700 volume DONATE de Biblioteca ”V.A. Urechia”, în două localităţi din Basarabia

0
101
  1. 700 volume DONATE de Biblioteca ”V.A. Urechia”, în două localităţi din Basarabia

O donaţie substanţială de carte românească, oferită de Biblioteca Judeţeană “V. A. Urechia” din Galaţi, a ajuns, recent, în Republica Moldova, în bibliotecile din două localităţi basarabene în care instituţia gălăţeană de cultură a mai făcut donaţii.

Astfel, delegaţia de bibliotecari condusă de managerul bibliotecii noastre, Zanfir Ilie, a transportat peste graniţă încă 700 de volume de carte, pentru copii şi de beletristică în general, un transport împărţit frăţeşte între două biblioteci unde instituţia gălăţeană are filiale.

La Biblioteca Publică Raională „Andrei Ciurunga” din Cahul, grupul gălăţean a fost primit cu multă căldură de directoarea instituţiei, Rodica Dermenji. Aceeaşi primire prietenească a fost şi la Giurgiuleşti, la filiala deschisă în sediul Bibliotecii Liceului „Mihail Sadoveanu”. Acolo au fost întâmpinaţi de directoarea bibliotecii, Crina Negrea.

http://www.viata-libera.ro/vlg-cultura/81481-700-volume-donate-de-biblioteca-urechia-in-doua-localitati-din-basarabia

 

  1. Unionistii din Actiunea 2012 au poposit la Bârlad, în drum spre Chisinãu!

BASARABIA E ROMÂNIA… Platforma Unionistã Actiunea 2012 a popsit, pentru câteva ore, la Bârlad, ieri, fiind în drum spre Chisinãu. Circa 30 de unionisti, care au sosit cu un autocar, s-au oprit la Bârlad, unde au fost întâmpinati de responsabilul Actiunea 2012 pe judetul Vaslui, Paul Munteanu, asistent medical la SAJ Vaslui, si de Nelu Racovitã, un bârlãdean sufletist, care detine un mic bar, unde i-a invitat la un sandwich, o prãjiturã si o cafea fierbinte pe unionistii care erau în drum spre Chisinãu, pentru a participa la Adunarea Generalã a Platformei Unioniste Actiunea 2012. Zeci de bârlãdeni au donat cãrti participând la actiunea “Doneazã o carte pentru un frate”, iar cele peste 200 de volume strânse de Nelu Racovitã au fost trimise ieri, odatã cu unionistii, la fratii din Basarabia.

http://www.vremeanoua.ro/unionistii-din-actiunea-2012-au-poposit-la-barlad-in-drum-spre-chisinau

 

  1. „Suntem oștenii lui Ștefan cel Mare”


– Când „v-ați îndrăgostit” de Basarabia?

– Total și definitiv pe 11 iulie 2015. Eu sunt moldoveancă de la Tecuci, iar bunicul meu, din partea mamei, e de la Cudalbi. Când eram mică, el ne povestea, mie și surorii mele, despre Ștefan cel Mare, atât de frumos și în detalii, încât eu am crezut că voievodul a fost prietenul lui ani buni. Toate amintirile astea legate de povestirile bunicului despre Ștefan cel Mare mi s-au declanșat pe 11 iulie la Podul de Flori de la Ungheni. Nu pot să zic că până atunci nu iubeam Basarabia, pentru că am participat la strângere de bani pentru medicamente, apă și alte lucruri, pe care le-am trimis aici, înainte de Marș. Când i-am văzut pe acei tineri cum au venit pe dedesubtul Podului, iar pe noi, cei care îi așteptam, abia de ne-au lăsat să-i vedem, și când au strigat „Suntem oștenii lui Ștefan cel Mare, ne primiți acasă?!”, am plâns și am fost extrem de emoționați.

http://www.timpul.md/articol/suntem-otenii-lui-tefan-cel-mare–98137.html

 

  1. Ce a spus Pavel Filip la Adunarea ONU despre conflictul transnistrean

Conflictul transnistrean are la bază o falsitate a fundamnetării “ideologice şi politice”, se arată în discursul pe care l-a ţinut şeful Executivului de la Chişinău, Pavel Filip, în cadrul celei de 71-a Adunări Generale a ONU, organizată la New York.

http://infoprut.ro/45259-ce-a-spus-pavel-filip-la-adunarea-onu-despre-conflictul-transnistrean.html

 

  1. Partidul Acțiune și Solidaritate și Uniunea Salvați România devin parteneri

România a „exportat” în Republica Moldova conceptul de DNA. Iar rezultatul s-a văzut săptămâna aceasta, când un adevărat cutremur s-a produs în justiţia din Moldova.

15 judecători şi trei executori judecătoreşti au fost reţinuţi, în urma unor descinderi efectuate de procurorii Anticorupţie şi Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) de la Chişinău, scrie antena3.ro.

CU această ocazie, liderul PAS, Maia Sandu a fost invitata unei emisiuni din România unde a vorbit despre colaborarea în plan politic a partidului său cu USR-ul condus de Nicuşor Dan şi Clotilde Armand.

http://unimedia.info/stiri/partidul-actiune-si-solidaritate-si-uniunea-salvati-romania-devin-parteneri-94832.html

 

  1. Chișinăul anunță că seismul care a zguduit R.Moldova, a avut 6,1 grade

Un seism puternic a avut loc, sâmbătă dimineață, în România, în zona seismică Vrancea. Acesta a fost puternic resimțit și la Chișinău. Conform INFP, citat de Digi24.ro seismul a avut o magnitudine de 5,6 grade și s-a produs la o adâmncime de 112 km, potrivit datelor inițiale. Seismul a avut loc în jurul orei 02:05.

 

http://deschide.md/ro/stiri/social/1104/Un-cutremur-de-56-grade-a-zguduit-Rom%C3%A2nia-%C8%99i-Republica-Moldova.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ