Magazine duty-free la granita romano-romana

0
86

romania moldova duty free� � � Magazinele duty-free de la granitele terestre ale Romaniei cu Ucraina, Serbia si R. Moldova pot fi redeschise. Legislatia care permite functionarea magazinelor fara taxe la granitele Romaniei cu tarile din afara Uniunii Europene a intrat in vigoare, au declarat surse din Ministerul Economiei si Finantelor din Romania (MEF), citate de Agentia DECA-press.
Potrivit presei romanesti, actul normativ prin care a fost respinsa ordonanta de urgenta privind regimul duty-free, aprobata anul trecut, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, astfel ca incepand cu 25 mai a reintrat in vigoare legislatia care permite existenta duty-free-urilor pe granitele terestre.
In relatia cu tarile din UE nu exista frontiera din punct de vedere vamal, pentru ca este spatiu comun, astfel ca va fi posibila numai redeschiderea magazinelor de pe granitele non-UE, cu Ucraina, Serbia si Republica Moldova, adica 32 de magazine.
Pentru fiecare an de functionarea magazinelor prin care sunt comercializate marfuri in regim duty-free trebuie achitata o taxa de 10.000 de euro, autorizatiile fiind eliberate de MEF pentru cinci ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ