60 de tineri pedalează pentru Unire. Veşti bune pentru moldovenii cu cetăţenie română

0
116
  1. 60 de tineri pedalează pentru Unire

Peste 60 de tineri au început vacanța pe două roți. Aceștia au pornit miercuri dimineață prin satele Republicii Molodva pentru a promova beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România. Organizatorul acțiunii este Mișcarea Civică Tinerii Moldovei.

Startul campaniei a fost dat miercuri, ora 8.00, de la „kilometrul zero”, din fața sediului central al ÎS „Poșta Moldovei”.

http://today.md/ro/news/social/8733

 

  1. La 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, ICR organizează două concerte la Cahul și Bălți

În contextul celebrării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, eveniment istoric de importanţă naţională, Institutul Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, va organiza în Basarabia două evenimente culturale care vor reuni pe aceeași scenă artiști de pe ambele maluri ale Prutului.

Programul cuprinde un concert susținut la Palatul de Cultură din Cahul în data de 25 martie 2016, începând cu orarele 18, de către Paula Seling și trupa sa.

La Bălți, pe 26 martie de la ora 18, va avea loc un concert susținut de Cătălin Josan, Alex Calancea Band și Cristofor Aldea Teodorovici Orchestra, la Teatrul Național Vasile Alecsandri din localitate.

http://www.timpul.md/articol/la-98-de-ani-de-la-unirea-basarabiei-cu-romania-icr-organizeaza-doua-concerte-la-cahul-i-bali-89446.html

 

  1. Transnistria: formatul problemei și posibile soluții

În perioada 27-29 mai, la Sibiu, s-a desfășurat Conferința Internațională Relații Internaționale, Științe Politice și Studii de Securitate, organizată de Universitatea „Lucian Blaga”. Conferința este la cea de-a X-a ediție, iar în cadrul acesteia, deja de 4 ani are loc un workshop dedicat conflictului transnistrean. Anul acesta, workshop-ul s-a intitulat „Transnistria: formatul problemei și posibile soluții”. Și de data aceasta, la Sibiu, s-au reunit o parte din membrii Comisiei Unificate de Control a Republicii Moldova și mai multe persoane din diferite domenii sociale din Republica Moldova și regiunea transnistreană, persoane care au posibilitatea de a se implica în rezolvarea conflictului.

http://infoprut.ro/44237-transnistria-formatul-problemei-si-posibile-solutii.html

 

  1. Scriitorul argeșean Mihail Soare, lansare de carte la Chișinău

Scriitorul argeșean Mihail Soare și-a lansat cea de-a șaptea sa carte, antologia personală „Zavera îngerilor”, cu subtitlul „trei mii și ceva de zile și nopți de poezie” (Editura Betta București, 2016) la Chișinău, organizatorii evenimentului fiind Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău și Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”.

http://www.argesplus.ro/scriitorul-argesean-mihail-soare-lansare-de-carte-la-chisinau/

 

  1. O sută de copii din diasporă și R. Moldova vor participa la programul DOR 2016

Copii originari din Republica Moldova, stabiliți cu traiul în 14 țări, au fost selectați să participe la Programul DOR – „Diaspora. Origini. Reveniri”, organizat în perioada 20-28 august 2016.

Potrivit Serviciului de presă al Biroului Relații cu Diaspora /BRD/, aceștia vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întîlniri cu diverse personalități din țară. Programul DOR se desfășoară al patrulea an consecutiv sub patronajul Prim-ministrului Republicii Moldova.

La DOR 2016 vor participa copii și adolescenți din Italia, Portugalia, Spania, Grecia, România, Ucraina, Irlanda, Marea Britanie, Austria, Elveția, Franța, Cehia, Belgia, Federația Rusă și Republica Moldova. În total, pentru participare la program s-au înregistrat 191 de persoane, dintre care au fost selectați o sută.

http://www.timpul.md/articol/o-suta-de-copii-din-diaspora-i-r–moldova-vor-participa-la-programul-dor-2016-93525.html

 

  1. Cioloş: Am discutat cu preşedintele Moldovei despre pregătirea acordării primei tranşe de împrumut

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri, la Sofia, că a discutat cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, ambii prezenţi la Summitul Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, despre pregătirea acordării primei tranşe de împrumut pe care Guvernul României l-a promis anul trecut statului moldovean.
http://adevarul.ro/moldova/actualitate/ciolos-discutat-presedintele-moldovei-despre-pregatirea-acordarii-primei-transe-imprumut-1_574f0d925ab6550cb888a2eb/index.html

 

 

  1. Veşti bune pentru moldovenii cu cetăţenie română

Începând de astăzi, moldovenii care au cetăţenie română vor putea munci fără restricţii în Elveţia. Potrivit Mesager, de astăzi intră în vigoare legea adoptată de către Guvernul de la Berna, ce prevede anularea tuturor restricţiilor pe piaţa muncii impuse cetăţenilor din România şi Bulgaria.

Totuşi, autoritățile au anunţat că interdicțiile vor putea fi reintroduse dacă numărul celor care dețin pașapoarte românești și bulgare va depăși cu 10 la sută media ultimilor trei ani.

Elveția nu este membră a Uniunii Europene, însă face parte din spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

http://stirimd.net/?p=8330

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ