6 motive să vizitezi Republica Moldova

0
142

 

  1. Victor Juc: Declarațiile lui Dodon exprimă subordonarea față de Rusia. Nici Putin nu i-a acordat credit

Vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe a Moldovei, Victor Juc, susține că declarațiile pe care le-a făcut președintele Igor Dodon  la Moscova au fost pentru a demonstra cultura de subordonare față de Federația Rusă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

http://unimedia.info/stiri/video-victor-juc-declaratiile-lui-dodon-exprima-subordonarea-fata-de-rusia–nici-putin-nu-i-a-acordat-credit-127061.html

 

  1. 6 motive să vizitezi Republica Moldova

Republica Moldova este una dintre cele mai puțin vizitate țări din Europa, dar asta nu înseamnă că nu este o destinație fascinantă, plină de locuri minunate care așteaptă să fie descoperite. Unul dintre vecinii României, Republica Moldova se mândrește cu o mulțime de peisaje naturale minunate, mănăstiri fermecătoare și crame excelente. Această mică țară este o alegere excelentă pentru turiștii interesați de experiențe noi, într-un loc superb care, cel puțin deocamdată, nu a fost invadat de mulțimi de turiști. Iată 6 motive să vizitezi Republica Moldova!

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/turism/6-motive-sa-vizitezi-republica-moldova–217366143.html

 

  1. Premiile de Excelenţă pentru Românii din Comunităţile Istorice se vor acorda luni, într-o gală la Teatrul Naţional

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român (ICR), prin Direcţia Români din Afara Graniţelor, cu sprijinul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni (Ministerul Românilor de Pretutindeni). Demersul vizează recunoaşterea personalităţilor şi proiectelor marcante din comunităţile româneşti de dincolo de graniţele ţării, din vecinătatea României şi Balcani. În cadrul ceremoniei vor fi premiate personalităţi culturale, intelectuali de marcă, jurnalişti, tineri implicaţi în mod activ în mediul asociativ românesc din vecinătate, vârfuri ale comunităţilor româneşti din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, Albania, lideri ai unor asociaţii româneşti care militează pentru respectarea drepturilor comunităţilor româneşti din afara hotarelor ţării, contribuind astfel la strângerea legăturilor dintre românii de pretutindeni. Va fi premiată excelenţa în comunităţile româneşti şi contribuţia unor personalităţi ale vieţii socioculturale din cadrul acestor comunităţi la păstrarea identităţii naţionale, prin promovarea limbii şi culturii române în ţările de reşedinţă, potrivit unui comunicat de presă al ICR.

http://adevarul.ro/cultura/istorie/premiile-excelenta-romanii-comunitatile-istorice-vor-acorda-luni-intr-o-gala-teatrul-national-1_588dd8f15ab6550cb8e6be70/index.html

 

  1. CONCURS de pictură în România, inclusiv pentru copiii din R.Moldova

Salonul de Pictură „ARTE MICI” (eveniment clandestin de formă, pată şi culoare) este organizat de Florin Preda-Dochinoiu, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MOTRU, CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI MOTRU, Asociaţia „ŢARA NOASTRĂ, CASA NOASTRĂ”, A.C.S.R.P.P., Cotidianul „GORJEANUL” şi Publicaţia ,,GAZETA DE MÂINE (spaţiu liber pentru curajul românilor de pretutindeni)“, urmând ca până la 25 martie 2017, când are loc ceremonia de premiere, să se alăture organizatorilor şi alţi parteneri.

Această ediţie este deschisă artiştilor români, de pretutindeni şi din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 3 şi 15 ani, fiind organizată pe trei grupe (3-6 ani, 7-10 ani şi 11-15 ani) numai pentru secţiunea PICTURĂ (acuarelă, tempera, guaşe, acrylic, ulei şi tehnică mixtă).

http://radiochisinau.md/concurs-de-pictura-in-romania-inclusiv-pentru-copiii-din-rmoldova—44913.html

 

  1. Medici din Rep. Moldova vor să lucreze în România

Medici dentişti din Republica Moldova şi Ucraina au solicitat drept de liberă practică în România, în judeţul Suceava.

http://infoprut.ro/46418-medici-din-rep-moldova-vor-sa-lucreze-romania.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ