Bruxelles. Tot ieri, ministrul de externe Andrei Galbur, la o reuniune cu miniștrii de externe din țările Parteneriatului Estic, la Luxemburg, a reiterat poziția spicherului Andrian Candu, care a spus că Moldova va ține seama doar de „recomandările tehnic-juridice” ale Comisiei.

https://www.europalibera.org/a/28565824.html

 

  1. NATO şi UE vor să întărească capacitatea de apărare a Republicii Moldova

NATO şi Uniunea Europeană îşi anunţă intenţia că, în cadrul unui plan comun de acţiuni vor să întărească capacitatea de apărare şi rezistenţă la provocările externe a Republicii Moldova, Bosniei şi Herţegovinei şi Tunisiei.

http://adevarul.ro/moldova/politica/nato-ue-vor-intareasca-capacitatea-aparare-republicii-moldova-1_59482f335ab6550cb84ccc3b/index.html

 

  1. Istoriografia românească privind Marea Unire din 1918

În numărul precedent al revistei Historia a fost publicat un studiu privind istoriografia românească de după 1918 despre Marea Unire din 1918, în care s-au făcut referiri și la perioada cuprinsă între 1948 – 1989. Răspunzând intereselor cititorilor, publicăm în acest număr o analiză a istoriografiei din anii 1948-1964 și 1964 – 1989 referitoare la Marea Unire, pentru ca aceștia să-și formeze o imagine mai cuprinzătoare asupra acestei teme.

https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/istoriografia-romaneasca-privind-marea-unire-din-1918

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ