Dorin Chirtoacă nu mai poate pierde victoria

0
64

În cel mai important scrutin din cadrul alegerilor locale din Republica Moldova, pentru funcţia de primar la Chişinău, candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, conduce detaşat la numărătoarea voturilor în faţa candidatului Partidului Comuniştilor, Veaceslav Iordan, transmite BBC.

Potrivit Consiliului electoral de circumscripţie Chişinău, după numărarea voturilor de la 266 din cele 285 de secţii, Dorin Chirtoacă are aproape 60% din voturi faţă de ceva mai mult de 40% cât a obţinut Veaceslav Iordan.

În primul tur, Veaceslav Iordan obţinuse 27,6% din voturi, iar Dorin Chirtoacă 24,3%.

Pentru cel de-al doilea tur, Dorin Chirtoacă a primit sprijin din partea mai multor partide non-comuniste reprezentate în Consiliul Municipal Chişinău, în timp ce Veaceslav Iordan este susţinut de blocul electoral Ravnopravie-Patria-Rodina, care se adresează electoratului rusofon.

„Îmi voi duce la capăt mandatul de primar”

Într-un interviu acordat BBC imediat după aflarea acestor rezultate, Dorin Chirtoacă a declarat că votul dovedeşte că „cetăţenii Republicii Moldova îi depăşesc pe politicieni în privinţa mentalităţii”.

Este motivul pentru care, spune Dorin Chirtoacă, a crezut de la început că Partidul Comuniştilor, care se află la guvernare, poate fi înfrânt.

Dorin Chirtoacă a dat asigurări că nu va candida la alegerile generale din 2009, pentru a-şi duce până la capăt mandatul de primar al capitalei.

Reprezentantul Partidului Liberal a mai declarat la BBC că Partidul Comuniştilor va intra în opoziţie în cadrul în Consiliului Municipal Chişinău. „Este evident că vom forma această majoritate democratică în Consiliu”, a precizat, la BBC, Dorin Chirtoacă.

Sursa: BBC

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ