80,5 la sută din cetățenii Republicii Moldova, sunt cetățeni români

0
89
  1. 80,5 la sută din cetățenii Republicii Moldova, sunt cetățeni români

80,5 la sută din cetățenii Republicii Moldova, sunt cetățeni români. Moldovenii nu-și dobândesc cetățenia română, dar și-o redobândesc, acesta fiind dreptul lor istoric. Declarațiile au fost făcute de către Președintele Organizației Teritoriale PAS din Chișinău, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii Moldova Live.

https://10tv.md/2018/07/27/video-805-la-suta-din-cetatenii-republicii-moldova-sunt-cetateni-romani/

 

  1. La pas prin România Mare. Marșul Centenar ajunge în Târgoviște

Zeci de kilometri parcurg zilnic participanții Marșului Centenar, iar vremea nu este un impediment în atingerea scopului pe care și l-au propus. Primirea călduroasă a autorităților locale îi încurajează să meargă mai departe.

Participanții mai au de parcurs 6 etape din cele 11. Doritorii se pot alătura marșului prin accesarea site-ului unire2018.ro.

https://10tv.md/2018/07/27/video-la-pas-prin-romania-mare-marsul-centenar-ajunge-in-targoviste/

 

  1. Elevă din Căușeni, în vizită la București: „Suntem același neam”

Peste 45 de elevi și profesori de la liceele ,,Mihai Eminescu” și ,,Alexei Mateevici” din Căușeni, au vizitat zilele acestea România, într-o excursie tematică, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

http://infoprut.ro/50431-eleva-din-causeni-vizita-la-bucuresti-suntem-acelasi-neam.html

 

  1. Concert extraordinar ”Centenarul Marii Uniri ne reuneşte în cânt”, pe Esplanada Dunării de la Brăila

Melodii celebre ale compozitorilor români vor putea fi ascultate pe 4 august, pe Esplanada Dunării de la Brăila, în cadrul concertului extraordinar „Centenarul Marii Uniri ne reuneşte în cânt”.

Vor cânta participanţii la cursurile de Măiestrie artistică, Master Classes, oferite la Brăila, între 30 iulie şi 5 august, de soprana Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclee”.

http://tvrmoldova.md/centenar/concert-extraordinar-039-039-centenarul-marii-uniri-ne-reuneste-in-cant-039-039-pe-esplanada-dunarii-de-la-braila/

 

  1. Salina Turda a demarat un proiect dedicat Centenarului în colaborare cu tineri din Republica Moldova

Evenimentul este realizat în colaborare cu Teatrul Aureliu Manea Turda. Participanți, tineri din centrele de tineret din Sibiu și din împrejurimile Sibiului și din Republica Moldova.

În activitate sunt implicați 40 de tineri din România si din Republica Moldova care lucrează în aceste zile la expoziția fotografică intitulată “Unirea văzută din Moldova și Romania”, în cadrul proiectului “Un veac de tinerețe”, organizat pana în data de 27 iulie de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret din Sibiu și Asociația Obștească a Copiilor și Tineretului “Moștenitorii” din Bălți, Republica Moldova.

https://turdanews.net/general/general/145-salina-turda/56133-salina-turda-a-demarat-un-proiect-dedicat-centenarului-in-colaborare-cu-tineri-din-republica-moldova.html

 

  1. Marșul CENTENAR: Flacăra Unirii ajunge la Târgoviște

Flacăra Unirii va fi adusă sâmbătă la Târgovişte de către participanții la Marșul Centenar.

După ce au parcurs 600 de km din cei 1 300 pe traseul Alba Iulia-Chişinău, participanţii la Marşul Centenarului vor intra în Cetatea de Scaun la ora 19:00. La ora 19:30, aceştia vor fi primiţi la Mitropolie, anunță „Acțiunea 2012”.

https://www.ziarulnational.md/marsul-centenar-flacara-unirii-ajunge-la-targoviste/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ